camper huren

Camper huren: tips + 6 unieke campers!

Wil jij de vrijheid van een camper ervaren, maar (nog) geen eigen camper bouwen of kopen? Dan is het huren van een camper dé oplossing! Ook is het huren van een camper een slim idee voordat je zelf een camper gaat bouwen. Zo kom je erachter wat voor een type (bestel)bus past bij jouw en weet je zeker dat dat kamperen iets voor jou is!

Op zoek naar een camperverhuurder!

Je kunt je camper huren bij een bedrijf of bij particulieren. Wil je een camper bij een bedrijf huren bekijk dan vooral even de camperbedrijvengids van campercontact.

Zelf zijn wij echter groot voorstander van het huren bij particulieren. Het contact is persoonlijk, de campers uniek en de prijzen liggen vaak lager. Zelf hebben wij hele fijne ervaringen met Goboony. Goboony is het grootste Nederlandse online platform waarop particulieren hun campers aanbieden.

Het kiezen van een huurcamper!

Campers zijn er in alle soorten en maten. Waar selecteer je op bij het kiezen van een huurcamper? Hieronder benoemen wij waar je rekening mee moet houden!

#1 Een grote of een kleine camper huren

Wanneer je van plan bent om veel naar steden te gaan houd er dan rekening mee dat het best een uitdaging kan zijn om voor een grote camper een parkeerplek te vinden. Voel jij je comfortabel bij het besturen van een grote camper in drukke straten?

Reis je op budget, vergeet dan ook niet dat een grote camper vaak meer brandstof verbruikt.  

Verder is de grootte van je camper uiteraard ook afhankelijk van het aantal personen waarmee je op vakantie gaat en hoeveel luxe je wilt ervaren. Wanneer je gebruik wilt maken van een binnen douche kom je bijvoorbeeld  vaak al snel op een iets groter model uit. Bij een kleine camper komt het regelmatig voor dat je in de avond de bank moet ombouwen tot bed. Hier moet je wel zin in hebben.

De meeste campers kun je gewoon met een B-rijbewijs besturen. Controleer dit bij de grotere campers wel altijd even.

Kleine Camper: elektrische Volkswagen T2

€159,- per nacht

Goboony

Ruime camper: Fiat Ducato

€109,- per nacht – incl. binnen douche

Fiat Ducato huren

Huren met Goboony >>>

#2 Een klassieke of een moderne camper huren

Rijden in een oldtimer Volkswagen busje of een retro Mercedes camper is fantastisch. Wij kunnen er over mee praten. Het avontuur start vanaf het moment dat je in de bus stapt en je hoort automatisch bij een hele fijne community. Geheid dat mensen onderweg naar je zullen zwaaien of een praatje komen maken. 

Houd er echter wel rekening mee dat de meeste klassieke campers maximaal 90 á 100 km/uur kunnen rijden. Hierdoor kom je gelijk in een rustiger tempo. Wat fijn kan zijn wanneer je maar enkele uren per dag hoeft te rijden. Maar heb je 1 week vakantie en wil je naar Zuid Frankrijk kan het fijner zijn om een moderne camper te huren die 120 km/uur kan. 

Klassieke camper: Brandweerwagen Mercedes 508

€99,- per nacht – Dit is onze bus!!

Brutus Mercedes 508 huren

Klassieke camper: Volkswagen Westfalia T2

€115,- per nacht

Camper verhuren

Moderne camper: Mercedes Sprinter L2H2

€85,- per nacht

Goboony camper huren

Moderne camper: Renault Master

€91,- per nacht

Renault Master huren

Huren met Goboony >>>

#3 Prijs en aantal vrije kilometers


Bij particuliere verhuurders verschilt het vaak hoeveel vrije kilometers je per week krijgt en welk bedrag je per extra kilometer betaald. Ben je van plan om veel te rijden kan het dus raadzaam zijn om deze berekening mee te nemen in je keuze. 

De dagprijs ligt verder bij het huren van een camper in het hoogseizoen vaak hoger dan in het voor- en naseizoen. 

#4 Brandstof en verbruik

Gemiddeld ligt de Diesel prijs een stuk lager dan de benzine prijs. Met een diesel camper ben je dus vaak iets goedkoper uit. 

Wel zijn er verschillende milieuzones in steden waar dieselvoertuigen van voor het jaar 2001 niet toegestaan worden. Wanneer je veel naar steden wilt reizen is het dus belangrijk om hier rekening mee te houden. Voor oldtimers gelden deze regels vaak niet.

#5 Zelfvoorzienend of niet

Wanneer je vooral wilt gaan wildkamperen kan het fijn zijn om voor een camper te kiezen die zonnepanelen heeft. Ook een grote watertank en een wc is dan erg handig. Ben je van plan om vooral op campings te staan dan kun je gebruik maken van de faciliteiten die daar aanwezig zijn.

Keuze gemaakt? Controleer de camper!

Voordat je vertrekt loop dan altijd met de verhuurder even de camper en afspraken na. Dit om later moeilijkheden te voorkomen.

Wanneer je bij een particuliere aanbieder je camper huurt kan het ook fijn zijn om van te voren even te bellen met elkaar om bepaalde afspraken te maken.

  • Is er schade? Maak foto’s van de reeds aanwezige schade.
  • Is de camper goed verzekerd en is pechhulp inbegrepen? Vraag om de papieren.
  • Zit de brandstoftank vol?
  • Hoe lever je de bus weer in? Moet de camper schoon zijn? Moet de gasfles bijgevuld zijn?
  • Wat is de kilometerstand bij vertrek?
  • Hoe zwaar is de camper? Belangrijk om te weten hoeveel kilo bagage je mee kunt nemen. Is de camper namelijk te zwaar beladen loop je het risico op een boete.
  • Wat is de hoogte en lengte van de camper? Toch handig om te weten wanneer je onder een viaduct door moet.

Je bent nu klaar voor vertrek! Zorg dat water en motorolie bijgevuld is, download eventueel de app Park4night voor het vinden van fijne kampeerspots en rijden maar!

Zit de camperreis erop en wil je nu zelf een camper gaan bouwen? Het begint allemaal bij het vinden van een geschikte bus. Vervolgens kun je jouw bouwplan gaan opstellen en gaan bouwen. Uiteraard is het niet zo simpel en helpen al onze artikelen op ons camper bouw platform je hierbij.

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

over ons

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij heel de wereld over op zoek naar de spannendste en mooiste plekjes op aarde!
Sindsdien runnen we een online bedrijfje en nu ook een blog in de hoop jullie te inspireren!


Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

GELD VERDIENEN OP REIS

Met onze GRATIS Geld Verdienen Op Reis e-book leer je exact hoe je binnen no-time op allerlei verschillende manieren geld verdient tijdens jouw reis!

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gratis checklist camper bouwen

VERGEET JE GRATIS CHECKLIST NIET

GOED VOORBEREID EEN CAMPER BOUWEN?

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang de checklist direct

gratis checklist camper bouwen

GRATIS CHECKLIST

GOED VOORBEREID EEN CAMPER BOUWEN?

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang de checklist direct

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy