Hét mooiste uitkijkpunt over Cadini di Misurina – Dolomieten

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Cadini di Misurina is één van de mooiste gebergtes van de Dolomieten vanwege zijn extreem scherpe pieken!

Ben jij ook op zoek naar het mooiste uitkijkpunt over dit gebied? Lees dan snel verder!

Toen ik mij op Pinterest en Instagram aan het oriënteren was over alle mooie plekken in de Dolomieten (Noord-Italië) kwamen er al snel foto’s naar voren van een uitkijkpunt waar mijn hart een sprongetje van maakte! Zó ruig en spectaculair! Een smal pad dat omhoog loopt en dan plots stopt bij een afgrond en uitkijkt over een prachtig berglandschap!

Al snel kwam ik erachter dat het ruige berglandschap op de achtergrond Cadini di Misurina heet, maar hoe heet de wandeltocht die je moet maken om bij dit punt te komen?

Ik heb heel het internet afgezocht, maar tot mijn verbazing kon ik hier niks over vinden. Hoe kan het dat er over zo’n mooie spot niet 1 blog geschreven is? Dus bij deze :)!

Cadini di misurina in de winter

In de winter ook mooi!

Aangekomen in de Dolomieten ging ik bij de toeristeninformatie langs en de vriendelijke man herkende het punt van de foto’s! Tot mijn grote verbazing vertelde hij mij dat het slechts een half uurtje lopen was!

De dag erna gingen we op pad en ik kan eerlijk zeggen dat het echt 1 van de mooiste uitkijkpunten is die ik ooit gezien heb!

Startpunt van de hike!

Je start met lopen vanaf Rifugio Auronzo (berghut/restaurant). Dit is de berghut waar ook de hike rondom de Tre Cime start. Doordat de Tre Cime hike erg populair is kan de parkeerplaats snel volraken, zorg daarom dat je er op tijd bent!

Met de auto kun je helemaal omhoog rijden tot Rifugio Auronzo. Voor deze tolweg betaal je 30 euro voor een auto en voor een camper 45 euro. In het hoogseizoen kun je ook bus 444 naar Rifugio Auronzo nemen, hier betaal je 16 euro (retour) p.p. voor. Zorg dat je je ticket van te voren online boekt.

De route naar het uitkijkpunt op Cadini di Misurina!

Niveau: makkelijk
Hike tijd: 30 – 40 minuten (one way)
Coördinaten viewpoint: 46.600646, 12.295606

Vanaf Rifugio Auronzo start je de Sentiero Bonacossa trail (route 117). Dit is eigenlijk een Via Ferretta: een langs staalkabels uitgezet parcours langs de rotswanden waar je normaal gesproken een klimgordel en klettersteigset voor nodig hebt. Het eerste stuk van deze trail naar dit uitkijkpunt toe is echter zeer goed te doen. Het pad is breed genoeg om over te lopen en je hebt geen klimspullen nodig. Ook beginnende hikers kunnen deze route gemakkelijk afleggenen!

Om aan de Sentiero Bonacossa trail te starten loop je vanaf de parkeerplaats voor restaurant Auronzo langs. De meeste mensen starten hier hun wandeltocht rond de Tre Cime en zullen hier linksaf slaan, jij slaat hier echter rechtsaf! Als je goed loopt kom je gelijk aan het begin langs deze 2 hekken:

Route viewpoint Tre Cime
route uitkijkpunt cadini di misurina

Gelijk vanaf het begin van de hike kun je de scherpe pieken van het Cadini di Misurina gebergte al in de verte zien liggen. Hierdoor kun je eigenlijk bijna niet verkeerd lopen, maar de route staat ook nog met rood/witte paaltjes aangegeven.

Na ongeveer 25 minuten loop je links langs de heuvel ‘Monte Campedelle’. Dit is een smal, maar stevig pad (zie foto hieronder). Je kunt vanaf hier ook de heuvel van het uitkijkpunt al zien liggen. Het uitzicht wordt vanaf nu alleen nog maar mooier en mooier!

Mocht je hoogtevrees hebben kun je ook het smalle pad overslaan en het pad over Monte Campedelle heen volgen naar het viewpoint. Je loopt zodoende niet direct naast de afgrond.

Cadini di Misurina

Nog ongeveer 10 minuten lopen en je komt bij het viewpoint aan! Wat zijn de pieken van het Cadini di Misurina gebergte scherp he?! Loop over de met gras gegroeide ‘catwalk’ heen en maak de mooiste foto’s!

Terug neem je dezelfde route als dat je heen bent gekomen. Wat geen straf is want je hebt deze kant op een waanzinnig uitzicht op de Tre Cime. Je kunt Rifugio Auronzo in de verte zien liggen!

route cadini di misurina

Combineer je bezoek met de Tre Cime hike!

Cadini di Misurina grenst in het Noorden aan de Tre Cime, hét symbool van de Dolomieten.

Vanaf Rifugio Auronzo, het startpunt van deze hike, start ook de iconische Tre Cime hike. Dit is 1 van onze hoogtepunten in de Dolomieten.

In ongeveer 3 uur wandel je om de 3 pieken heen. Een gemakkelijke wandeling en een leuke combinatie nu je er toch bent!

Deel jouw mooiste foto van deze wandelingen met ons op Instagram! 🙂

Tre Cime

Nog geen overnachting geboekt in de Dolomieten?
Bekijk ons handige overzicht met beste campings en hotels!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

4 reacties

  1. Superfijn dat we je blog hebben gevonden. Wij gaan deze zeker bezoeken met dank aan jouw goede informatie.

    Groetjes van Mark & Judith

  2. Mijn vrouw en ik zijn al wat op leeftijd, maar wel fit.
    Zooo blij dat ik je site heb gevonden.
    Dankjewel voor het delen van je info. Great.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *