De Ultieme Reisgids van Xi’an – China!

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Op 6 uur rijden met de speedtrein van Beijing ligt de moderne stad Xi’an. In deze ommuurde stad is veel te doen en te zien! Je kunt hier dan ook gemakkelijk 4 dagen blijven. Van tempels tot bergen tot architectuur. Xi’an biedt voor ieder wat wils. In deze mini reisgids lees je alles wat je moet weten voor vertrek!

Doen in en rondom Xi’an

1. Terracotta Army

Het Terracotta leger is 1 van de beroemdste archeologische vondsten ter wereld. De 1e keizer liet dit leger bouwen om hem te beschermen tegen zijn gedode vijanden in het hiernamaals. Het is onwijs indrukwekkend om al de soldaten in lange rijen achter elkaar te zien staan. Ook vonden wij het erg leuk om de archeologen te werk zien, aangezien ze nog steeds bezig zijn met opgraven en reconstrueren.

Dit is na de Chinese Muur de drukst bezochte bezienswaardigheid van heel China. Wij raden je dan ook aan om zo vroeg mogelijk te gaan.

Hoewel de meeste websites je aanraden om in hal 3 te beginnen en te eindigen in hal 1 (zodat je het hoogtepunt voor het laatste bewaard), raden wij je aan om gelijk naar hal 1 te gaan omdat het hier dan nog iets rustiger is. Toen wij om 9 uur de 1e hal in liepen waren wij zeker niet de enigen, maar konden wij wel rustig rondkijken en foto’s maken. Om 10 uur werd dit al een heel ander verhaal.

ToegangsprijsCNY 120
Openingstijden16 Maart – 15 November: 8:30 – 18:00
16 November – 15 Maart: 8:30 – 17:30

Hoe kom je er?

Je kunt op verschillende manier bij het Terracotta leger komen. De snelste manier is waarschijnlijk met de taxi. Het ligt wel een behoorlijk stukje buiten Xi’an. Dus een goedkopere en net zo’n effectieve manier is het openbaar vervoer. Het vertrekpunt van de shuttlebussen is sinds 2019 verandert naar Fangzhicheng. Voorheen was dit nog het noordelijke treinstation. 

Vanaf half 7 a 7 uur ‘s ochtends kun je de metro (lijn 1) naar Fangzhicheng pakken. Vervolgens pak je daar een shuttlebus die met een enkele tussenstop naar het Terracotta leger rijd. De bus doet er zo’n 45 minuten over.

Xi'an
Terracotta Leger

2. Mount Huashan

Mount Huashan bestaat niet uit 1, maar uit 5 pieken: Noth, East, South, West en Middle! Vanaf de 5 pieken heb je een adembenemend uitzicht over de de scherpe bergen die eromheen liggen. 

Om zoveel mogelijk van het uitzicht te genieten raden wij je aan om met de kabelbaan naar boven te gaan tot de North Peak, vervolgens de rest van de dag de tijd te nemen om langs de andere pieken te wandelen en dan dezelfde kabelbaan weer naar beneden te nemen. 

Wij liepen de volgende route: North Peak > Easth Peak > South Peak > plankwalk > West Peak > North Peak. Het is een goed aangelegd pad en wandelschoenen zijn dus niet perse nodig.

Toegangsprijs berg

 

Prijs Kabelbaan North Peak (retour)

Maart – November: CNY 160;
December – Februari: CNY 100Maart – November: CNY 150 
December – Februari: CNY 80
OpeningstijdenDe berg is de hele dag open, maar voor de kabelbaan geldt:

 

Maart – November: 07:00-19:00
December – Februari: 08:00 – 18:00

Xi'an

Plankwalk

Loop over smalle paden en steile ladders op 2155 meter hoogte langs de bergwand! Bij de Zuider piek kun je namelijk de plankwalk doen! De plankwalk wordt door velen gezien als de meest gevaarlijke wandeling ter wereld!

Deze wandeling is onwijs gaaf en spannend, maar echt niet gevaarlijk! Je hebt een harnas aan en zit gezekerd. Het is onmogelijk om jezelf los te koppelen. Daarnaast laten ze maar een maximaal aantal klimmers per keer toe, waardoor je ook niet opgejaagd wordt. De wandeling zelf duurt ongeveer 40 minuten, waarbij je heen en terug dezelfde route loopt. Je kunt op de berg zelf je ticket voor de plankwalk kopen voor CNY 30.  

Plankwalk Mount Huashan

Hoe kom je er?

Er vertrekken verschillende rechtstreekse bussen vanuit Xi’an. Wil je echter de drukte voor zijn dan raden wij je aan om heen de speedtrain om 06.26 uur vanaf Xi’an North (Bei Ke Zaan) te nemen. Vervolgens neem je voor CNY 10 (ongeveer 1,50 euro) een taxi naar de tourist ticket office, aangezien de gratis bus om deze tijd nog niet rijdt. 
Vanaf de tourist ticket office neem je de bus naar de kabelbaan voor CNY 20 (ongeveer 3 euro).

Meer informatie of een handige plattegrond van Mount Huashan zien? Kijk dan op travelchinaguide-xian.

Xi'An

3. Giant Wild Goose Pagoda, Drum Tower en Bell Tower

Bezoek de mooiste tempels en torens van de stad, namelijk: Giant Wild Goose Pagoda, Drum Tower en de Bell Tower.

De Drum Tower en Bell Tower liggen midden in het centrum, dus grote kans dat je hier toevallig al een keer langs loopt. In de avond worden beiden gebouwen verlicht, dus ook leuk om hier dan een kijkje te nemen.

De Giant Wild Goose Pagoda is een heilige plek voor boeddhisten en anders dan alle andere tempels in China. Wij vonden dit hierdoor het mooiste gebouw van Xi’an. 

De Giant Wild Goose ligt 4km buiten het stadscentrum. Neem metro lijn 3 of 4 en stap uit bij  Dayanta Station. 

Toegangsprijs Big GooseCNY 40

 

Wil je ook naar boven in de tempel dan betaal je CNY 25 extra.

Openingstijden Big Goose08.00 uur- 17.00 uur
Xi'An
Drum Tower & Bell Tower
Giant Wild Goose
Giant Wild Goose

Eten in Xi’an

Muslim Quarter

Wij zijn altijd voorstanders van eten bij de lokale foodmarket en laten ze in Xi’An nou een hele grote hebben! Namelijk in het Muslim Quarter! In deze bruizende wijk staan honderden kraampjes die alle soorten vlees aan stokjes, een soort van zoete oliebollen, gekruide aardappelbolletjes en nog veel meer verkopen. Ook kun je zien hoe ze verse noodles maken 

De eetkraampjes in het Moslim Kwartier liggen verspreid over meerder straten. Neem de Beiguangji Jie en Dapi Yuan straat als uitgaanspunt. 

Xi'an

Slapen in Xi’an

Ancient City International Youth Hostel

Wij raden aan om bij Ancient City Hostel te slapen! Zelf hebben wij hier 4 nachten geslapen en dit is echt een top verblijf geweest! Het hostel heeft echt een super locatie met de metro gelijk naast de deur en the Moslim Quarter op loopafstand.

Het personeel spreekt goed Engels en geeft je graag tips over de omgeving. Ook hebben ze een uitgebreide ontbijtkaart, waardoor je de dag goed kunt beginnen.

De kamers zijn schoon, de bedden liggen lekker en je hebt een warme douche. Elke dag wordt je kamer schoongemaakt en krijg je zo nodig een nieuwe handdoek of nieuw wc-papier.

Heel veel plezier tijdens je bezoek aan Xi’an! 🙂

Meer lezen over China? Wellicht vind je ons blog over Beijing of ons blog over het Yading Nature Reserve ook interessant!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy