Slemenova Špica vanaf Vršič-pas – Triglav National Park

Slemenova Špica: een korte daghike, maar wel met een uitbundig uitzicht over de Julische Alpen van Slovenië!

Zoek niet verder, dit is namelijk dé perfecte hike om kennis te maken met het Triglav National Park.

Wij brachten een week door in het noordwesten van Slovenië en de Slemenova Špica was het hoogtepunt. Lees meer over de andere hoogtepunten in ons blog: ‘Kranjska Gora – de 7 hoogtepunten

Startpunt hike: de Vršič-pas

Coördinaten: 46.435311, 13.744056

De Slemenova Špica ligt in het Noordwesten van Slovenië in het Triglav National Park. De hike start op het hoogste punt van de Vršič-pas, een prachtige bergpas tussen Kranjska Gora en Bovec. Het rijden van deze bergpas is al een hoogtepunt an sich.

Er is een (gratis) parkeerplaats voor ongeveer 40 auto’s (inclusief plekken langs de weg). Wij kwamen om 12.00 uur aan in het hoogseizoen en konden met geluk een plek vinden.

Aan de overkant van deze parkeervakken is het startpunt van deze hike. Je vindt hier duidelijk aangegeven rode bordjes met ‘Slemenova Špica’ (en ‘Mala Mojstovka’) erop.

Route omschrijving Slemenova Špica hike

Hike tijd: 1:15 uur omhoog, 1 uur omlaag (zonder pauzes)
Positief hoogteverschil (stijging): ongeveer 400 meter
Niveau: makkelijk

De hike start met 250 meter / 30 minuten stijgen, maar je hebt dan ook gelijk het zwaarste en minst leuke stuk van de route gehad. Eenmaal boven gekomen word je gelijk beloond met een mooi uitzicht. Je bent nu bij een splitsing met een bord dat duidelijk de richting aangeeft: links naar ‘Mala Mojstovka’ en rechts naar ‘Slemenova Špica’. Je slaat hier dus rechtsaf.

Slemenova Špica
Slemenova Špica

Vanaf hier is het nog maximaal 45 minuten hiken. Dit hele stuk heb je mooi uitzicht en de route staat super duidelijk aangegeven met borden en markeringen. Je komt slechts kleine dalingen en stijgingen tegen. Ontspannen wandelen dus!

Vlak voor het bereiken van de top kom je een groene alpenweide met uitzicht op de bergen tegen. Een prachtige plek om te picknicken en even te ontspannen

Nog maar 5 á 10 minuten stijgen en je hebt de top bereikt! Let’s go!

Slovenië hike
Slovenië hiken

Slemenova Špica

Vanaf de top van Slemenova Špica heb je een ongekend 360 graden uitzicht. Aan de ene kant de toren hoge bergen van het Triglav National Park, aan de andere kant de bergen van Italië en Oostenrijk. Wat is dit genieten!

Slemenova Špica
Hiken Slovenië

Neem rustig de tijd om foto’s te nemen en het uitzicht in je op te nemen voordat je weer aan de terugweg begint. Wij kozen ervoor om dezelfde route terug te nemen als heen.

Je kunt er ook voor kiezen om via de Mala Mojstrovka Trail terug te lopen. Deze route is iets zwaarder omdat er meer daling en stijging in zit, maar je wordt wel beloond met nieuwe uitzichten. Kies wat voor jou de beste optie is. Heel veel succes!

Slemenova Špica

Overnachten Slemenova Špica

Camping car parkeerplaats Rateče

Coördinaten: 46.4777, 13.7249

Reis je met een camper dan kun je voor €15,- per nacht naast de skischans Planica Nordic Centre staan. Wij hebben hier 2 fijne nachten doorgebracht. Wildkamperen vonden wij in het noordwesten van Slovenië vrij moeilijk en we horen veel verhalen over boetes. Dit is zodoende een perfect alternatief.

Mooi uitzicht op de bergen, mogelijkheid voor het dumpen van je wc en enkele plekken met stroom. Bekijk Park4night voor de actuele beoordelingen.

Vanaf deze plek is het 30 minuten rijden naar het startpunt van de Slemenova Špica hike. Onderweg kom je langs Jasna Lake en de Vršič-pas.

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

Over ons bussen

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij samen de wereld over en zijn we ons eigen online bedrijfje gestart. Onze reizen zijn avontuurlijk en uitdagend, met één van onze zelfgebouwde campers of met backpack. Sindsdien zijn we ook vrolijkopreis.nl gestart in de hoop jou als bezoeker te inspireren.

Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

ELEKTRA ZELF AANLEGGEN?

Dit kun je veilig doen met één van onze elektra schema’s

CAMPER BOUW UITBESTEDEN?

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy