Reisverhalen: Manfred and the Fam

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

‘In welk land zijn we vandaag?’ Voor de 4 jarige Julie een hele normale vraag om te stellen wanneer zij wakker wordt! Eén ding weet ze zeker: papa én mama zullen er vandaag weer de hele dag zijn!

Een jaar geleden maakten Michael en Fleur uit Waddinxveen hun droom waar en vertrokken ze met hun expeditie truck en hun twee kinderen Julie en Given (3) op wereldreis. 

Het originele plan was om in Alaska te starten en vanaf daar via de westkust van Canada naar beneden te reizen. Door COVID-19 moesten ze last minute deze plannen omgooien en reizen ze nu door Europa!

Een waanzinnige reis waarvan wij in dit blog even mee mogen genieten. Want hoe is het om met 2 jonge kinderen op wereldreis te zijn? Hierover in dit blog meer!

Reisverhaal: Manfred and the Fam

Waarom op wereldreis?

“Het leven gaat zo snel aan ons voorbij. We dreigden vast te zitten in een patroon van carrière maken, geld verdienen, doen wat ‘hoort’. We verloren bijna uit het oog wat we echt belangrijk vinden in het leven. Namelijk: zoveel mogelijk tijd met elkaar en met onze kinderen doorbrengen, ze worden zo snel groot. En doen wat we écht leuk vinden. We wilden een eenvoudiger leven, waarin het minder om werk draait. 

Samen de wereld over reizen was altijd al een droom van ons en het leven is te kort om alleen te dromen. Waarom wachten tot we gepensioneerd zijn? Later is allang begonnen!” 

‘Manfred’ de expedition truck

De familie reist niet in zomaar een camper rond, maar in een omgebouwde vrachtwagen genaamd Manfred! Een Mercedes SK 1722 uit 1993 om precies te zijn. Wat een waanzinnige wagen! 

De vrachtwagen was voorheen een sneeuwploeg voor de Duitse regering en had slechts 58.000 km op de teller. Een logische keuze gezien Michael zijn achtergrond in de truck- en trailerhandel!

Reisverhaal: Manfred and the fam

Manfred heeft een watertank van 350 liter en maar liefst 4 zonnepanelen! Hiermee kan het gezin makkelijk een week in het ‘wild’ staan! Neem een kijkje op het YouTube kanaal ‘Manfred and the fam’ voor een rondleiding in de wagen!

Naast vervoersmiddel en huis is Manfred voor de kinderen ook echt een extra familielid geworden, een eigen persoon.

“Wanneer we gaan wandelen zeggen de kinderen: ‘maar dan is Mannie helemaal alleen, dat is toch zielig?’ Wanneer we dan terugkomen krijgt Manfred vaak zo maar een knuffel en een kus. Ze staan dan innig een band te knuffelen. Aandoenlijk vinden we dat.”

Wat heeft het reizen jullie gebracht?

De kinderen weten het wel: “buiten spelen en de hele dag bij papa en mama zijn!” Gelukkig zijn papa en mama ook nog steeds blij!

“We zijn door het reizen nóg hechter geworden als gezin dan we al waren. Het leven in Manfred heeft ons letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar gebracht.

Het zijn vooral de kleine, simpele dingen die we zo mooi vinden. Het samen wakker worden en nog even ‘snoozelen’ (zoals Giv het noemt) in het grote bed. Samen op onze blote voetjes over het strand rennen. Marshmallows roosteren boven het kampvuur. Door de bossen struinen. Samen nieuwe plekjes ontdekken en de verwondering in elkaars ogen zien. Onbetaalbaar!

met kinderen op wereldreis

Ook vinden we het eigenlijk heerlijk om in een kleine ruimte te leven en om relatief weinig spullen te hebben. Het voelt bevrijdend en we zijn de kleine dingen meer gaan waarderen. Het lijkt alsof we meer oog hebben gekregen voor wat we al hebben, in plaats van wat we allemaal nog zouden willen.”

Reizen met kinderen

Tips reizen met kinderen

Natuurlijk kan het reizen met kinderen ook pittig en vermoeiend zijn. Vandaar dat mama Fleur hun ultieme tips met jullie deelt:

1.Een vaste routine! Een van de dingen die we hebben gemerkt is dat routine het beste werkt voor de kids. De plekken die we aandoen veranderen, maar de structuur in onze dagen blijft min of meer hetzelfde. 

2.Rijd niet te lang door! Wij rijden max 2 uur per dag met onze kids, liever zelfs maar 1 uur. 

3.Time het rijden met de slaapjes van de kids. Die van ons slapen inmiddels niet meer, maar anders is dat zeker een win-win. Rusten tijdens het rijden en daarna kun je weer verder met de dag (wandelen, fietsen, spelen).

4.Neem puzzels en spelletjes mee in zip lock zakjes. Wanneer je dit uit de originele doos haalt kun je veel meer meenemen!

5. Geef jezelf en de kids de tijd om te wennen aan deze nieuwe leefstijl. Bij ons duurde het een aantal weken voordat iedereen z’n draai had gevonden en we in een fijne ‘flow’ zaten. Het hielp ons de eerste weken om wat langer op één plek te blijven. Gewoon rust denk ik. Nu moeten we moeite doen om langer dan 3 nachten op één plek te blijven, omdat we zó graag nieuwe plekjes ontdekken.

6. Zelf af en toe een ‘time out’ nemen. Even alleen wandelen over het strand, een stukje hardlopen, fietsen of even kletsen bij de ‘buren’ wanneer die er zijn.

In de avonden hebben we tijd voor elkaar. Meestal kijken we dan even samen het nieuws, een filmpje of kletsen we wat. Of we videobellen met vrienden in de cabine met een glaasje wijn erbij, dan voelt het nét alsof we een avondje ‘uit’ zijn.

7. Handige spullen om mee te nemen op reis:

Een rugdrager. Zo kom je nog eens ergens wanneer je met kleine kids reist en van wandelen houdt!
– Lekkere buitenkleding. Wij gebruiken de pakken van Ielm – Baby & Kids Outerwear.
– Luisterboeken / digitale voorleesboeken / ipad.
– Klein speelgoed. Voor binnen tijdens slecht weer of als zoethoudertjes tijdens het rijden.
– Speeltentje voor buiten.

Een boodschap aan andere gezinnen die nadenken over een wereldreis

“Ga ervoor! Jullie zullen er geen spijt van krijgen. Ik denk dat levensechte ervaringen veel belangrijker zijn voor ons geluk dan alle dingen die je bij elkaar kunt kopen. De quality time die je samen doorbrengt tijdens het reizen is onbetaalbaar.

Begin eens met uitzoeken wat er mogelijk is. We krijgen vaak te horen dat we ‘geluk’ hebben dat we dit zo doen. Dat is natuurlijk zo, maar dat geluk hebben we uiteindelijk ook zelf gecreëerd, door de stap te wagen. Ook wij vonden dat spannend..”

Manfred and the fam

Het gezin deelt hun avonturen op Instagram: @Manfredandthefam en op hun facebookaccount: Manfred and the fam! Hiermee hopen ze andere mensen te inspireren en aan te aanmoedigen om uit hun comfortzone te stappen en het avontuur waarvan ze dromen aan te gaan.

Manfred and the fam rijdt binnenkort richting Scandinavië en is van plan te reizen ‘zolang het leuk is’! 

Benieuwd naar meer fantastische reisverhalen?
Bianca interviewt medereizigers, lees hier het verhaal van Casper en Floor.

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Audio magazine geld verdienen op reis

VERGEET JOUW KORTING NIET

15% KORTING OP HET AUDIO MAGAZINE
GELD VERDIENEN OP REIS

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de kortingscode knop in en ontvang deze direct.

Audio magazine geld verdienen op reis

AUDIO MAGAZINE

GELD VERDIENEN OP REIS

Ontvang 15% korting!

Vind antwoord op de belangrijkste vraag: ”Welk remote werk past bij mij?”

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy