Uitkijkpunt over Cadini di Misurina

Cadini di Misurina is één van de mooiste plekken in de Dolomieten. Ben jij ook op zoek naar het mooiste uitkijkpunt over dit gebied? Lees snel verder!

Toen ik mij op Pinterest en Instagram aan het oriënteren was over alle mooie plekken in de Dolomieten (Noord-Italië) kwamen er al snel foto’s naar voren van een uitkijkpunt waar mijn hart een sprongetje van maakte! Zó ruig en spectaculair! Een smal pad dat omhoog loopt en dan plots stopt bij een afgrond en uitkijkt over een prachtig berglandschap! Al snel kwam ik erachter dat het ruige berglandschap op de achtergrond Cadini di Misurina heet, maar hoe heet de wandeltocht die je moet maken om bij dit punt te komen? Ik heb heel het internet afgezocht, maar tot mijn verbazing kon ik hier niks over vinden. Hoe kan het dat er over zo’n mooie spot niet 1 blog geschreven is? Dus bij deze :)!

Aangekomen in de Dolomieten ging ik bij de toeristeninformatie langs en de vriendelijke man herkende het punt van de foto’s! Tot mijn grote verbazing vertelde hij mij dat het slechts een half uurtje lopen was!

De dag erna gingen we op pad en ik kan eerlijk zeggen dat het echt 1 van de mooiste uitkijkpunten is die ik ooit gezien heb!

 

De route naar dit uitkijkpunt op Cadini di Misurina

Je start met lopen vanaf Rifugio Auronzo (berghut/restaurant). 

Met de auto kun je helemaal omhoog rijden tot Rifugio Auronzo. Je betaalt wel 30 euro om over deze tolweg te rijden. De andere optie is om het stuk tolweg met de bus af te leggen, hier betaal je 8 euro (retour) p.p. voor.

Vanaf Rifugio Auronzo start je de Sentiero Bonacossa trail. Dit is eigenlijk een Via Ferretta: een langs staalkabels uitgezet parcours langs de rotswanden waar je normaal gesproken een klimgordel en klettersteigset voor nodig hebt. Het eerste stuk van deze trail naar dit uitkijkpunt toe is echter zeer goed te doen, het pad is breed genoeg om gemakkelijk over te lopen en je heb dus geen klimspullen nodig. Top!

Om aan de Sentiero Bonacossa trail te starten loop je vanaf de parkeerplaats voor restaurant Auronzo langs. De meeste mensen starten hier hun wandeltocht rond de Tre Cime en zullen hier linksaf slaan, jij slaat hier echter rechtsaf! Als je goed loopt kom je gelijk aan het begin langs deze 2 hekken:

Cadini di Misurina
1. startpunt

Cadini di Misurina
2. Het Poortje om te beginnen aan Sentiero Bonacossa. Op de achtergrond zie je Cadini di Misurina!

Nog geen overnachting geboekt in de Dolomieten? Bekijk ons handige overzicht met beste campings en hotels!

Vervolgens wordt de route duidelijk aangegeven met wit/rode paaltjes!

Sentiero Bonacossa trail

En na ongeveer een half uur lopen bereik je het meest prachtige uitkijkpunt! Vergeet je camera niet want deze ga je nodig hebben. Wat een prachtig uitzicht over het Cadini di Misurina gebergte he?!

Uiteraard kun je er ook nog voor kiezen om na deze wandeling vanaf Auronzo de wandeling van 4 uur om Tre Cime te maken. Leuke combi! 

Deel jouw mooiste foto van deze wandeling met ons op Instagram! 🙂

Benieuwd naar andere hoogtepunten van onze reis in de Dolomieten? Ontdek onze hoogtepunten!Booking.com

One thought on “Hét mooiste uitkijkpunt over Cadini di Misurina – Dolomieten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *