Tiu Kelep Waterval | Zonder Gids naar de Waterval

Bij het dorpje Senaru vind je in het National Park twee prachtige watervallen. De Tiu Kelep Waterval en de Sendag Gile Waterval. Aangekomen bij het National Park zullen lokale gidsen aanbieden om je (tegen een vergoeding) naar de watervallen toe te brengen. Dit is echt niet nodig. Wij zullen jullie in dit blog de weg wijzen.

Op zoek naar unieke overnachtingen in Bali? Je leest het in ons blog Beste Hotel Tips van Bali

 

Sendang Gile

Als je het National Park ingaat en de treden naar beneden volgt kom je na zo’n 10 minuten lopen al uit bij de eerste waterval: Sendang Gile. Deze waterval is heel gemakkelijk te vinden.

Sendang Gile Waterfall

Entree National Park: € 0.60 – 10.000 RP

 

 

Tiu Kelep Waterval

De weg naar de Tiu Kelep Waterfall De Tiu Kelep Waterval is iets lastiger te vinden en te bereiken. Ga uit van ongeveer 30 minuten lopen.

Neem vanaf de Sendang Gile Waterval eerst weer een klein stukje de trap omhoog tot je bij deze splitsing komt. Neem hier de weg naar links.

Verderop kom je een brug tegen (herkenningspunt: de brug heeft maar aan 1 kant een leuning). Ga over de brug heen en volg daarna het pad langs de rivier. Tiu Kelep Senaru Waterfall

Dan komt er een punt waar je de rivier over moet steken. Je loopt nog een kort stukje en dan steek je nogmaals de rivier over. Grote kans dat er Balinese kinderen in de rivier staan om je een hand te geven en je naar de overkant te helpen. Bij beiden oversteekpunten komt het water tot iets boven je enkels. Tenslotte nog over wat rotsen klimmen en TADAAA!

Tip: neem waterschoenen mee!

Een jaar nadat wij er geweest zijn heb ik mijn ouders eropuit gestuurd. Zij zijn beiden 60, vonden het een pittige weg, maar hebben het gehaald! Als zij het halen, kun jij dit ook! Het is je inspanning meer dan waard!

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

Over ons bussen

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij samen de wereld over en zijn we ons eigen online bedrijfje gestart. Onze reizen zijn avontuurlijk en uitdagend, met één van onze zelfgebouwde campers of met backpack. Sindsdien zijn we ook vrolijkopreis.nl gestart in de hoop jou als bezoeker te inspireren.

Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

ELEKTRA ZELF AANLEGGEN?

Dit kun je veilig doen met één van onze elektra schema’s

GELD VERDIENEN OP REIS

Met ons GRATIS Geld Verdienen Op Reis e-book leer je exact hoe je binnen no-time op allerlei verschillende manieren geld verdient tijdens jouw reis!

CAMPER BOUW UITBESTEDEN?

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy