Natuur in Australië: 10 hoogtepunten die je gezien moet hebben!

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

De natuur in Australië is onwijs divers en kent veel spectaculaire hoogtepunten. Van het tropische regenwoud in het Noorden tot de witte bountystranden langs de Oostkust en de rode woestijn in de Outback. Australië heeft het allemaal! In dit blog zetten wij graag de hoogtepunten voor je op een rijtje! 

1. Whitsunday Islands

Het absolute hoogtepunt van onze reis door de natuur van Australië zijn de Whitsundays! Tijdens onze wereldreis hebben wij al veel mooie stranden gezien, maar de Whitsunday Islands overtreffen echt alles! Zorg dat je in ieder geval Whiteheaven Beach bezoekt! Een waar paradijs op aarde dat ook nog eens midden in het Great Barrier Reef ligt!
Boek een boottocht, ga snorkelen en hop langs meerdere eilanden. Als je wilt kan je er zelfs een meerdaagse zeiltocht van maken!

Je kunt de Whitsundays en het Great Barrier Reef ook ontdekken vanuit een vliegtuig, ongetwijfeld de mooiste vlucht uit je leven! Je vliegt ook over het beroemde Heart Reef heen!
Dit is je geld meer dan waard, want deze ervaring vergeet je echt nooit meer!

2. Uluru – Kata Tjuta National Park

De indrukwekkende oranjekleurige rotsformaties in het midden van Australië verdient zeker een plekje in deze lijst van hoogtepunten!

Het Nationaal park Uluru – Kata Tjuta is vooral bekend vanwege de aanwezigheid van de rots Uluru, ook wel Ayers Rock genoemd. Hét symbool van Australië! Maak de 10 km lange “Base Walk” rondom de rots en aanschouwen hoe groot Uluru werkelijk is!
Zorg er in ieder geval door dat je de zonsondergang niet mist! Tijdens de zonsondergang zie je Uluru namelijk van kleur veranderen en dit is echt magisch!

Minder bekend dan Uluru, maar minstens zo spectaculair is Kata Tjuta! Wij raden de “Valleys of the Wind Walk” aan. Een wandeltocht van 7 km die je langs de diepe kloven en valleien van dit natuurwonder brengt!

Reizen Australië
Hoogtepunten Australië, Kata tjuta
Kata Tjuta
Reizen Australië, Uluru

3. Great Ocean Road

De Great Ocean Road is een weg van 240 km lang die je langs de meest waanzinnige uitzichtpunten van de zuidwestkust brengt! Rijd met de wind in je haren langs de mooiste stranden en ruige rotsformaties!

De 12 Apostles, Lord Ard Gorge en London Bridge zijn de meest bekende bezienswaardigheden en zeker een stop waard!

Reizen Australië, 12 Apostles
12 Apostles
Lord Ard Gorge
Lord Ard Gorge

4. The Hanging Rock – Blue Mountains

In de omgeving van Sydney ligt het natuurpark de Blue Mountains. De meeste toeristen die de Blue Mountains bezoeken gaan naar de beroemde “Three Sisters”, maar weten niet dat er een plek is die zóveel gaver is! Namelijk The Hanging Rock! Bekijk de foto’s hieronder en ik denk dat je overtuigd bent! Ook fijn om te weten: we hadden deze plek helemaal voor onszelf!

Let op: om echt op de Hanging Rock te komen moet je over een diepe spleet van ongeveer 1 meter heen. Wees voorzichtig! Heb je hoogtevrees dan is de Hanging Rock ook echt mooi om van een afstand te bekijken!

Hanging rock in Australie
Hanging Rock
Reizen Australië, Baltzer Lookout
Baltzer Lookout (bij de Hanging Rock)

5. Duiken bij het Great Barrier Reef – Flynn Reef

Het Great Barrier Reef staat op de lijst van Wereld Natuur Wonderen! Heb jij je duikbrevet? Dan mag een duik hier uiteraard niet ontbreken.

Helaas sterft het rif op veel plekken af waardoor onze eerste duik tegenviel. Zorg dat je duikt bij het Flynn Reef, onze favoriete duikspot bij het Great Barrier Reef! Wij zagen Whitetip Sharks, Lionfish, Barracuda’s, schildpadden en prachtig (kleurrijk) koraal!

Hoogtepunten Australië

6. Fraser Island

Fraser eiland is het grootste zandeiland ter wereld en bestaat uit meer zandkorrels dan de Sahara! Het eiland heeft zelfs een snelweg (inclusief snelheidsborden) op het strand! Rijd met 80 km/u over de coolste snelweg die je ooit zult zien!

Op het eiland zijn verschillende prachtige zoetwatermeren te vinden, verstopt tussen het dichtbegroeide regenwoud! Zorg dat je in ieder geval Lake Mackenzie bezoekt!

Om het eiland rond te komen heb je echt een 4WD auto nodig en zelfs dan kunnen er nog lastige stukken tussen zitten. Je kunt een auto huren en de veerboot naar het eiland nemen of met een tour meegaan naar het eiland!

Reizen Australië. Lake Mackenzie
Lake Mackenzie
Fraser Island in australie

7. Daintree National Park

Maak de Mossman Gorge Walk en kom oog in oog te staan met de gigantische bomen van het oudste regenwoud ter wereld: het Daintree Rainforest!
Spot krokodillen tijdens een boottocht over de Daintree River. Zorg dat je in ieder geval ook een bezoekje brengt aan het strand. Dé plek waar “het regenwoud het Great Barrier Reef ontmoet”.

Hoogtepunten Australië
Daintree National Park
Daintree National Park

8. Magnatic Island

Voor de kust van Queensland ligt Magnatic Island! Met zo’n 300 dagen zon per jaar is het er heerlijk om in een wagen met open dak naar de verschillende stranden te scheuren. 

Het eiland heeft een prachtige natuur! Je hebt er een grote kans om een wilde koala te spotten aangezien er een hoop eucalyptus bomen staan (daar zijn ze namelijk gek op). De grootste kans op succes heb je bij de “Forts Walk“. Een wandeling van zo’n 20 minuten die je tevens langs de overblijfselen van forten gebouwd tijdens de 2e Wereldoorlog brengt.

Magnetic Island is 1 van de weinige plekken waar je rotskangoeroes kunt vinden! Zo ben je bij Arcadia er vrijwel van verzekerd dat je deze schattige beestjes ziet! Ze zijn erg nieuwsgierig en redelijk tam waardoor je dichtbij kunt komen! Je kunt een appel of wortel meenemen om ze te voeren.

Sluit de dag af met het kijken van de zonsondergang op het West Point strand. Wanneer je de zee in de gaten houdt zul je ongetwijfeld ook stierhaaien zien zwemmen.

Magnatic Island reizen australie
Reizen Australië

9. Cape Hillsborough Nature Park

Wanneer je kangoeroes op het strand wilt zien ben je bij “Cape Hillsborough Nature Tourist Park” aan het juiste adres! Dit is een camping direct aan het strand. De camping ligt in een nationaal park dat erom bekent staat dat er veel kangoeroes leven. Zo zijn in de vroege ochtend, als het nog koel is, de beestjes op het strand te vinden! Zonsopkomst en zo’n 20 kangoeroes op het strand, de ultieme Australië ervaring!

Reizen Australië
Reizen Australië

10. Rottnest Island

In deze lijst mag de natuur van West-Australië niet ontbreken. Het westen van Australië heeft zo ontzettend veel te bieden dat het moeilijk kiezen is welke in deze lijst thuis hoort.

Rottnest Island is een autovrij reservaat net voor de kust van Perth. Het eiland heeft schitterende blauwe baaitjes met super witte bounty strandjes. Alleen daarom al meer dan de moeite waard om een bezoekje aan dit eiland te doen. Een bezoek aan dit eiland brent ook nog een aangename verrassing met zich mee. Het eiland wordt namelijk bewoont quokka’s. Dat is een variant van de kangoeroe die je alleen op dit eiland lekker kunt knuffelen.

Je kunt op het eiland fietsen huren om de verschillende strandjes te bezoeken of door het stadje heen te fietsen. Maar je kunt ook van de natuur genieten door een bootje te huren of gewoon lekker te wandelen op één van de wandelroutes.

Voor duikers is Rottnest Island ook een waar paradijs. Om het eiland heen liggen meerdere scheepswrakken en ook nog goed bewaard koraal. Als je een duikbrevet hebt is het zeker de moeite waard hier een duik te gaan nemen.

rottnest island
quokka

Wij hebben de Great Ocean road, Uluru en het noorden van Australië met een camper bezocht. De beste manier om deze plekken te bezoeken. Wij betaalden voor deze camper maar 5 dollar per dag! Wil je weten hoe wij dat gedaan hebben? Lees het blog Relocation Australië en Nieuw-Zeeland!

Wat zijn voor jou de hoogtepunten tijdens jouw reis door de natuur van Australië? We horen graag wat deze zijn! Laat het weten via onderstaande reacties.

Als je benieuwd naar de 5 leukste steden van Australië? Wij zijn in totaal een half jaar in Australië geweest en dit vonden wij toch echt de leukste!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *