De 10 gaafste viewpoints – Zhangjiajie National Park!

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Het Zhangjiajie National Park is het meest overweldigende natuurpark van heel China! In het dal schieten namelijk 3000 kalkstenen pieken overal uit de grond omhoog. De uitzichten zijn waanzinnig en het voelt alsof je in een hele andere wereld bent! Niet gek dat de makers van de beroemde film Avatar beelden van dit unieke landschap hebben gebruikt. Ben jij klaar voor een once in a lifetime experience?

Wij bezochten het Zhangjiajie National Park in november. Een fijne periode omdat het dan niet al te druk is. In juli en augustus zijn de Chinese schoolvakanties en kan het erg druk worden.

In dit blog zetten wij de meest indrukwekkende viewpoints voor je op een rijtje, dus zorg dat je deze niet misloopt! 

Al de viewpoints die ik hieronder vermeld zijn te vinden op de app Maps.me. Ik heb de exacte namen gebruikt die ze ook in deze app gebruiken. Google Maps liet me bij het Zhangjiajie National Park in de steek. 

1. Avatar Viewpoint 

Locatie: Yuanjiajie Scenic Area.

Het meest indrukwekkende viewpoint uit het park en je stapt regelrecht in het filmdecor van de film Avatar! Hierdoor is het helaas ook het drukste viewpoint uit het hele Zhanjiajie National Park. 

Zhangjiajie National Park

 

2. Natural Bridge Observing Point

Dit adembenemende viewpoint is extra speciaal omdat je uitkijkt op de Natural Bridge! EN niet te vergeten: omdat het er heel rustig is! Wij waren hier namelijk helemaal alleen. Dit viewpoint ligt verstopt achter het Zhongtian International Youth Hostel.

Pak 1 van de bussen die van het Avatar Viewpoint naar WulongZhai gaat en vraag onderweg of je halverwege bij het hostel uit mag stappen. Voor de exacte locatie klik hier.

Zhangjiajie National Park

 

3. Stone Peak Forest

Locatie: Yuanjiajie Scenic Area, naast het Avatar viewpoint. 

Nog zo’n mooierd! Dit viewpoint zul je alleen helaas niet voor jezelf hebben.

Let op: voor deze foto ben ik over het hek geklommen, dit mag officieel niet en is dus ook geheel op eigen risico!

Zhangjiajie National Park

 

4. Shentang Gulf

Locatie: Tianzi Mountain Nature Reserve.

Dit is wel een hele speciale plek! Hier vormen 2 gigantische karstbergen een natuurlijke poort met ertussenin tientallen kalkstenen pieken. Dit punt was niet druk toen wij er waren.

Zhangjiajie National Park

 

5. Fossiled Giant Tortoise

Locatie: Tianzi Mountain Nature Reserve.

Een druk bezocht viewpoint aangezien de meeste tours hier langskomen. Uiteraard niet voor niets want het is een groot platform waar je de bergen van meerdere kanten kunt bekijken! 

Fossiled giant tortoise

 

6. One Dangerous Step

Kijk uit over de adembenemende vallei bij dit rustige viewpoint! Weer een plekje dat wij helemaal voor onszelf hadden. Wij waren hier vroeg in de ochtend!

Vanaf hier kun je er ook voor kiezen om naar het Tianzi Mountain Nature Reserve te lopen. Je doet hier ongeveer 2 uur over. Je andere optie is om terug te lopen naar de weg en vanaf daar de bus te pakken. 

Zhangjiajie

 

7. Arranging Battles Platform

Locatie: Tianzi Mountain Nature Reserve.

Bekijk de foto en beslis voor jezelf.. Wel een bezoek waard toch?

Zhangjiajie National Park

 

8. Imperial Writing Brush Peaks

Locatie: Tianzi Mountain Nature Reserve, vlakbij de MAC – Donalds!

Om dit viewpoint te bekijken hoef je helemaal niet ver te lopen, dus zeker even een kijkje nemen :)!

Zhangjiajie National Park

 

9. Sla de Mount Tianzi Cableway over en loop naar beneden! 

Start pad: loop langs de MAC- Donalds, de Imperial Writing Brush Peaks en de Viewing Tower.

Je komt o.a. langs de South Heaven Gate wanneer je naar beneden loopt. Dit is een poort in 1 van de kalkstenen bergen waar je onderdoor loopt. 

Let op je spullen want er kunnen apen langs deze route zitten!

10. Golden Whip Stream Scenic Route

Loop langs het water tussen de kalkstenen pieken door en bekijk de bergen vanaf beneden! 

Deze route ligt 300 meter bij de Forest Park Ticket Office vandaan .

Wij zijn via een zijweg vanaf de Whip Stream omhoog richting Yangjiajie Scenic Area gelopen. Wanneer je net boven bent kom je dan ook langs een paar mooie en rustige viewpoints. Over deze gehele route vanaf de ticket office deden wij ongeveer 2 uur. 

Viewpoint op de zijweg van Whip Stream naar Yangjiajie Scenic

 

Hoe kom je van Zhangjiajie Railway Station naar de Forest Park Ticket Office?

Naast het treinstation zit een Mac-Donalds en vlak naast de Mac-Donalds zit een groot gebouw. Dit is het busstation waar je moet wezen voor de tourist bus naar het Zhangjiajie Park. Wanneer je binnen komt zit er een ticket office, maar hier hoef je niet naartoe want je koopt je kaartje gewoon in de bus zelf. Voor CNY 12 brengt de bus je binnen 40 minuten naar de Zhangjiajie Village. Het is dan nog ongeveer 5 minuten lopen naar de ticket office.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eerst een nachtje in Zhangjiajie Village te slapen zodat je de volgende morgen gelijk met openingstijd het park in kunt.

Openingstijden & toegangsprijs Zhangjiajie National Park

Toegangsprijs
Zhangjiajie National Park
Maart – November: CNY 225 
December – Februari: CNY 115 
Prijs kabelbanen / lift / treinYellow Stone Village Cable Car:
CNY 65
Tianzi Mountain Cable Car:CNY 72
Yangjiajie Cable Car:CNY 76
Ten-mile Gallery Tourist Train:CNY 38
Bailong Elevator:CNY 72
Openingstijden07:00-18:00 uur

Met je entreebewijs mag je 3 dagen het park in. Van december t/m maart zelfs 4 dagen. Van alle bussen die in het park rijden mag je gratis gebruik maken.

Zelf hebben wij geen gebruik gemaakt van kabelbanen, lift of trein. Je kunt geld besparen (+ op rustige plekken komen) door gewoon te lopen.

Ook kun je er voor kiezen om net als ons een nachtje in een hotel te slapen dat in het Zhangjiajie National Park ligt. Zodoende kun je voor openingstijd al starten en is het op veel plekken rustig!

Wij hopen het plannen van jullie bezoek aan het Zhangjiajie National Park met dit blog gemakkelijker gemaakt te hebben. Ben jij in het Zhangjiajie National Park geweest en heb jij tips of toevoegingen? Laat het dan vooral aan ons weten :)!

Bekijk ook onze andere blogs over China zoals “5x top bezienswaardigheden in Beijing!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

2 reacties

    1. Hii Rick,

      We hebben echt geen flauw idee meer welk hotel het was, het stelde ook niet veel voor en volgens mij zou het gesloopt gaan worden. We waren allang blij dat we iets hadden gevonden want we hadden niets gereserveerd.

      Heel veel plezier alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy