Bajawa Flores – Alles wat je moet weten!

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Of je nu meer van natuur of cultuur houdt, in Bajawa Flores ben je altijd aan het juiste adres. Van de mooiste vulkanen en groen beboste pieken tot de meest traditionele dorpjes. In de omgeving van Bajawa kun je het allemaal vinden! En dit allemaal zonder hordes andere toeristen! Bajawa zal je de meest unieke Indonesië beleving geven.

Doen in Bajawa

1. Wolo Bobo Lookout

Hét hoogtepunt van ons bezoek aan Bajawa! Je hebt hier echt een schitterend uitzicht op Mount Inerie en wij hadden dit uitkijkpunt helemaal voor onszelf. 

Met de scooter kun je binnen 25 minuten bijna helemaal tot het uitkijkpunt rijden, slecht 5 minuten lopen vanaf de parkeerplaats en je kunt genieten. De weg ernaartoe is grotendeels geasfalteerd en dus goed op eigen houtje af te leggen.

Bajawa
Bajawa

2. Tololela Village

Tololela Village is een authentieke dorpje waar de mensen nog op traditionele manier leven. Vrouwen zitten voor hun huisjes bolletjes wol te draaien, te weven of noten te kraken. Bij een aantal huizen zie je horens bij de deur hangen, dit betekent dat er een belangrijk persoon woont!

Doordat Tololela Village het verste van de doorgaande weg af ligt wordt dit dorpje minder vaak bezocht door toeristen, hierdoor vonden wij de sfeer hier het fijnste. De mensen lijken het nog echt leuk te vinden dat je er bent! 

Je hoeft geen entree te betalen, maar ze verwachten wel een kleine vrijwillige donatie. Zo gaven wij samen 20.000 IDR. Door deze kleine donatie voelde ik mij echter juist vrijer foto’s van de mensen te maken. 

De weg naar Tololela toe is niet de aller best, loopt erg stijl omhoog en is zodoende vrij lastig. Houd hier rekening mee!

Van te voren waren wij een beetje sceptisch aangezien wij in andere landen weleens traditionele dorpjes hebben bezocht en het daar 1 groot toneelstuk voor toeristen was. Maar in Tololela Village was dit gelukkig totaal niet het geval.

Bajawa

3. Manulalu Viewpoint

Kijk uit over de machtige Mount Inerie terwijl je geniet van een lekkere maaltijd of een verkoelend drankje in het restaurant. Voor een nasi goreng betaal je hier 25.000 IDR (€1,60). Het viewpunt ligt vlakbij de authentieke dorpjes Bena en Tololela en je bezoek aan deze plekken kun je dus ideaal combineren!

Bajawa

4. Malanage Hot Springs

In deze natuurlijke hot spring kun je echt even ontspannen. Het water is heerlijk warm, maar doordat er ook water afkomstig van de Wae Roa waterval in stroomt zijn er ook wat plekken waar het water wat koeler is en waar je dus even kunt afkoelen. 

Je betaald 10.000 IDR (ongeveer €0.80). 

Deze hot spring ligt overigens vlakbij Bena Village en Tololela Village.

5. Bena Village 

Bena Village is 1 van de grootste traditionele dorpen van heel Flores en wordt iets meer bezocht dan Tololela Village. Op een enkele televisie na lijkt het of de tijd hier heeft stilgestaan. De mensen zijn erg vriendelijk en laten je met alle liefde zien wat zij aan het doen zijn.

Je betaald 25.000 IDR entree. Het dorpje is gemakkelijk te bereiken met de scooter en valt gemakkelijk te combineren met Tololela Village, Manulalu Village en de Malanage Hot Springs. 

Bena

6. Waterfall Ogi

Op slechts 3 km buiten de stad ligt waterval Ogi. De waterval zelf is prachtig, alleen de omgeving is wat verwaarloosd. Je betaald 10.000 IDR (ongeveer €0.80). Klik hier voor de locatie van Waterfall Ogi.

waterfall ogi

Eten in Bajawa

Lucas en Camelia vonden wij de 2 lekkerste restaurants in Bajawa. Bij beiden serveren ze vooral Indonesische gerechten, maar staan er ook een aantal westerse gerechten op de kaart. Het eten is heerlijk en je krijgt grote porties! Verwacht alleen niet teveel van de inrichting:) 

Verder hebben wij ook positieve verhalen over Dito’s gehoord, alleen was dit restaurant dicht toen wij er waren. 

Slapen in Bajawa

Cinnamon Guesthouse

Het guesthouse ligt dichtbij verschillende eettentjes en heeft heel goed internet. De kamers zijn niet heel groot, maar wel onwijs schoon. Verder krijg je ook een lekker ontbijtje ‘s morgens.

De eigenaar Johannes is echt een ontzettend vriendelijke man die je overal mee wilt helpen. Zo heeft hij voor ons naar hotels in Riung gebeld en regelde hij ook ons vervoer hiernaartoe. Hij regelt ook een scooter voor je als je die wilt huren.

Slapen bij het Cinnamon Guesthouse kan al vanaf 12,- euro. Echt een aanrader!

Hopelijk genieten jullie ook van al het moois dat Bajawa te bieden heeft! 

Zijn er tips of ervaringen die wij vergeten zijn te benoemen of wil je graag even leuk berichtje hier achterlaten. Dat kan, daar zijn wij altijd benieuw naar. 

Benieuwd naar een reisroute door Flores? Ook die hebben we voor je!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *