5 Top Bezienswaardigheden in Beijing!

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Beijing is een gigantische stad met een hoop te gekke bezienswaardigheden! Je kunt in Beijing dan ook makkelijk 4 dagen zoet zijn!

Beijing heeft meer van 22 miljoen inwoners en er komen ook een hoop Chinese toeristen op de stad af. Wat betekent dat het hier bijna overal altijd druk is. Wij raden dan ook aan om overal écht zo vroeg mogelijk heen te gaan en dan desnoods lekker een middagdutje te doen!

Hieronder dé bezienswaardigheden die je in ieder geval niet mag missen tijdens je bezoek aan Beijing!

Temple of Heaven

De ticketverkoop eindigt 1,5 uur voordat de tempel dicht gaat.

 April – oktoberNovember – Maart
Openingstijden tempel 08.00 – 17.30 uur08.00 – 17.00 uur
Openingstijden park06.00 – 22.00 uur06.30 – 22.00 uur
Prijs park + tempelCNY 34CNY 28

De Temple of Heaven vonden wij de mooiste tempel van de stad. Ook is het leuk om na je bezoek nog even door het park te lopen dat rondom de tempel ligt. Hier komen Chinezen namelijk samen om te dansen, diabolo-en, kaarten of badmintonnen.

Temple of Heaven

 

Summer Palace

 April – oktoberNovember – Maart
Openingstijden tempel 08.30 – 17.00 uur09.00 – 16.00 uur
Openingstijden park06.30 – 18.00 uur07.00 – 17.00 uur
Prijs combo ticketCNY 60CNY 50

Nog zo’n mooierd! Om het paleis heen ligt een gigantisch park dat al 2 uur eerder open gaat! Heerlijk om hier in alle rust langs alle prachtige bruggen, tempeltjes en het Kungming meer te wandelen. Zorg dat je dan in ieder geval “Site of Sumeru Temple” in het park ook meepakt. 

Voor meer informatie kijk op TravelChinaGuide.

Summer Palace
Summer Palace
bezienswaardigheden Beijing
Site of Sumeru Temple

Jingshan Park – Forbidden City 

 April – oktoberNovember – Maart
PrijsCNY 2CNY 2
Openingstijden park06.00 – 21.00 uur06.30 – 20.00 uur

De Forbidden City is verreweg de meest bezochte bezienswaardigheid van Beijing. Wij hebben er daarom voor gekozen om niet naar binnen te gaan, maar de verlaten stad te bekijken vanuit het Jingshan Park. Vanaf de heuvel in dit park heb je namelijk een mooi uitzicht over de Forbidden City met meer bewegingsvrijheid. 

bezienswaardigheden Beijing

Olympisch Stadion

Sluit je dag af met een bezoekje aan het Olympische park en stadion. Alle gebouwen zijn dan namelijk mooi verlicht. Het stadion is een indrukwekkend gebouw dat in 2008 werd gebouwd voor de Zomerspelen.

Voordat je naar het stadion gaat kun je in het winkelcentrum Xin’ao lekker een hapje eten op de begane grond. Er zitten daar heel veel restaurantjes.

Bezienswaardigheden Beijing

De Chinese Muur: Mutianyu 

 16 maart-15 november 16 november-15 maart
Openingstijden 07.30 – 18.00 uur
In het weekend open tot 18.30 uur!
08.00 – 17.00 uur
Prijs volwassenen CNY 40CNY 40
Prijs kabelbaan volwassenenSingle trip:
CNY 100
Double trip:
CNY 120

Beijing is ook de ideale uitvalsbasis om de Chinese muur te bezoeken. Het Mutianyu gedeelte is een mooi gerestaureerd deel dat net wat minder bezocht wordt dan Badaling. Mutianyu ligt 80 km buiten de stad.

Je kunt de kabelbaan nemen, maar wij raden je aan om gewoon naar boven te lopen. Wij deden er namelijk echt maar 10 minuten over en zo bespaard je weer wat geld. 

Avontuurlijke tip: wij zijn van de nieuwe muur naar de oude muur geklommen. Hier zie je nog de restanten van de echte muur. Dit gedeelte is wild begroeid en totaal verlaten. We hebben zo’n 2 uur op dit gedeelte gelopen en zijn toen uiteindelijk naar beneden gelopen tot het stadje Lian Hua Chi Cun. Je kunt ook vanaf daar beginnen aan je wandeltocht. Let op! Dit mag officieel niet, want ze hebben de doorgang dichtgemaakt. Daardoor is het stukje om op de oude muur te klimmen ook erg lastig, dit is dus op eigen risico! Wanneer je eenmaal op het oude gedeelte bent komen er vrijwel geen moeilijke stukken meer. 

Chinese muur

Verder bezoeken veel mensen ook de Lama Tempel. Wij hebben deze overgeslagen.
Ben jij in Beijing geweest en mis jij bezienswaardigheden in deze lijst? Laat het ons weten!

Slapen

Slapen in Beijing als backpacker kun je het beste doen in een hostel (dit geld eigenlijk voor heel China). In hostels zijn er ook comfortabele tweepersoonskamers als je iets meer privacy wilt en natuurlijk slaapzalen. Het voordeel van een hostel is dat je vrijwel zeker bent van Engelstalige medewerkers. Ook kun je vanuit hier gemakkelijk tours boeken. 

Hieronder vind je de drie beste hostels in Beijing. Rekening gehouden met locatie, prijs en ervaringen van backpackers.

  1. Peking Station Hostel
  2. Beijing Drum Tower International Youth Hostel
  3. Leo Hostel

Vervoer in Beijing

Beijing heeft een onwijs uitgebreid metrostelsel. Wij hebben dan ook bijna alles met de metro gedaan. Reizen met de metro is erg goedkoop en gemakkelijk. Per rit kom je bijna nooit over €1,- heen. 

Download de app: MetroMan. Voer de locatie in van waar je vertrekt en waar je naartoe wilt en de app puzzelt heel de route voor je uit. Een kind kan de was doen!

Het vinden van een taxi gaat geen enkel probleem zijn in Beijing. Maar misschien wil je al van te voren een taxi regelen. De app Didi is een taxi app die nu nog alleen in het Chinees is, maar de voltooiing van de Engelse versie is bijna zover. Grote kans dat wanneer je dit leest deze er al is.

Geniet van alles wat deze mega stad te bieden heeft! 🙂

Meer lezen over China? Lees ook ons blog over het Yading Nature Reserve!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *