Meer vrije tijd door minder te kopen!

De wereld houdt je constant voor dat het pad naar een beter leven meer, meer, meer is. Meer kopen, meer bezitten. Reclames, tv en social media houden deze opvattingen maar wat graag in stand. Ze laten je geloven dat materiële bezittingen op een manier tot een bevredigend leven leiden.

Je kunt tegenwoordig 24 uur per dag online shoppen en de mode gaat sneller dan ooit. In plaats van kleding voor 4 seizoenen hangt er nu elke week nieuwe kleding in de winkels.

De sleutel tot een goed leven is in mijn ogen niet de obsessie met meer, het is het belang in zien van minder! Maar het ontsnappen aan de verwachtingen in onze maatschappij kan soms lastig zijn.

In dit blog bespreek ik mijn kijk hierop. Ik hoop je te inspireren. Zie het als een recept, pik eruit wat je lekker vindt en geef er je eigen draai aan <3 

 

De 2 lessen die 1 jaar leven vanuit een backpack mij leerde!  

#1 Je hebt helemaal niet veel zoveel spullen nodig! 

Ik wil mezelf geen minimalist noemen, maar om te voorkomen dat ik met een 5 delige kofferset op wereldreis ging moest ik keuzes gaan maken. Afscheid nemen van overbodige rommel vermomd als 1e levensbehoeften.

Ik nam 25 kledingstukken (ondergoed niet meegerekend) en 2 paar schoenen mee. Een jaar lang leefde ik met 11 kilo aan bezittingen. En wat denk je? Dit was meer dan genoeg! Ik had genoeg kleding bij me om warm te blijven tijdens de koude winterdagen in China. Maar ook om er mooi uit te zien tijdens een avondje dineren.

Elk item dat ik meenam was wel mijn favoriet! Kwaliteit boven kwantiteit. 


#2 Niet spullen, maar vrije tijd maakt mij gelukkig!

Een jaar lang kocht ik geen nieuwe spullen en ik was gelukkiger dan ooit! 

Je tijd is je leven! Bescherm het met alles wat je hebt!

Meer vrije tijd door minder te kopen

 

Vrije tijd versus nieuwe spullen!

We leveren allemaal onze tijd in voor geld. Je hebt niet altijd invloed op hoeveel salaris je verdient. Maar je hebt wel invloed op hoeveel je uitgeeft. Eigenlijk is het een hele simpele rekensom, hoe meer je uitgeeft hoe meer je moet werken en hoe minder vrije tijd je hebt. 

Hoe vaak ik door de weeks na werk niet op de bank neer plofte, te moe om nog wat leuks te gaan doen. Zo gebruikte ik de tijd die ik vrij was eigenlijk vooral om bij te komen. Begrijp me goed, ik vind het werk dat ik nu doe heel erg leuk. Maar ik vind het ook leuk om in de bergen te lopen of op het strand. 

Ik wil erin geloven dat er meer in het leven is dan rekeningen, geld en werk. 

Ik kies inmiddels bewust voor meer vrije tijd, meer rust en dit zorgt voor mij voor veel meer geluk!

“Om van het leven te genieten heb je geen franje nodig. Je hebt zeggenschap over je tijd nodig.” – Een Werkweek van 4 uur –

 

Wat is voor JOU waardevoller: vrije tijd of nieuwe spullen?

Een spiksplinternieuwe auto of elke vrijdag vrij om met je (klein)kinderen te spelen?

De nieuwste SMEG koelkast of elke maand 1 dag extra vrij dit jaar? Om bijvoorbeeld een goed boek te lezen, in je groentetuin te werken of naar het bos te gaan met een vriend?

Nu wil ik niet zeggen dat je helemaal niks meer moet kopen. Maar sta eens stil bij wat voor JOU echt waardevol is.

“Maybe the life you’ve always wanted is buried under everything you own!”- Joshua Becker

 

Waarom kopen we veel?

Steeds vaker kopen we nieuwe spullen omdat de spullen die wij bezitten uit de mode zijn, niet omdat ze niet langer bruikbaar zijn. 

Waar zoeken wij naar in het leven? Wanneer je 20 verschillende mensen deze vraag stelt is de kans groot dat er antwoorden naar voren komen als: geluk, plezier, liefde, energie, passie of vrijheid. Allemaal gevoelens. Geen dure sieraden, geen nieuwe gadgets. 

Het is vaak wel zo dat we deze gevoelens koppelen aan spullen. Wanneer je een nieuwe jurk koopt en je krijgt vervolgens tijdens een avondje stappen te horen hoe mooi je eruit ziet dan geeft dat je een goed gevoel. Logisch! Wanneer jij je nieuwe telefoon aan je beste vriend laat zien dan voel je jezelf trots en geeft het je een bepaalde status.

Maar dit gevoel is maar voor heel even. Al snel komt er een nieuwere versie van jouw telefoon uit of raakt je jurkje uit de mode. Dit geluk is dus maar van korte duur. En dan moet de portemonnee weer open. 

We willen ons compleet voelen. En zo kan het kopen van nieuwe spullen zelfs verslavend werken!

Laten we er alsjeblieft voor zorgen dat niet je bezittingen, maar wat je doet definieert wie je bent!

Wanneer jij meer kwalitatieve tijd voor vrienden en jezelf vrijmaakt is dat in mijn ogen veel waardevoller. En in mijn beleving bezorgen ervaringen je een veel langer gevoel van geluk. Weet je die prachtige zonsondergang nog? Toen we bij het kampvuur op het strand zaten? Spullen zijn voor even, herinneringen zijn voor het leven <3

Ik ben heel benieuwd hoe jullie hier tegenaan kijken! Laat vooral een reactie achter! 🙂

Klik hier voor mijn 10 tips om meer geld te (be)sparen

 

 

 

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

Over ons bussen

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij samen de wereld over en zijn we ons eigen online bedrijfje gestart. Onze reizen zijn avontuurlijk en uitdagend, met één van onze zelfgebouwde campers of met backpack. Sindsdien zijn we ook vrolijkopreis.nl gestart in de hoop jou als bezoeker te inspireren.

Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

ELEKTRA ZELF AANLEGGEN?

Dit kun je veilig doen met één van onze elektra schema’s

CAMPER BOUW UITBESTEDEN?

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Audio magazine geld verdienen op reis

AUDIO MAGAZINE

GELD VERDIENEN OP REIS

Ontvang 15% korting!

De belangrijkste vraag beantwoordt ”Welk remote werk past bij mij?”

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy