Wildkamperen in Cappadocië – Turkije

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Laten we bij het belangrijkste beginnen: wildkamperen is in heel Turkije legaal en dus ook in Cappadocië! Elke ochtend vliegen er honderden luchtballonnen over de waanzinnige rotsformaties in dit gebied. Het is een magische ervaring om dit vanuit je camper te kunnen bewonderen.

In de Park4night app staan minstens 35 verschillende plekken voor wildkamperen in Cappadocië. Een ruim aanbod, maar welke parkeerplek kun je nu het beste kiezen?

In totaal verbleven wij 7 nachten in Cappadocië en elke nacht hebben wij een andere plek uitgeprobeerd. Hieronder delen wij onze 3 favoriete plekken. De kampeerspots die wij in dit blog benoemen bieden allemaal een waanzinnig uitzicht op de luchtballonnen.

Trek meerdere dagen uit voor je bezoek. Bij een windsnelheid boven de 10 km/uur vertrekken de luchtballonnen namelijk niet. Zelf hebben wij dit 2 ochtenden meegemaakt.

1. Wildkamperen boven Red Valley

Coördinaten: 38.6489, 34.8569
Cijfer: 9,5
Faciliteiten: nee
Bereikbaarheid: geen 4×4 nodig – toegankelijk voor grote voertuigen – 20TL voor de weg erheen

Zonder twijfel de mooiste plek voor wildkamperen in Cappadocië! Waarom?

 1. Je kijkt uit over Red Valley. Persoonlijk vind ik dit de mooiste vallei van deze regio. Reken dus op een waanzinnig uitzicht vanuit bed.
 2. Dit is de meest rustige plek waar wij gestaan hebben. Geen foto shoots of andere mensen. Wij hadden deze plek helemaal voor onszelf en dat in de maand september. Genieten!
 3. De zonsondergang is hier waanzinnig. Zoals de naam eigenlijk al verraad hebben de bergtoppen in deze vallei een rode gloed. Deze komt extra tot zijn recht tijdens zonsondergang.
  Op zo’n 5 minuten rijden van deze kampeerplek zit ‘Cafe Sunset’. Dit is de meest bekende plek in Cappadocië om de zonsondergang te bekijken. Elke avond staat het hier bomvol met mensen. Dat terwijl je nagenoeg hetzelfde uitzicht hebt vanaf deze kampeerplek.
 4. Er zit hier ook een prachtig viewpoint. Wanneer je richting het noorden loopt bij deze kampeerplek brengt een smal pad je een klein stuk de bergen in. Je kunt hier de mooiste foto’s en video’s nemen.
 5. Er zitten hier 3 verschillende take-off points in de buurt. Welke richting de wind ook op staat, je zult sowieso ballonnen in de ochtend zien.
  Je zult de ballonnen in de vallei zien vliegen, wat magisch is. De kans is echter klein dat de luchtballonnen hier over je hoofd heen vliegen.
Viewpoint Red Valley
Wildkamperen Cappadocië

2. Wildkamperen boven Love Valley

Coördinaten: 38.6577, 34.8199
Cijfer: 9
Faciliteiten: cafe op loopafstand, verder geen faciliteiten
Bereikbaarheid: geen 4×4 nodig – toegankelijk voor grote voertuigen – 30 TL voor de weg erheen

Dit vonden wij de beste plek voor het fotograferen van de luchtballonnen! Waarom?

 1. Je kijkt uit over Love Valley. Dit is de vallei die bekent staat om zijn penis – vormige rotsformaties. Dit in combinatie met de luchtballonnen is een waar sprookje.
 2. Er komen hier heel veel luchtballonnen voorbij. Van deze 3 plekken kwamen hier de meeste luchtballonnen voorbij. Grote kans dat je ze pok van dichtbij kunt bewonderen.
 3. De zonsopkomst is hier prachtig. Wij hebben hier 1 van de mooiste zonsopkomsten gezien tijdens ze tijd in Cappadocië.

Bij deze kampeerplek zal je in de ochtend niet de enige zijn. Er zullen hier huwelijksaanzoeken en foto shoots zijn. Dit is niet voor niks zo, want deze plek is wel heel speciaal.

Ondanks dat het hier wat drukker is dan bij de andere 2 spots konden wij mooie foto’s nemen en genieten. In de avond hebben wij een rustige avond gehad en stonden er enkele andere campertjes.

Love Valley
Wildkamperen Cappadocië

3. Wildkamperen bij Kalkis Alani take off point

Coördinaten: 38.6429419, 34.8495523
Cijfer: 8
Faciliteiten: nee
Bereikbaarheid: geen 4×4 nodig – toegankelijk voor grote voertuigen – geen kosten voor de weg erheen

Dit is de beste plek om de luchtballonnen van heel dichtbij te zien. Zorg dat je aan de noord zijde van het plateau parkeert. Hier heb je het mooiste uitzicht over de bergen, er schieten hier een aantal pieken vlakbij de grond uit. Ook landen of stijgen de ballonnen in het dal in noordelijke richting.

 1. Je kampeert bij een take off point. Dit houdt in dat de luchtballonnen hier vertrekken of landen. Of ze hier stijgen of landen is totaal afhankelijk van de wind.

  Wij hebben hier 2 nachten op rij gestaan. Ochtend 1 vertrokken hier 2 luchtballonnen. We konden zodoende de vlammen en het opstijgen van heel dichtbij bewonderen. Ochtend 2 landden hier zo’n 6 luchtballonnen. Dit was echt wáánzinnig! De luchtballonnen vlogen vlak over onze bus heen. Wat een ervaring.

  Let op! Parkeer wat meer langs de randen van het plateau. Het midden van het plateau wordt namelijk gebruikt voor het stijgen/landen.
 2. Er is veel ruimte. Je hoeft je hier geen zorgen te maken of er nog wel een plekje voor je is. Dit plateau is echt heel ruim en er is dus meer dan genoeg ruimte voor grote voertuigen en/of meerdere voertuigen. Nacht 2 stonden hier 3 adventure trucks.
 3. Het is hier rustig. Op enkele andere campers na waren wij hier de enige. In de avond, maar ook in de ochtend konden we in alle rust genieten.

  Het is ook niet het drukste take off point. Er zijn namelijk ook plekken waar tientallen luchtballonnen de lucht in gaan. Dit betekent echter ook gelijk heel veel jeeps, busjes, mensen. Wij hebben bij verschillende take off points gestaan en hadden hier de fijnste ervaring.
Cappadocië Turkije
Wildkamperen Cappadocië

Andere optie: Red Valley ATV

Vind je het juist gaaf om bij een druk take off point te kamperen waar heel veel ballonnen de lucht in gaan? Typ dan ‘Red Valley ATV’ in Google! In dit gebied stijgen namelijk de meeste luchtballonnen op. Wij hebben hier zelf ook 1 nacht geslapen. Een drukste van jewelste, zowel in de avond (met quads) als in de ochtend (met jeeps en luchtballonnen). Een hele belevenis. Zorg dat je vanaf de westelijke kant aan komt rijden.

Faciliteiten Cappadocia

Het stadje Göreme ligt centraal en is de plek waar veel toeristen verblijven. Je hebt hier een ruim aanbod aan restaurants. Ook zijn er verschillende plekken waar je je water bij kunt vullen. Het dumpen van je wc’s een ander verhaal, er is namelijk geen openbare dumpplek. We zijn langs een 2 campings gereden maar die hadden helaas geen dumpplek. Uiteindelijk hadden we mazzel en mochten we bij een openbare toilet onze wc legen. Zorg er dus in ieder geval voor dat je je wc ergens dumpt voordat je naar Cappadocia gaat!

Voor boodschappen reden we naar het stadje Avanos. De supermarkten in Göreme vonden wij namelijk erg klein. Supermarkt ‘Direk AVM’ vonden wij fijn. Elke dag vers brood (ook bruin) en een ruim aanbod aan groenten.

Cappadocië

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy