Relocation: gratis reizen met een camper

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Gratis met een camper door Australië, Nieuw-Zeeland, Canada of de USA reizen? Dat kan met een camper relocation!

In Nieuw-Zeeland kwamen wij voor het eerst in aanraking met een relocation. Een Mexicaanse jongen reed in een busje met maar liefst 10 passagiersstoelen. Tot onze grote verbazing vertelde hij ons dat hij voor dit voertuig niks betaalde.

Eenmaal aangekomen in Australië schrokken we van de camper huurprijzen. Dit was het moment waarop we besloten uit te zoeken hoe zo’n camper relocation precies werkt. Niet veel later vertrokken wij met een motorhome vanuit Melbourne voor $5,- per dag.

Hoe werkt zo’n camper relocation? Zit er geen addertje onder het gras?
In dit blog vertellen we alles wat je moet weten en delen wij onze ervaringen.

Wat houdt een camper relocation in?

Dit kunnen wij het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld. In Australië huren veel toeristen een camper of auto en rijden hiermee van Darwin naar Melbourne (noord naar zuid). Aangezien deze route zo populair is, komen er steeds meer huurauto’s in Melbourne te staan. Meer huurwagens dan dat er in Melbourne nodig zijn. De auto’s en campers moeten weer terug naar Darwin (zuid naar noord) en in plaats van een grote truck of ingehuurde chauffeur de campers terug te laten brengen, bieden de verhuurbedrijven de wagens online aan voor weinig tot geen geld.

De route hoeft natuurlijk niet van Melbourne naar Darwin te zijn. Er zijn tientallen routes waar relocations voor nodig zijn. Van Las Vegas naar San Francisco (USA) en van Christchurch naar Auckland (Nieuw-Zeeland) zijn bijvoorbeeld routes waar regelmatig een camper relocation voor nodig is.

Waar vind ik een camper relocation?

De wagens die aangeboden worden zijn gewoon van bekende verhuurbedrijven en er is dus ook niks mis met deze wagens. Verhuurbedrijven die gebruik maken van relocations zijn bijvoorbeeld: Apollo, Hertz, Britz, Camperman Australia en Travel Wheels.

Verhuurbedrijven plaatsen hun relocations op de websites:

Het is dus aan jou om online een wagen uit te kiezen, te reserveren, op te pikken en af te leveren op het gewenste adres.

Met sommige wagens kan je gratis reizen van A naar B. Bij de iets luxere wagens wordt een kleine vergoeding gevraagd. Niets vergeleken bij de originele prijs.

Relocation Camper Australië

Wat zijn de voorwaarden?

Eerlijk gezegd waren wij eerst een beetje achterdochtig. Zit er hier geen addertje onder het gras? Vanuit onze ervaring is het antwoord op deze vraag: nee!

Er zijn echter wel voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Deze zullen we hieronder benoemen.

1. Tijdslimiet

Op de website van Imoova en Transfercar zie je datums bij de relocation deals staan. Vanaf welke datum je de wagen op kan komen halen en wanneer deze uiterlijk afgeleverd moet worden op de gewenste locatie. Deze data staan vast en je kunt dus niet zelf bepalen wanneer je weggaat en hoelang je weg blijft. Uiteraard kun je wel kiezen welke van de aangeboden data jou het beste uitkomt en soms kun je voor een klein bedrag nog een paar dagen bijboeken.

Ben je te laat met inleveren dan zullen hier kosten aan verbonden zijn, zorg dus dat je (net als bij een normale huurauto) op tijd bent.

2. Kilometerlimiet

Op de websites staat vaak aangegeven hoeveel kilometers je in totaal mag maken. Er staat ook bij hoeveel je per kilometer moet betalen als je hier overheen gaat. Bij Imoova was dit €0,35 per kilometer.

Onze ervaring is dat het aantal kilometers vaak zo ruim genomen is dat je hier niet snel overheen zult gaat.

3. De campers zijn op aanvraag

Dit betekent dat je moet afwachten of je de wagen ook echt toegewezen krijgt. Wij hebben 2 verschillende camper relocations gedaan en in beide gevallen kregen wij de dag na de aanvraag gelijk een mail met toezegging van de wagen.

Relocation Camper

Onze camper relocation ervaringen

In totaal hebben wij 2 verschillende relocations gedaan, beiden in Australië. Hieronder zullen we je alles vertellen over onze ervaringen.

Met een camper binnen 8 dagen van Melbourne naar Darwin

De eerste keer dat wij gebruik maakten van een relocation was via de site van Imoova. Het ging om een 4 persoons camper van Britz, waar wij 5$ per dag voor betaalden.

Daarnaast waren er boekingskosten van 25$ en moesten wij een borgsom overmaken van 75$ (die we bij inleveren zonder problemen terugkregen). In totaal waren wij dus 65$ kwijt, maar wij kregen van Britz ook nog netjes een vergoeding van 280$ voor diesel! Dit omdat het om een lange afstandsroute ging.

Onderweg hebben we de volgende highlights meegepakt: The Great Ocean Road, Uluru & Alice Springs.
Wat is het een heerlijke ervaring om overal je koelkast, bed en al je spullen bij je te hebben. Reizen met een camper is fantastisch in Australië!

Het ophalen van de camper

Het ophalen van de camper in Melbourne verliep soepel. Er werd uitgebreid uitgelegd hoe alles in de wagen werkte. Ook was de camper helemaal schoon. Het verhuurbedrijf vroeg ons een uitklaptafeltje en 2 stoeltjes voor buiten mee te nemen, mooi want nu konden wij deze ook onderweg gebruiken. Wat papierwerk tekenen en binnen 45 minuten waren we klaar om te gaan.

Problemen onderweg?

In de Outback begon er een lampje te branden. We vertrouwden dit toch niet helemaal en besloten het nood/informatienummer te bellen. We konden gelijk terecht bij een garage waar wij langsreden. Het bleek niks ernstigs te zijn, de adblue wat in dieselwagens gebruikt wordt moest aangevuld worden. 

Na een half uurtje wachten konden wij weer doorrijden. Fijn om te weten: mocht er iets met de wagen onderweg aan de hand zijn, kun je bij verschillende garages (gelijk) terecht.  Wij hoefden niks te betalen, alleen een bonnetje mee te nemen. Top geregeld!

Het inleveren van de camper

Wij hebben er bewust voor gekozen om over het toegestane aantal kilometers heen te gaan. Dit omdat wij gewoon niks langs deze mooie route wilden missen. Wij hebben zodoende heel, maar dan ook heel veel omwegen genomen (in totaal hebben wij 4100 km gereden). Bij het inleveren moesten wij hier inderdaad geld voor bijleggen. Dit was echter precies het bedrag per km dat op de website al aangegeven stond ($0,35 per km).

De borg kregen wij zonder enige problemen terug en binnen 30 minuten stonden wij weer buiten.

Met een minivan in 9 dagen van Cairns naar Sydney

De tweede camper relocation deden wij via Transfercar.com. Het ging om een 2-3 persoons minivan van Cairns naar Sydney. Binnen 1 dag werd mijn verzoek geaccepteerd. De kosten waren $5,- per dag en ook dit keer kregen we weer een brandstof vergoeding van $100,-.  We vlogen naar Cairns en haalden de minivan op bij Travelwheels. Dekens, kussens, linnengoed en stoeltjes waren inclusief. 

Onderweg hebben we de volgende highlights meegepakt: The Great Barrier Reef, Mission beach, White Sundays, Frasier Island, Gold Coast, Byron Bay en Noosa.

Aangezien we dit keer niet over de toegestane kilometers heen waren gegaan, ging het inleveren van de camper nog sneller dan de eerste keer. Binnen 10 minuten stonden we weer buiten.

Uiteindelijk hebben wij dus met zowel Imoova als Transfercar een fijne ervaring gehad.

Wij hebben dan ook geen voorkeur voor 1 van de 2 en raden je vooral aan om te kijken welke deal het beste past bij jouw wensen.

Wanneer je kiest voor een camper relocation in de USA, neem dan vooral ook een kijkje bij onze USA blogs. Wellicht vind je ‘wildkamperen USA (incl. 8 mooie spots)‘ of ‘de 12 mooiste USA hikes’ ook interessant.

Gratis reizen australie

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy