Kranjska Gora | 7 Hoogtepunten in het noordwesten van Slovenië

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Kranjska Gora is een stadje aan de rand van het Triglav National Park in het noordwesten van Slovenië.

Het is de ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers die de prachtige watervallen, bergpassen en meren hier willen ontdekken.

De ligging van Kranjska Gora vlakbij de Oostenrijkse en Italiaanse grens maakt het een makkelijke bestemming voor een doorreis met de auto of camper.

De 7 hoogtepunten die ik in dit blog benoem liggen op korte afstand rijden van elkaar en hiervoor hoef je dus niet uren in de auto te zitten. Wij brachten in totaal 5 dagen in en rondom Kranjska Gora door, dit was voor ons voldoende.

1. Slemenova Špica

Slemenova Špica is wat ons betreft de mooiste hike die je vanuit Kranjska Gora kunt maken. Vanaf de top heb je een panoramisch 360 graden uitzicht over de bergen van het Triglav National Park, Oostenrijk en Italië.

Het is een gemakkelijke hike die start vanaf het hoogste punt van de Vršič Pass (zie hieronder), waar je in totaal zo’n 3 uur voor nodig hebt.

Wil je precies weten hoe je er komt en hoe je dit fantastische uitzicht weet te bereiken? Lees dan ook ons blog over de korte daghike naar Slemenove Špica.

Slemenova Špica

2. Vršič Pass

Tussen Kranjska Gora en Bovec loopt de hoogste verharde bergpas van Slovenië: de Vršič Pass.

Scherpe haarspeldbochten brengen je langs het meest prachtige uitzicht op de Julische Alpen. Onderweg kun je stoppen bij verschillende viewpoints en genieten van het uitzicht.

Kranjska Gora

3. Jasna Lake

Helder blauw water met de Sloveense bergen op de achtergrond. Lake Jasna is een plaatje.

Wij waren hier om 07.30 uur s’ochtends en konden toen in alle rust op 1 van de kleine steigers ontspannen. Er waren enkele mensen die een duik in het koude water namen. Ik kan me voorstellen dat het hier midden op de dag behoorlijk druk kan worden.

Granjska Gora

Tip: bezoek Slemenova Špica, Vršič Pass en Jasna Lake op 1 dag!
Vanuit Kranjska Gora rijd je namelijk langs Jasna Lake en over de Vršič Pass om bij het startpunt van de hike naar Slemenova Špica te komen.

4. Lago di Fusine – Italië

Vanuit Kranjska Gora is het slechts 20 minuten rijden naar het prachtige Italiaanse meer ‘Lago di Fusine’. Geen Slovenië, maar wanneer je zo dichtbij bent wil je deze plek echt niet missen!

Lago di Fusine bestaat eigenlijk uit 2 verschillende meren: ‘Lago di Fusine Inferiore’ en ‘Lago di Fusine Superiore’. Je kunt op 1 dag om beide meren heen wandelen. Wij vonden Lago di Fusine Inferiore het mooiste meer, maar bij Lago di Fusine Superiore kun je makkelijker een verkoelende duik nemen in de zomer.

Wij vonden de drukte hier verassend genoeg midden op de dag heel erg meevallen!

Lago di Fusine

5. Peričnik Waterfall

Wat de Peričnik Waterfall extra speciaal maakt is dat je onder deze krachtige waterval door kunt lopen. Er zijn verschillende viewpoints waardoor je de waterval van alle verschillende hoeken kunt bewonderen.

De waterval is makkelijk te bereiken. Vanaf de autoweg kun je hem zelfs al in de verte bewonderen. Vanaf de kleine Peričnik Waterfall parkeerplaats is het slechts 15 minuten lopen naar het 1e viewpoint naast de waterval.

In totaal duurde ons bezoek ongeveer 1 uur, inclusief foto’s maken.

Triglav National Park

6. Vintgar Gorge

Loop over een 1600 meter lang houten pad dwars door Vintgar Gorge! Een kloof, uitgesneden door de wild stromende Radovna rivier.

De wandeling duurt ongeveer een uur (one way) en eindigt bij de mooie Šum waterval. Onderweg kom je ook nog langs een fotogenieke boogvormige treinbrug uit 1906.

Vintgar Gorge is open van 7.30 tot 19.00 uur in de zomermaanden. Kijk hier voor de actuele openingstijden van Vintgar Gorge. Om de toeristenbussen voor te zijn kun je er het beste tijdens openingstijd gelijk zijn.

Vintgar Gorge

De Peričnik Waterfall en Vintgar Gorge liggen op slechts 30 minuten rijden van elkaar. Deze 2 plekken kan je dus makkelijk op 1 dag bezoeken.

7. Nature Reserve Zelenci

Nature Reserve Zelenci is een heel klein, maar prachtig natuurreservaat. Langer dan een half uur heb je voor je bezoek zeker niet nodig. Doordat het direct langs de doorgaande weg ligt is het een leuk viewpoint om even te stoppen. Slecht enkele minuten lopen en je bent er!

Het is ook een prachtige plek om foto’s te maken. Klim op de uitkijktoren en fotografeer het helder groene meer vanaf boven.

Wij waren er begin avond en toen hadden we de plek zo goed als voor onszelf,

Kranjska Gora

Vervolg je reis van Kranjska Gora naar de Soča Vallei!

Maak vanuit Kranjska Gora een uitstapje van minimaal 2 dagen naar de Soča Vallei of vervolg je reis hierheen.

Dwars door de Soča Vallei stroomt namelijk de extreem blauwe Soča River. Dit maakt het een heerlijke plek wanneer je van outdoor sporten houdt: raften, canyoning, kajakken of ziplinen. Het kan hier allemaal.

De leukste manier om de vallei te ontdekken is wat ons betreft met een kajak tocht. Laat je meevoeren met de stroming en meer af en toe aan om ook rustig van het uitzicht te genieten. Tochten kun je bij vrijwel iedere camping regelen.

Soca Vallei

Zwemmen deden wij bij Natural Beach Volčanski Most. Een klein kiezelstenen “strand” langs de rivier waar vooral lokale mensen komen.

Verder brachten wij ook nog een kort bezoek aan de Kozjak Waterfall, een sierlijke kleine waterval in een grot.

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *