Yading Nature Reserve – De mooiste hikes van China!

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Het Yading Nature Reserve is adembenemend en 1 grote verrassing! In dit park liggen 3 Tibetaans heilige bergen. Deze gigantische bergen liggen in een 3 – hoek met daartussen prachtig gekleurde gletsjermeren en valleien! Het lijkt wel alsof je in Nieuw-Zeeland loopt in plaats van in China! Voor ons was het Yading Nature Reserve absoluut 1 van de hoogtepunten van onze reis door China!

Je leert hier een hele andere kant van China kennen. De sfeer is hier heel erg gemoedelijk. Wellicht door de Tibetaanse invloeden en doordat deze bestemming verder van de grote steden afligt!

Yading Nature Reserve

Grasslands + Pearl Lake

Heb je een halve dag, dan is een wandeling naar Pearl Lake perfect. Het meer is extreem groen en wordt omgeven door bergen. Wat samen een perfect plaatje vormt! Je kunt hier een rondje om het meer heen lopen.

Dit meer ligt op 4100 meter hoogte. Vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om deze wandeling de 1e middag te doen toen ons lichaam nog moest wennen aan de hoogte. De andere 2 meren die wij hieronder beschrijven liggen namelijk hoger.

Vanaf Yading Village gaan er grote bussen richting de Park entrance (voor deze bussen heb je al betaald met je entreekaartje). Gewoon langs de weg bij je hotel gaan staan en instappen. Het spreekt voor zich waar je uit moet stappen.
Vanaf de Park entrance loop je het korte stukje naar Chonggu Meadow, waar je uitkijkt over de Grasslands. Vanaf hier staat duidelijk aangegeven hoe je naar Pearl Lake moet lopen. Het pad ernaartoe is erg goed en gemakkelijk. Reken op ongeveer 4 uur lopen (return). Ook kun je nog even een kijkje nemen bij de Chonggu Temple.

Yading Nature Reserve

Milk Lake + Five Color Lake

Dit zijn de 2 kleurrijkste meren van het Yading Nature Reserve. Doordat ze tussen de gigantische bergen in liggen kijk je je ogen uit! Ze liggen niet ver uit elkaar en zijn zodoende gemakkelijk beiden op 1 dag te bezoeken.

Neem vanaf Chonggu Meadow 1 van de groene elektrische wagens. Je betaald 80 CNY (ongeveer 10 euro) voor een retourtje, maar dit scheelt echt een heel stuk lopen.

In totaal is het een wandeling van ongeveer 6 uur. Het pad begint vlak en na zo’n 3 km loopt het steiler omhoog. Het pad is overal goed aangelegd en de route wordt met bordjes  aangegeven.
Loop als 1e richting Milk Lake en vanaf Milk Lake naar Five Color Lake. Dit omdat het 1e pad dat je tegenkomt naar Five Color Lake steil is en je dit liever naar beneden loopt dan omhoog. Reken op ongeveer 2,5 uur lopen tot Milk Lake en daarna 40 minuten lopen tot Five Color Lake.

Deze meren liggen op 4600 meter hoogte. Neem dus rustig de tijd, want je lichaam is hier waarschijnlijk niet aan gewend. Je zult heel veel Chinezen voorbij zien lopen met kleine zuurstofflesjes die je gewoon in de winkels kunt kopen. Onze mening is dat je deze echt totaal niet nodig hebt, dus laat je hier vooral niet door afschrikken.

Milk Lake

Vervoer van Chengdu naar Yading Nature Reserve

Het Yading Nature Reserve is niet de makkelijkste bestemming om te bereiken. Het ligt namelijk iets verder van de “standaard” route af en er gaan hier dan ook geen treinen naartoe.

Vanuit Chengdu kun je een directe bus nemen naar Daocheng County die er 13 uur over doet. Slaap een nacht in Daocheng County en laat je hotel een chauffeur voor de volgende dag regelen die je het laatste stuk naar het Yading Nature Reserve brengt. Met een beetje mazzel kun je een auto delen. Voor een autorit betaal je zo rond de 250 CNY. Vanaf de National Park ticket office brengt een bus je het laatste stuk.

Wanneer je de tijd hebt is het aan te raden om wat langer in Daocheng of Kangding te blijven. Je lichaam heeft dan meer de tijd om te acclimatiseren. En bij beide stadjes kun je ook schitterende wandeltochten doen. 

Boek hier je verblijf in Doacheng County.

Je kunt er ook voor kiezen om te vliegen naar Yading. Wij raden dit echter niet aan omdat je lichaam dan niet de tijd heeft om aan de hoogte te wennen. Dit is namelijk het hoogst liggende vliegveld van China.

Yading Nature Reserve

Kosten Yading Nature Reserve

Je betaald 150 CNY (ongeveer 20 euro) aan entrance kosten. Ook betaal je 120 CNY (ongeveer 15 euro) voor de bus in het park. De bus brengt je vanaf de ticket office naar Yading Village + de park entrance en weer terug. Voor dit bedrag mag je in totaal 3 dagen in het reservaat blijven. Ook kun je 3 dagen lang gebruik maken van de bus. 

Let op, voor je entreekaartje geldt single entree! Wanneer je het reservaat uit gaat en je er de volgende dag weer opnieuw in wilt gaan moet je opnieuw betalen.

De elektrische wagen richting het pad naar Milk Lake kost zoals eerder genoemd 80 CNY voor een retourtje (ongeveer 10 euro). Hier mag je maar 1x gebruik van maken.

Yading Nature Reserve

Slapen in Yading Village

De beste plek om te overnachten tijdens je bezoek aan het Yading Nature Reserve is in Yading Village. Dit dorpje ligt namelijk in het reservaat en zodoende kun je hier 3 dagen doorbrengen zonder dubbel entree te betalen. Daarnaast scheelt het natuurlijk ook reistijd.

Let op! Yading Village ligt op 4200 meter hoogte. Je lichaam moet aan deze hoogte wennen. Wij hadden ‘s avonds dan ook weleens last van hoofdpijn. Luister dus goed naar je lichaam! In Yading Village is het door de hoogte ook een stuk kouder! Wij waren er begin November en toen was het ‘s nachts -9°! De huizen hebben geen verwarming.

Het hotel waar wij verbleven was Langxiu Minju Inn. Verwacht niet teveel van het hotel, maar ze hebben elektrische dekens (YEAH!), een warme douche, de ligging is centraal en je kunt er ‘s avonds eten bestellen. Voor 2 nachten betaalden wij 38 euro.

Booking.com en Agoda bieden geen hotels in Yading Village aan. Wij hebben onze overnachting dan ook via Trip.com geboekt. Je kunt ook ter plekke je overnachting regelen, maar geen idee hoeveel plek er in het hoogseizoen is.

Sterrenhemel

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

3 reacties

  1. Super handige info! Bedankt!
    1 vraagje nog wel: hoe zijn jullie vanuit Yading weer verder gereisd? Op internet is hier bijna niets over te vinden en veel info is oud.
    Ben benieuwd of het te doen is om vanaf Yading naar Lijiang door te reizen.

    1. Hoi Inez, Ja dat hebben wij zo gedaan, dus het is te doen. Helaas zijn er geen bussen die naar Lijiang rijden vanaf Yading. Je zult dus een private car moeten regelen naar 1 van de nabij gelegen steden. Zoals Degen. Vanaf daar kun je de bus naar Lijiang nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *