Slemenova Špica

Slemenova Špica vanaf Vršič-pas – Triglav National Park!

Opzoek naar een korte daghike, maar wel met uitbundige uitzichten over de Julische Alpen van Slovenië? Zoek niet verder, Slemenova Špica is dé perfecte hike. Maak kennis met het Triglav National Park!

Start vanaf de Vršič-pas

Coördinaten: 46.435311, 13.744056

De Slemenova Špica ligt in het Noordwesten van Slovenië. De hike start op het hoogste punt van de Vršič-pas, een prachtige bergpas tussen Kranjska Gora en Bovec. Er is hier een (gratis) parkeerplaats voor ongeveer 40 auto’s (inclusief plekken langs de weg). Wij kwamen om 12.00 uur aan en konden met geluk een plek vinden.

Aan de overkant van deze parkeervakken is het startpunt van deze hike. Je vind hier duidelijk aangegeven rode bordjes met ‘Mala Mojstovka’ en ‘Slemenova Špica’ erop.

De hike naar Slemenova Špica

Hike tijd: 1:15 uur heen, 1 uur terug (zonder pauzes)
Stijging: ongeveer 400 meter
Niveau: makkelijk

De hike start met 250 meter / 30 minuten stijgen, maar je hebt dan ook gelijk het zwaarste en minst leuke stuk van de route gehad. Eenmaal boven gekomen word je gelijk beloond met een mooi uitzicht. Je bent nu bij een splitsing met een bord dat duidelijk de richting aangeeft: links naar ‘Mala Mojstovka’ en rechts naar ‘Slemenova Špica’. Je slaat hier dus rechtsaf.

Slemenova Špica
Slemenova Špica

Vanaf hier is het nog maximaal 45 minuten hiken. Dit hele stuk heb je mooi uitzicht en de route staat super duidelijk aangegeven met borden en markeringen. Je komt slechts kleine dalingen en stijgingen tegen. Ontspannen wandelen dus!

Vlak voor het bereiken van de top kom je een groene alpenweide met uitzicht op de bergen tegen. Een prachtige plek om te picknicken en even te ontspannen

Nog maar 5 á 10 minuten stijgen en je hebt de top bereikt! Let’s go!

Slovenië hike
Slovenië hiken

Slemenova Špica!

Vanaf de top van Slemenova Špica heb je een ongekend 360 graden uitzicht. Aan de ene kant de toren hoge bergen van het Triglav National Park, aan de andere kant de bergen van Italië en Oostenrijk. Wat is dit genieten!

Slemenova Špica
Hiken Slovenië

Neem rustig de tijd om foto’s te nemen en het uitzicht in je op te nemen voordat je weer aan de terugweg begint. Wij kozen ervoor om dezelfde route terug te nemen als heen.

Je kunt er ook voor kiezen om via de Mala Mojstrovka Trail terug te lopen. Deze route is iets zwaarder omdat er meer daling en stijging in zit, maar je wordt wel beloond met nieuwe uitzichten. Kies wat voor jou de beste optie is. Heel veel succes!

Slemenova Špica

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

over ons

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij heel de wereld over op zoek naar de spannendste en mooiste plekjes op aarde!
Sindsdien runnen we een online bedrijfje en nu ook een blog in de hoop jullie te inspireren!


Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

GELD VERDIENEN OP REIS

Met onze GRATIS Geld Verdienen Op Reis e-book leer je exact hoe je binnen no-time op allerlei verschillende manieren geld verdient tijdens jouw reis!

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy