De Beste Hostels in China voor backpackers

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

China, het land dat ontzettend veel te bieden heeft, maar ook moeilijk kan zijn om doorheen te reizen. Dan is het wel zo fijn om te slapen in Hostels waarvan je weet dat alles goed verzorgd is. 

In China spreekt meer dan 95 procent van de bevolking geen Engels. Ook zijn de leestekens anders. Soms kan je geluk hebben met een Engels vertaald menu of Engelse verkeersborden. Maar over het algemeen moet je goed voorbereid zijn om een leuke en vooral ook niet al te moeilijke dag te hebben. We willen je totaal niet afschrikken met bovenstaande, maar goed voorbereiden.

China heeft ontzettend veel moois te bieden. De natuur is schitterend en de steden zijn ongelooflijk. De meeste mensen zijn heel erg behulpzaam, maar kunnen alleen non-verbaal met je communiceren. 

Een goede voorbereiding van je dag in China begint in de Hostels. In sommige Hostels spreken de medewerkers Engels en kunnen je helpen met je dag voorbereiding. Maar in welke Hostels in China spreken ze Engels? 

Je kunt er niet vanuit gaan dat in alle Hostels in China er Engels gesproken wordt. Daarom hebben we deze lijst met Beste Hostels in China gemaakt. Hier vind je per stad een uitstekend Hostel. Rekening gehouden met Engelstalige medewerkers, locatie en comfort van de kamers.

Welke steden van China vind je hier:

Beijing

Beijing is één van de steden waar veel reizigers hun reis door China beginnen. Het is een megastad die ver op de tijd vooruit loopt. Hier vind je natuurlijk de Great Wall, de Verboden Stad en nog veel meer bezienswaardigheden. 

Peking Station Hostel

Peking Station Hostel ligt in een oude Hutong. Het is een gedateerd gebouw dat mooi gerestaureerd is. De locatie is zeer centraal en de medewerkers spreken uiteraard Engels. De perfecte locatie om te starten aan jou dag door Beijing.

Dormkamer vanaf 12,- euro

Tweepersoonskamer vanaf 32,- euro

Shanghai

Shanghai de grootste stad van China met maar liefst 24 miljoen inwoners. Een prachtige stad om je reis aan China te beginnen of te eindigen.

WeFlow Hostel

WeFlow Hostel ligt iets buiten het centrum. Het personeel spreekt Engels en zijn erg behulpzaam. Wel zo handig!

Dormkamer vanaf 12,- euro

Xi’An

Xi’An is de stad om het terracota leger en de Huanshan berg te bezoeken. De stad zelf heeft ook veel te bieden zoals een bezoekje aan Moslim Quarter en Drum Tower.

Ancient City International Youth Hostel

De metro lijnen lopen door heel Xi’An en is dus ook heel handig om je mee te verplaatsen. Dit Hostel ligt op steenworp afstand van een centraal gelegen station. Niet alleen daarom raadde wij dit Hostel aan, maar ook de uitstekend Engels sprekende medewerkers maken dit een aanrader.

Dormkamer vanaf 6,- euro

Tweepersoonskamer vanaf 11,- euro

Chengdu

Wil je graag Pandabeertjes zien? Dan ontkom je er niet aan om in Chengdu te verblijven. Het Panda Research Base of Giant Panda Breeding bevindt zich hier.

Ook is Chengdu je vertrekpunt als je naar het prachtig Yading Nature Reserve wilt.

Mrs Panda Hostel

Dit gezellige hostel ligt naast het busstation en metrostation. Dus of je nu aankomt met de trein of bus. Dit Hostel is zeer goed te bereiken. Ben je een beetje op zoek naar gezelligheid? Dat zit hier ook helemaal snor. Elke avond organiseren ze activiteiten. Ooit weleens dumplings gemaakt?

Dormkamer vanaf 4,- euro

Tweepersoonskamer vanaf 12,- euro

Een prima alternatief is het FlipFlop Hostel

Lijiang

Lijiang heeft een prachtige oude stad met Tibitaanse invloeden. Tot onze verrassing was het in deze stad stukken rustiger dan in andere steden (wij waren er eind zomerperiode).

International Youth Hostel Lijiang

Dit kleine maar leuke hostel ligt in de oude stad. Dus rol je bed uit en begin gelijk aan je wandeling door de stad.

Dormkamer vanaf 10,-

Tweepersoonskamer vanaf 17,-

Dali

De stad als je op zoek bent naar die ontspannen backpackers vibe, zoals je die misschien gewend bent van Canggu in Bali of Hoi An in Vietnam.

Spring Field Hostel

Dit prachtige Hostel ligt in de oude binnenstad. De perfecte locatie om je dag te beginnen, maar ook zeker om je dag te eindigen. Daarom mag dit Hostel echt niet ontbreken in onze lijst met beste Hostels in China!

Dormkamer vanaf 6,-

Tweepersoonskamer vanaf 19,-

Yangshuo

Heb je die waanzinnige foto’s weleens gezien met heuvels langs een prachtige rivier? Dat is dus in Yangshuo. De stad is niet groot en heeft dus ook geen metro, maar het is wel heel levendig. Het bruist en dat merk je aan alles. 

Rivier view hotel

Dormkamer vanaf 6,- euro

Tweepersoonskamer vanaf 10,-

Heel veel plezier met je reis door China. We hopen dat we jouw reis zo wat makkelijker hebben gemaakt!

Voor vragen of opmerkingen kun je altijd contact met ons opnemen via Instagram of met onderstaand reactie formulier. 

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *