Hongkong: dé 5 Hoogtepunten

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Hongkong staat bekend om zijn wereldberoemde skyline en bruisende centrum. Maar wist je dat je hier ook fantastisch kunt hiken en kunt surfen bij de mooiste witte stranden? Hongkong is veelzijdig en heeft het allemaal! Tijd om deze concrete jungle te ontdekken!

Algemene informatie over Hongkong

Officieel hoor Hongkong bij China, maar het is eigenlijk een land op zich. Hongkong heeft namelijk een eigen regering, alleen defensie en buitenlandse zaken worden door China geregeld.

Wat dit voor ons betekent als reizigers: er is een officiële grensovergang met paspoortcontrole tussen China en Hongkong, maar in tegenstelling tot China heb je voor Hongkong geen visum nodig zolang je niet langer dan 90 dagen blijft!

Verder hebben wij Hongkong als een stuk moderner en hipper ervaren dan China. De inwoners zijn jonger en spreken beter Engels! Dit laatste was een verademing!

5x Wat te doen in Hongkong

1. Bezoek Victoria’s Peak met de Peak Tram

Victoria’s Peak is het hoogste punt van Hong Kong Island en geeft een waanzinnig uitzicht over alle gigantische wolkenkrabbers van de stad! Wij raden je aan om boven de ontspannen Circle Walk te lopen. Je loopt van Lurgard Road naar Harlech Road en komt uiteindelijk weer uit bij de Peak Tower. Je loopt tijdens deze route door het park en langs allemaal mooie viewpoints.

Op Victoria’s Peak heb je ook het 360° viewingsplatform Sky Terrace 428. Wij vonden zelf de Circle Walk leuker om te doen. De makkelijkste manier om Victoria’s Peak te bereiken is met de antieke Peak Tram.

Dit is eigenlijk al een hoogtepunt op zichzelf! Deze tram is meer dan 130 jaar oud en legt een ongekend schuine route af!

Voor up to date ticketprijzen voor de Peak Tram en Sky Terrace 428.

HongKong

2. Hike naar de Suïcide Cliff

Misschien een wat heftige naam, maar wel ons favoriete viewpoint in Hongkong! Het uitzicht is echt waanzinnig hier! Dit viewpoint is nog niet erg bekend onder de toeristen. Toen wij hier waren kwamen er na een uur pas andere mensen aan.

Je heeft geen toegangsprijs te betalen, maar reken wel op ongeveer 2 uur naar boven lopen.

Neem de metro naar Choi Hung. Vanaf hier kun je de bus nemen richting Good Hoop Primary School. Dit is het startpunt van de Suïcide Cliff hike.

Hongkong

3. Vaar met de Star Ferry

De skyline vanaf een andere hoek bekijken, namelijk vanaf het water!! Neem de ferry bij voorkeur van Kowloon naar Central Harbourfront op Hongkong Island op een heldere avond. De rit duurt slechts 10 minuten, maar wel 10 hele gave minuten en waar voor je geld!

4. Fotografeer de Quarry Bay Buildings

Hongkong is thuis van meer dan 7 miljoen inwoners. Dit uit zich in veel hoogbouw en extreem kleine woningen. Dit zie je erg goed terug bij ‘Yick Cheong Building’ in Quarry Bay, ook wel ‘monster building’ genoemd. Dit indrukwekkende u-vormige appartementencomplex is in de laatste jaren een erg populaire plek geworden om foto’s te nemen.

Hongkong

5. Kampeer op het strand bij Tai Long Wan

Je zou het misschien niet verwachten, maar Hongkong heeft ook prachtige stranden! Onze favoriet is Tai Long Wan, dat bestaat uit de 4 stranden: Sai Wan, Ham Tin, Tai Wan en Tung Wan. Een wandelroute brengt je langs alle 4 de stranden en je kunt hier nog kamperen op het strand ook!

De ideale manier om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Neem de bus naar ‘Sai Kung’ in New Territories en vanaf hier kun je wandelend naar de omliggende stranden! Wij begonnen met wandelen vanaf het Sai Wan Paviljoen. Na zo’n 45 minuten lopen kom je bij het prachtige strand Ham Tin uit. Hier kun je tenten huren en/of surfplanken en wat drinken en/of eten! Vanaf Ham Tin is het zo’n 15 minuten lopen naar Tai Wan en vanaf daar nog eens 40 minuten naar Tung Wan. Op deze laatste stranden zijn geen faciliteiten. Vanaf Ham Tin gaat bij goed weer ook een speedboat naar Sai Kung terug.

Overnachten in Hongkong

Hongkong staat bekend om de hoge gebouwen en extreem kleine kamers. Onze eerste nacht hebben wij in de kleinste kamer die wij ooit gezien hebben geslapen. Er paste letterlijk alleen een bed, koelkast en douchecabine in. Overigens wel van alle gemakken voorzien dus, op een raam en wat frisse lucht na. Daarna zijn we verkast naar Bishop Lei International House.

Bishop Lei International House

Eigenlijk op advies van de Lonely Planet hebben wij in het Bishop Lei International House geslapen. Een voor ons doen luxe accommodatie met zelfs een outdoor zwembad, maar wel tegen een betaalbare prijs, namelijk 45 euro voor een standaard 2 persoonskamer! Wanneer je 20 euro meer per nacht neerlegt heb je een deluxe suite met prachtig uitzicht over de stad.

Overnachten Hongkong

Heel veel plezier in Hongkong! Wil je je reis vervolgen door China heen? Bekijk dan vooral ook de reisroute door China die wij in 5 weken tijd genomen hebben en onze reistips voor China!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *