De 8 meest spectaculaire stranden van Portugal

In een maand tijd zagen wij 22 verschillende stranden in Portugal! In dit blog benoem ik de stranden die het meeste indruk op ons gemaakt hebben!

 

 # 1 Ursa Beach

Op slechts 30 kilometer van Lissabon vind je wel een heel bijzonder strand, namelijk Ursa Beach! Bekend om de puntige rots die hier uit de zee omhoog schiet. 

Vanaf de parkeerplaats is het zo’n 20 minuten wandelen naar het strand zelf, maar onderweg kom je al langs verschillende gave viewpoints! 

Een andere optie is om vanaf Cabo da Roca (het meest westelijke puntje van Europese vasteland) naar Ursa Beach te hiken. Zelf hebben wij dit niet gedaan, maar we hebben vernomen dat dit ongeveer 3 kwartier wandelen is (one way).

Klik hier voor de exacte locatie van Ursa Beach.

stranden Portugal


#2 Praia dos Três Irmãos

Op dit strand kun je op ontdekkingstocht in verschillende grotten! Loop onder de verschillende rots poorten door en bewonder de gave rotsformaties. 

Wanneer je op het uitgestrekte strand aankomt en je met je gezicht richting zee staat, loop dan naar links. Klim over een kleine verhoging heen en je komt bij het gedeelte van het strand waar je de grotten vindt!

Klik hier voor de exacte locatie van Praia dos Três Irmãos.

Stranden Portugal


#3 Praia do Camilo + Ponta da Piedade

Praia do Camilo is 1 van de bekendste stranden van Portugal! Het strand zelf is niet heel groot, helemaal niet wanneer het vloed is. Maar de rotsformaties zijn hier waanzinnig! 

Tip: Kajakken of suppen langs de rotsen en/of op 1 van de rotsen de zonsondergang kijken!

Klik hier voor de exacte locatie van Praia do Camilo.

stranden Portugal

Op slechts 1km van Praia do Camilo ligt Ponta da Piedade. Dit is geen strand, maar wel echt een fantastisch viewpoint. Deze 2 plekken kun je gemakkelijk op 1 dag met elkaar combineren. 

Ponta da Piedade
Ponta da Piedade


#4 Praia da Marinha 

Praia da Marinha is het strand van de liefde! Je kunt hier namelijk een foto maken waarbij verschillende rotsformaties een hart vormen! Daarnaast is het echt een aanrader om tijdens zonsondergang een wandeling te maken langs de verschillende kliffen.

Klik hier voor de exacte locatie van Praia da Marinha.

Praia da Marinha


#5 Praia da Albandeira

Bij Praia da Albandeira vind je een natuurlijke poort van zo’n 18 meter hoog. Verder is het ook een aanrader om tijdens laagtij via de lage doorgang naar Praia da Estaquinha te lopen!

Klik hier voor de exacte locatie van Praia da Albandeira.

stranden Portugal

Tip: je kunt gemakkelijk van Praia da Albandeira naar Praia da Marinha wandelen! Je komt dan langs verschillende mooie stranden, kliffen en rotsformaties!


#6 Praia dos Estudantes

Dit strand bestaat uit 2 delen, verbonden met elkaar door een (gemaakte) tunnel. Wanneer je vanaf het strand waar je aankomt door de tunnel heen loopt kom je bij de bekende monumentale brug! De brug is gebouwd in Romeinse stijl en verbindt 2 rotsformaties met elkaar. 

Klik hier voor de exacte locatie van Praia dos Estudantes.


#7 Praia da Arrifana

Praia da Arrifana is 1 van de bekendste surf stranden van Portugal. Huur een surfplank en duik de zee in of neem plaats op dit uitgerekte strand om de surfers te bewonderen. Het is ook de moeite waard om een kijkje te nemen bij het viewpoint!

Klik hier voor de exacte locatie van Praia da Arrifana.

Praia da Arrifana


#8 Praia da Samoqueira

Zowel een prachtig strand om op te liggen, als om van bovenaf te bewonderen! Op een onbewolkte dag is de zonsondergang hier ook echt onvergetelijk!

Klik hier voor de exacte locatie van Praia da Samoqueira.

stranden Portugal

Voor ons waren dit de meest spectaculaire stranden van Portugal. Mis jij een strand in dit rijtje? Laat het ons dan vooral weten 🙂 !

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

Over ons bussen

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij samen de wereld over en zijn we ons eigen online bedrijfje gestart. Onze reizen zijn avontuurlijk en uitdagend, met één van onze zelfgebouwde campers of met backpack. Sindsdien zijn we ook vrolijkopreis.nl gestart in de hoop jou als bezoeker te inspireren.

Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

ELEKTRA ZELF AANLEGGEN?

Dit kun je veilig doen met één van onze elektra schema’s

CAMPER BOUW UITBESTEDEN?

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy