Tiu Kelep Waterfall

Bij het dorpje Senaru vind je in het National Park twee prachtige watervallen. De Tiu Kelep Waterval en de Sendag Gile Waterval. Aangekomen bij het National Park zullen lokale gidsen aanbieden om je (tegen een vergoeding) naar de watervallen toe te brengen. Dit is echt niet nodig. Wij zullen jullie in dit blog de weg wijzen.

Op zoek naar unieke overnachtingen in Bali? Je leest het in ons blog Beste Hotel Tips van Bali

Sendang Gile

Als je het National Park ingaat en de treden naar beneden volgt kom je na zo’n 10 minuten lopen al uit bij de eerste waterval: Sendang Gile. Deze waterval is heel gemakkelijk te vinden.

Sendang Gile Waterfall

Entree National Park: € 0.60 – 10.000 RP

Tiu Kelep Waterval

De weg naar de Tiu Kelep WaterfallDe Tiu Kelep Waterval is iets lastiger te vinden en te bereiken. Ga uit van ongeveer 30 minuten lopen.

Neem vanaf de Sendang Gile Waterval eerst weer een klein stukje de trap omhoog tot je bij deze splitsing komt. Neem hier de weg naar links.

Verderop kom je een brug tegen (herkenningspunt: de brug heeft maar aan 1 kant een leuning). Ga over de brug heen en volg daarna het pad langs de rivier.Tiu Kelep Senaru Waterfall

Dan komt er een punt waar je de rivier over moet steken. Je loopt nog een kort stukje en dan steek je nogmaals de rivier over. Grote kans dat er Balinese kinderen in de rivier staan om je een hand te geven en je naar de overkant te helpen. Bij beiden oversteekpunten komt het water tot iets boven je enkels. Tenslotte nog over wat rotsen klimmen en TADAAA!

Tip: neem waterschoenen mee!

Een jaar nadat wij er geweest zijn heb ik mijn ouders eropuit gestuurd. Zij zijn beiden 60, vonden het een pittige weg, maar hebben het gehaald! Als zij het halen, kun jij dit ook! Het is je inspanning meer dan waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *