Eigen webshop starten – Zo doe je dat! + Het beste idee

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Je wilt een eigen webshop starten. Maar je weet niet wat de beste aanpak is. Wat je wilt verkopen met je webshop kun je helemaal zelf bepalen. Maar zomaar beginnen aan een standaard webshop is geen goed idee. 

Starten met een eigen webshop kan op meerdere manieren. In dit artikel zal ik de 2 beste manieren beschrijven en ontdek je hoe je hier een succes van maakt!

Hosted Webshop Software

moeilijkheidsgraad: zeer makkelijk
kosten: alleen met maandelijks abonnement

De makkelijkste manier om een eigen webshop te starten is met webshop software. Met deze manier heb je letterlijk nul technische kennis nodig. Je sluit je aan bij 1 van de grote partijen in deze branche. Al het programmeer werk is al gedaan voor je. Dus het is simpelweg slepen en plaatsen van blokjes met inhoud die vormgeven aan jouw eigen webshop. Ook betalingsinstanties zijn verbonden aan deze hosted webshops software. 

Voor dit zeer gebruiksvriendelijke programma moet je wel maandelijks betalen. Ook wanneer je webshop in bezoekersaantallen gaat groeien zul je een groter abonnement moeten afsluiten. Veel hosted webshop software programma’s zullen beweren dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Helaas is dit onwaar en zul je wanneer je groeit en andere mogelijkheden wilt tegen muren aanbotsen.

Als jij met een paar eenvoudige stappen een eigen webshop wilt starten is zo een Hosted webshop een prima keuze!

JouwWeb is één van de beste en goedkoopste webshopbuilders in de markt. Wat hun onderscheid is dat zij zich alleen maar bezighouden met webshops en deze er zeer professionele uitzien. Hun webshops passen zich aan voor elk soort apparaat. Of iemand nu op je webshop komt via de laptop, tablet of telefoon jouw webshop blijft er professioneel uitzien. Daarnaast zijn ze Nederlands en hebben Nederlandse klantenservice. 

 

Webshop met een WordPress plugin

moeilijkheidsgraad: makkelijk – gemiddeld
kosten: beperkt gratis

wordpress

Wanneer je al een website heb via WordPress dan is het onnodig om een eigen webshop ernaast te starten. Dit kun je doen met je huidige website met een WordPress plugin. Deze plugin stelt je instaat bepaalde aspecten van een webshop te integreren. Het winkelwagenmandje, veilige betalingsmogelijkheden en verzendmogelijkheden kun je zonder iets te hoeven coderen op je website plaatsen. 

WooCommerce is het meest gebruikte programma in WordPress (meer dan 5 miljoen mensen gebruiken dit). Na het downloaden van WooCommerce via je plugin dashboard kun je deze activeren en redelijk eenvoudig instellen.

Alternatieven op WooCommerce zijn Shopify en BigCommerce.

Een succes van je Webshop maken.

Nu je een webshop live hebt staan is het tijd om geld te gaan verdienen. Wellicht staat je webshop al een tijdje te draaien en heb je al een aantal betalende bezoekers gehad, maar eigenlijk nog veel te weinig en je hebt er liever veel meer?

Met de het gratis stappenplan van de IMU zorg je ervoor dat je elke dag jouw ideale bezoekers op je webshop krijgt. Je weet precies hoeveel je moet vragen voor je producten zodat je veel omzet maakt waar je ook nog eens lekker aan verdient.

 

Eigen webshop beginnen en dropshippen

Dropshipping is het doorverkopen van producten voor soms wel 5 tot 20 keer inkoopprijs. Dit doe je allemaal over het internet zonder dat je een fysieke winkel of magazijn nodig hebt. Jij bent de schakel tussen de koper en groothandel. Wanneer je dit goed weet te doen kun je hier een hoop geld mee verdienen!

Het enige wat je nodig hebt is internet, een laptop, groothandelsconnecties en een eigen webshop. Maar tegenwoordig heb je zelfs geen eigen webshop met veel bezoekers nodig. En kun je die stap om een platform te bouwen waar je vraag en aanbod bij elkaar moet weten te brengen overslaan. 

Een eigen webshop starten om te kunnen dropshippen is dus geen eis. Je kunt ook dropshippen en gebruik maken van bol.com zakelijk. De webshop van Bol.com ontvangt wekelijks miljoenen mensen en op hun platform kun je gratis producten aanbieden. 

eigen webshop starten

In de Money Mastermind leer je hoe je dropshipping toepast op Amazon of Bol. Zelfs het leggen van groothandelsconnecties word je haarfijn uitgelegd. Zij geven je alle handvatten die je nodig hebt om in de eerste maanden een volledig salaris te verdienen!

Als je van plan bent te starten met dropshipping met een eigen webshop houdt dan rekening met het volgende:

  • Een te grote doelgroep is geen doelgroep. Specificeer!
  • Marktonderzoek
  • Zoek een niche!
  • schrijf veel SEO blogs
  • zorg voor reviews!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy