De Komodo Eilanden Bezoeken op 1 dag

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

De Komodo eilanden op 1 dag bezoeken? Dit kan vanuit Labuan Bajo op Flores! Je kunt hier kiezen voor een dagtour met de speedboot of met de slow boat. In dit blog lees je alles over het bezoeken van de Komodo eilanden met de slow boat! Ben jij klaar om de ruige natuur van Indonesië te ontdekken?

Prijzen en organisaties

In het centrum zitten een hoop kleine touroperators die eigenlijk allemaal om en nabij dezelfde dagtocht aanbieden: Padar Island, Pinkbeach, de Komodo Varanen zoeken op Komodo Island en snorkelen bij Manta Point. 

Eigenlijk maakt het niet uit bij welke organisatie je deze tour boekt want iedereen wordt in de ochtend bij elkaar op dezelfde boot geplaatst. Zoek dus de organisatie die de goedkoopste prijs biedt. Ga uit van een prijs tussen de 400.000 IDR en 450.000 IDR p.p. (tussen de 25 en 30 euro). Deze prijs is exclusief de toeristenbelasting en National Park fee, hiervoor betaal je op de dag zelf nog 350.000 IDR p.p. (ongeveer 23 euro). Zorg dus dat je cash bij je hebt.

Ze geven aan dat deze prijs inclusief eten en drinken is. Dit vonden wij helaas erg tegenvallen. We kregen een bakje met eten mee voor de lunch, per persoon een grote fles water en op de boot kon je de hele dag thee pakken.

Tip: zorg dat je zelf wat extra eten meeneemt! Je start vroeg dus zorg in ieder geval voor een ontbijtje en eventueel voor iets lekkers voor tussendoor. Iedereen kreeg overigens dezelfde lunch mee ongeacht bij welke organisatie ze geboekt hadden.

Globale dagplanning

Voor ons zag de dagindeling er als volgt uit. Houd er rekening mee dat dit kan variëren afhankelijk van het weer.

05.30 uur: verzamelen in Labuan Bajo
06.00 uur: de boot vertrekt richting Padar Island
09.00 uur: wandelen naar het uitkijkpunt op Padar Island
10.15 uur: de boot vertrekt richting Pink Beach
11.00 uur: snorkelen en chillen bij Pink Beach 
11.45 uur: de boot vertrekt richting Komodo Island
13.00 uur: de Komodo Varanen zoeken op Komodo Island
14.30 uur: de boot vertrekt richting Manta Point
15.45 uur: Manta Point
16.15 uur: de boot vertrekt richting Labuan Bajo
18.30 uur: terug in Labuan Bajo

Padar Island

Tijdens de 1e stop bezoek je het waanzinnige viewpoint op Padar Island! Je kent Padar Island vast van de foto’s, maar geloof me in het echt is het nog spectaculairder! Kijk uit over de ruige bergruggen, de blauwe baaien en witte stranden.

De wandeltocht naar het viewpoint is gemakkelijk, deels met traptreden en je hebt hier geen wandelschoenen voor nodig. Wij raden sneakers aan, maar er waren ook verschillende mensen die op slippers naar boven liepen. Binnen ongeveer 20 á 30 minuten zul je boven zijn.

Reken erop dat je hier niet de enige zult zijn aangezien het een erg populaire plek is. Gelukkig is de heuvel groot genoeg en zijn er meerdere plekken waar je prachtige foto’s kunt schieten! 

Komodo eilanden bezoeken

Pink Beach

Het gehele strand zal misschien niet zo felroze zijn als dat je verwacht, maar de branding is wel echt roze. Op het strand zie je de stukken roze koraal liggen die het zand de roze kleur geven. Een heel bijzonder natuurverschijnsel.

Pink beach

Komodo Island

Een bezoek aan de Komodo Eilanden is natuurlijk niet compleet zonder de Komodo varanen gezien te hebben. Met een Ranger maak je een wandeling van ongeveer een uur over een aangelegd pad. De Ranger verteld van alles over deze reuzen, zoals dat de varanen zelfs hun eigen jongen op eten.
Tijdens de wandeltocht kwamen wij 2 kleine baby varanen tegen, voor de rest hadden wij hier geen geluk.

Uiteindelijk lagen er bij het restaurant opeens wel 4 varanen! De beesten kwamen erg rustig over en we konden zelfs met ze op de foto. De ranger zegt dat de varanen niet gevoerd worden en dat ze op de geur van de keuken afkomen, maar wij hebben hier zo onze twijfels bij. Iemand die hier meer over weet?

Let op: per januari 2020 wordt Komodo Island tijdelijk gesloten!

Komodo eilanden bezoeken

Manta Point

Gelijk zwemmen er 5 manta’s van zo’n 3 meter groot naast onze boot! Snorkel op, vinnen aan en gelijk het water in springen. Wat een ervaring! Kippenvel over heel mijn lichaam! We volgen de beesten zo’n 10 minuten, maar door de stroming kunnen we ze helaas niet bijhouden. We klimmen weer op de boot en varen weer een stukje, ja hoor bingo! Ik denk dat ik nog nooit zo snel in het water heb gelegen. Dit ga je nooit meer vergeten!
Onder water zijn de Komodo eilanden minstens net zo mooi als boven water!

Grote kans dat je tijdens het terug varen naar Labuan Bajo ook nog kunt genieten van de zonsondergang. De perfecte afsluiting van een perfecte dag!

zonsondergang

De Komodo eilanden kun je verder ook bezoeken met een meerdaagse boottocht of als je meer van de onderwaterwereld wilt zien met een duiktrip!

Wij hebben gedoken met Mantha Rhei een Belgische duikschool. Zeer fijne en betrouwbare duikschool.

Veel plezier tijdens het ontdekken van de Komodo eilanden! 🙂

Zijn er tips of ervaringen die wij vergeten zijn te benoemen of wil je graag even leuk berichtje hier achterlaten. Dat kan, daar zijn wij altijd benieuw naar. 

Gaat jouw reis nog verder door Indonesië? Neem dan ook een kijkje voor meer tips bij de andere blogs over Indonesië. 🙂

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy