ZELF EEN CAMPER BOUWEN

MET HET BESTE STAPPENPLAN VAN NEDERLAND

STAPPENPLAN
BOUW JE EIGEN CAMPER

Ons levenslang gratis camper bouwen stappenplan hebben we opgesteld voor iedereen. Het stappenplan is geschikt voor elk type voertuig. 

Daarbij vind je allerlei ondersteunende artikelen die dieper ingaan op belangrijke aspecten van de camperbouw, deze artikelen vind je ook op deze pagina onderin.

Ook vind je allerlei handige camper producten in onze webshop wanneer je zelf aan de slag gaat.

Zelf camper bouwen stappenplan

Een meer dan 7000 woorden stappenplan ondersteund door allerlei installatiegidsen 

5/5

Ons levenslang gratis camper bouwen stappenplan hebben we opgesteld voor iedereen. Het stappenplan is geschikt voor elk type voertuig. 

Daarbij vind je allerlei ondersteunende artikelen die dieper ingaan op belangrijke aspecten van de camperbouw, deze artikelen vind je ook op deze pagina onderin.

Ook vind je allerlei handige camper producten in onze webshop wanneer je zelf aan de slag gaat.

GRATIS CHECKLIST

Checklist Camper Bouwen

Naast het stappenplan en alle installatiegidsen kun je gebruik maken van onze checklist. Zo zorg je ervoor dat je geen enkele stap vergeet en voorkom je de meest gemaakte fouten.

ONZE 3ᵉ CAMPERBOUW

TE VOLGEN OP YOUTUBE

De ”Camper Bouwen Series” bevatten meer dan 30 video’s die ingaan op elk onderdeel van de camper bouw. Abonneer je gratis op ons YouTube kanaal. Zo blijf je op de hoogte en vind je de video’s makkelijk terug.

EEN CAMPER BOUWEN

IN 3 STAPPEN

Camper bouwen stappen artikelen

2. AAN DE SLAG

Het bouwen van je camper.
Je vind hier talloze artikelen die je ondersteunen in deze fase.

BOUWEN

Een fantastisch eindresultaat voor de inbouw van jouw camper doe je met slimme gereedschappen, materialen en deze artikelen natuurlijk. We raden je aan te beginnen met het lezen van zelf camper meubels maken, deze staat vol met handige algemene tips, zoals houtkeuze en hoe je maten bepaald. 

Uiteraard is elk artikel in dit onderdeel belangrijk om te lezen als deze aansluit bij jouw wensen. 

VENTILEREN & ISOLEREN

Een goede ventilatie is net zo belangrijk als isolatie. De één doet niet onder voor de ander. Zo blijft jouw camper een aangename leefruimte waar je nog tientallen jaren van kan genieten. We raden aan het camper isoleren artikel door te nemen en vervolgens 1 of meer ventilatie artikels erbij uit te zoeken.

ELEKTRA

Zelf de elektra in de camper bouwen klinkt misschien spannend, maar dit is met een goed stappenplan prima zelf te doen. We raden je aan te beginnen met het lezen van camper elektra aanleggen in 6 stappen artikel. Deze doorloopt vanzelf ook alle andere artikelen in dit onderdeel.

Elk artikel wordt ondersteund met een aansluitschema. Dit werkt overzichtelijk en helpt je bij het aansluiten van de elektra in de camper.

WATER IN DE CAMPER

Een essentieel onderdeel van elke zelfbouw camper, het aanleggen van water. In het stappenplan water systeem geven we 3 schema’s van groot naar klein. De schema’s zijn zo opgesteld dat ze voor iedereen te begrijpen zijn en breed toepasbaar zijn.

De aanvullende artikelen in dit onderdeel passen goed bij 1 van de watersystemen van het het watersysteem artikel.

VOORZIENINGEN IN DE CAMPER

Welke voorzieningen zijn er allemaal voor in de camper en welke kan ik het beste kiezen, zodat deze perfect aansluit bij mijn camper behoefte. In dit onderdeel over de voorzieningen helpen we je graag bij deze keuzes.

3. AFRONDEN

Nu jouw camper bouw zo goed als voltooid is kun je jouw camper gaan inrichten. Maar misschien nog wel belangrijker is het beveiligen van je camper en de bpm aangifte.

Dit laatste onderdeel staat vol met allerlei handige artikelen die je helpen bij deze laatste fase. 

gratis checklist camper bouwen

VERGEET JE GRATIS CHECKLIST NIET

GOED VOORBEREID EEN CAMPER BOUWEN?

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang de checklist direct.

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy