De Ultieme Reisroute door China van 5 tot 6 weken!

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

China is een gigantisch groot land dat onwijs veel te bieden heeft. Van vette skylines tot besneeuwde bergtoppen en van de Chinese muur tot de mysterieuze Avatar bergen. Deze reisroute laat je zo volledig mogelijk alle verschillende kanten van China zien.

Voor de reisroute door China die wij beschrijven moet je ongeveer 36 dagen de tijd nemen. De verblijfsduur die we per bestemming aangeven is uiteraard een richtlijn.

Wanneer je voor het eerst naar China gaat is dit echt de ideale reisroute!

Ben je op zoek naar goede hotels en/of hostels voor in China? In deze lijst vind je hostel en hotels waar wij hebben geslapen en of anderen erg te spreken over waren.

Beijing

Deze reisroute door China start in Beijing. Breng een bezoek aan de Temple of Heaven, het Summer Palace, het Olympisch stadion en bekijk de Forbidden City vanuit het Jingshan Park! Ook is Beijing de ideale uitvalsbasis om de Chinese Muur te bezoeken. 

Verblijfsduur: 5 nachten

Lees ook ons blog over Beijing

Reisroute China

 

Beijing > Pingyao

Verblijfsduur: 2 nachten

Pingyao Ancient City staat bekend als het best bewaard gebleven ommuurde stukje China en mag zodoende niet aan deze reisroute ontbreken! Wandel door de stad en bewonder alle prachtige poorten, tempels, gebouwen en smalle straatjes. Voor CNY 150 mag je 3 dagen bij alle bezienswaardigheden naar binnen en kun je ook de stadsmuur op!

China kent vooral veel gigantische steden, vandaar dat wij Pingyao echt een hele fijne plek vonden. Overdag is het centrum zelfs autovrij! De perfecte tussenstop wanneer je van Beijing naar Xi’An gaat! 

Net buiten de Westpoort van het oude centrum in de straat Xia Xiguan Jie zit in de avond een goedkope, maar lekkere foodmarket waar vooral locals komen om een hapje te scoren. Broodjes met vlees, wraps of noodles kun je hier voor een lage prijs halen! Klik hier voor de exacte locatie van de foodmarket.

Reisroute China

 

Pingyao > Xi’An

Verblijfsduur: 4 nachten

Wandel langs de Drum Tower en de Bell Tower (die ‘s avonds mooi verlicht zijn) of eet een hapje bij 1 van de kraampjes in het levendige Muslim Quarter!

Verder is Xi’An de ideale uitvalsbasis om een aantal gave uitstapjes te maken:

  • Bezoek 1 van de beroemdste bezienswaardigheden ter wereld, namelijk het Terracotta leger!
  • Maak “world’s most dangerous hike”! De plankwalk bij Mount Huashan!
  • Bezoek de Big Wild Goose tempel! Anders dan alle andere tempels in China!

Voor meer informatie lees ons blog over Xi’An!

Plankwalk Huashan
Reisroute China
Drum Tower & Bell Tower

 

Xi’An > Chengdu

Verblijfsduur: 4 nachten

Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding

Naar Chengdu ga je om een bezoek te brengen aan het wereldberoemde pandareservaat! Je gaat nooit meer op een plek komen waar je zoveel panda’s bij elkaar ziet!  In dit reservaat worden panda’s gefokt om uitsterven tegen te gaan. Je kunt hier panda’s van alle leeftijden zien! Met een beetje geluk kun je zelfs baby panda’s in het Delivery House zien! 

Wij raden aan om vroeg in de ochtend en op een niet al te warme dag te gaan. De panda’s zijn dan namelijk erg actief en het is zo leuk om ze te zien spelen!

Ga eerst bij het Delivery House (er zijn er 2) en bij Sub-Adult Giant Panda Enclosure A/B langs. De jonge panda’s zijn erg leuk om te zien en midden op de dag kan het hier erg druk worden. Soms schrijven ze op de website Chengdu Research Base een stuk over de net geboren panda’s, zo kun je achterhalen in welk Delivery House je moet wezen.

Doen in het centrum

Loop door de Tibetaanse wijk Little Lhasa heen naar de Jinli Street. De Jinli Street is 1 van de enige straatjes in Chengdu waar je nog historische gebouwen i.p.v. wolkenkrabbers kunt zien. Inmiddels is het wel een toeristische straat geworden, maar het is alsnog leuk om bij 1 van de kraampjes wat te eten.

Verder kun je ook een bezoek brengen aan de Wenshu tempel en het park dat eromheen ligt.

Slapen in Chengdu – Mrs. Panda Hostel

Mrs. Panda Hostel is een onwijs leuk hostel! Aan de muren in de gezamenlijke lounge hangen overal tips over wat te doen in Chengdu. Het personeel spreekt goed Engels en ze willen je overal mee helpen!

Mocht je moeite hebben met het vinden van lekkere eettentjes in China dan heeft dit hostel ook een eigen keuken! Ontbijt met eieren of pannenkoeken en ‘s middags of ‘s avonds kun je hier onder anderen verschillende groente gerechten, friend rice / noodles of pizza bestellen. In de straat achter het hostel zitten eventueel ook een hoop kleine, maar lekkere eettentjes!

Nog een voordeel: dit hostel ligt naast busstation Xin Nan Men waar vandaan je de bus naar Yading Nature Reserve moet pakken (of vrijwel alle andere bestemmingen). 

Mrs. Panda Hostel
Mrs. Panda Hostel

 

Chengdu > Yading Nature Reserve

Verblijfsduur: 3 nachten 

Laat de grote steden achter je en ontdek het adembenemende Yading Nature Reserve! In dit park liggen 3 Tibetaans heilige bergen met besneeuwde toppen. Deze gigantische bergen liggen in een 3 – hoek met daartussen prachtig gekleurde gletsjermeren en valleien! De perfecte bestemming wanneer je van hiken houdt! Ook maak je kennis met de Tibetaanse cultuur aangezien dit reservaat dichtbij de grens met Tibet ligt.

Deze minder bekende bestemming is wat lastiger te bereiken aangezien er geen treinen heen gaan. Vandaar dat wij een apart blog hebben geschreven over het Yading Nature Reserve met hierin alles wat je moet weten!

Reisroute China
Reisroute China

 

Yading Nature Reserve > Lijiang

Verblijfsduur: 4 nachten

Lijiang vonden wij het meest sfeervolle stadje van deze rondreis en wordt ook wel omschreven als het Venetië van China! Heerlijk om door alle kleine straatje, langs alle mooie ouderwetse gebouwen en over alle schattige bruggetjes te lopen. Het oude centrum is versierd met bloemen en lampionnen.

Zorg in ieder geval dat je door dit bruggetje heen loopt (zie foto hierboven). Het straatje waar dit bruggetje in ligt is ook erg mooi.

Op een heldere dag is het ook de moeite waard om een kijkje te nemen bij Black Dragon Pool. Het uitzicht op de bergen in combinatie met het meer, de mooie brug en tempel vormen namelijk een perfect plaatje.

Het leven in het oude centrum van Lijiang komt pas laat op gang en ‘s morgens is het dan ook tot een uur of 9 erg rustig op straat. Ook overdag heerst er een zekere rust, in tegenstelling tot de meeste steden in China. Wij waren hier wel in november, in de zomermaanden schijnt het drukker te zijn.

Vanuit Lijiang is het leuk om een dag naar Blue Moon Valley bij de Jade Dragon Snow Mountain te gaan. Ze hebben er wel een echte toeristentrekker van gemaakt, maar het gebied is prachtig! Watervallen en onwijs blauwe meren met bergen op de achtergrond!

Eten

Tian Tian Xian

Wij hebben gewoon 3 keer bij Tian Tian Xian gegeten omdat het eten hier zo onwijs lekker is! Nergens in China zo lekker gegeten als hier! Vooral de aardappelpuree, shredded pork en courgette zijn erg lekker! Let op de kip specialiteit serveren ze met botjes erin, iets wat ze in Lijiang erg kunnen waarderen, maar wij niet. De kaart is overigens ook in het Engels!

Het kan hier wel erg druk worden. Wanneer je er om 18.00 uur bent ben je vrijwel verzekerd van een tafeltje, maar om 19.00 uur is er een grote kans dat je even moet wachten.

Het kan moeilijk zijn om dit eettentje te vinden, er staat namelijk niet Tian Tian Xian boven de deur, maar Daily Fresh. Klik hier voor de exacte locatie van Tian Tian.

I like passionate baker

Bij deze bakkerij bakken ze alles vers en hebben ze echt heerlijke croissants! Wanneer je voor 10 uur komt zijn ze nog bezig met bakken en liggen nog niet alle bakken vol. Vraag om een croissant en ze toveren vaak een warme tevoorschijn die net uit de oven komt!

Lijiang
Blue Moon Valley
Blue Moon Valley
Lijiang
Menukaart Tian Tian Xian

 

Lijiang > Kunming

Verblijfsduur: 2 nachten

Zelf zijn wij maar 1 dag in Kunming geweest omdat we vanuit Kunming de nachttrein naar Zhanjiajie pakten. Maar wij hebben hier het aller schattigste Italiaanse restaurant ooit gevonden! Verscholen in een smal steegje zit het kleine vegetarische restaurant “As You Like”. 
De eigenaar is een Italiaan en dus waren de pizza’s echt verrukkelijk! Ook de chocolade cookies zijn een aanrader!

Verder is het ook leuk om een avondwandeling door het levendige Green Lake Park te maken en naar mensen te kijken die tai chi beoefenen.

Mocht je langer de tijd hebben in Kunming zorg dan dat je in ieder geval deze 2 highlights meepakt: Stone Forest en de Yuangyang rijstvelden. 

Kunming > Zhanjiajie National Park

Verblijfsduur: 3 nachten + 1 nacht in de nachttrein erheen

Dit was het hoogtepunt van onze reisroute door China! Nergens ter wereld vind je een plek zoals het Zhangjiajie National Park! Bereid je voor om versteld te staan!

Wij raden je aan om 2 dagen in het park te blijven. Het handigste is om dan ook 1 nacht in het National Park zelf te slapen. Zodoende kun je ook voor openingstijd je 2e dag al starten.

Zorg dat je in ieder geval de volgende viewpoints meepakt: 

  • Avatar Viewpoint: de meest indrukwekkende, maar ook de drukste.
  • Natural Bridge Observing Point: onwijs mooi punt en speciaal dat je uitkijkt op de Natural Bridge. EN..heel rustig! Wij waren hier namelijk helemaal alleen. Dit viewpoint ligt verstopt achter het Zhongtian International Youth Hostel.
  • Arranging Battles Platform: weer zo’n speciale plek! 2 gigantische karstbergen vormen een soort natuurlijke poort met in het midden tientallen kalkstenen pieken. Ook dit punt was niet druk toen wij er waren.
Zhangjiajie National Park

Zhangjiajie > Yangshuo

Verblijfsduur: 4 nachten

In Yangshuo kunnen outdoorliefhebbers helemaal losgaan! Kronkelende rivieren, indrukwekkende kalkstenen bergen en groene valleien. Als je wilt kun je elke dag weer van een ander prachtig viewpoint genieten. Wij raden je aan om in ieder geval naar Xianggong Hill, Cuiping Hill en Moon Hill te gaan!

Voor meer informatie zie ook ons blog over Yangshuo!

Yangshuo

Yangshuo > Hongkong

Verblijfsduur: 4 nachten

Hongkong hoort officieel natuurlijk niet bij China, maar is wel de ideale plek om deze reisroute te eindigen.

Bergen, stranden, tempels, winkels, Disneyland.. Waar je ook naar op zoek bent, Hongkong heeft het! Je kunt hier dus ook gemakkelijk 3 dagen doorbrengen!

Victoria’s Peak

Vanaf Victoria’s Peak is het uitzicht over Hongkong waanzinnig en dat zonder zware hike! Neem de antieke Peak Tram voor naar boven en weer terug. Wij raden je aan om boven de ontspannen Circle Walk te lopen. Je loopt van Lurgard Road naar Harlech Road en komt uiteindelijk weer uit bij de Peak Tower. Je loopt tijdens deze route langs allemaal mooie viewpoints.

Op Victoria’s Peak heb je ook het 360° viewingsplatform Sky Terrace 428. Wij vonden zelf de Circle Walk leuker om te doen.

Voor up to date ticketprijzen voor de Peak Train en Sky Terrace 428.

Suïcide Cliff

Ons favoriete viewpoint over Hongkong! Het uitzicht is echt waanzinnig hier! Dit viewpoint is nog niet erg bekend onder de toeristen. Toen wij hier waren kwamen er na een uur pas andere mensen aan.

Je heeft geen toegangsprijs te betalen, maar reken wel op ongeveer 2 uur naar boven lopen.

Neem de metro naar Choi Hung. Vanaf hier kun je de bus nemen richting Good Hoop Primary School. De hike start vanaf hier. Reken wel op ongeveer 2 uur naar boven lopen.

HongKong
Victoria’s Peak
Suicide Hill

Uiteraard kun je deze reisroute door China aanpassen naar je eigen wil. Mocht je meer tijd hebben kun je bijvoorbeeld ook charmante stadje Fenghuang toevoegen of wat dagen strand in Hainan!

Een plek die wij pas na ons bezoek ontdekten maar die wij anders zeker aan onze reisroute door China toe hadden gevoegd is: het Zhangye Danxia National Geological Park. Hier heb je namelijk hele vette regenboogbergen! 

Ben je op zoek naar goede hotels en/of hostels voor in China?

Mis jij een andere vette plek in deze reisroute door China? Laat het ons vooral weten 🙂

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy