De 8 meest spectaculaire stranden van Portugal

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

De stranden in Portugal zijn uniek vanwege de goudkleurige stranden, hoge kliffen en spectaculaire rotsformaties. In 5 weken tijd reden wij van noord naar zuid Portugal en bezochten wij maar liefst 22 verschillende stranden!

In dit blog benoemen we de stranden die de meeste indruk op ons gemaakt hebben en die zeker een bezoekje waard zijn.

1. Ursa Beach

Op slechts 30 kilometer van Lissabon vind je wel een heel bijzonder strand, namelijk Ursa Beach! Bekend om de puntige rots die hier uit de zee omhoog schiet.

Vanaf de parkeerplaats is het zo’n 20 minuten wandelen naar het strand zelf, maar onderweg kom je al langs verschillende gave viewpoints (zoals deze op de foto)!

Een andere optie is om vanaf Cabo da Roca (het meest westelijke puntje van Europese vasteland) naar Ursa Beach te hiken. Zelf hebben wij dit niet gedaan, maar we hebben vernomen dat dit ongeveer 3 kwartier wandelen is (one way).

Klik hier voor de exacte locatie van Ursa Beach.

stranden Portugal

2. Praia dos Três Irmãos

Dit strand is vooral bekend vanwege de verschillende grotten en poorten. Vooral de ‘Double Arch’

Praia dos Três Irmãos ligt direct naast het uitgestrekte strand ‘Praia de Alvor’, helemaal op het oostelijke puntje.

Wij hebben onze camper geparkeerd op de ruime ‘Parking Praia dos Três Irmãos‘. Toen zijn wij over Praia de Alvor naar Praia dos Três Irmãos gelopen. Wanneer je met je gezicht richting zee staat, loop dan naar links. Klauter over een kleine verhoging heen en je bent er.

Op Praia dos Três Irmãos zijn toiletten en een aantal restaurantjes waar je wat kunt eten. Het zand is fijn.

Klik hier voor de exacte locatie van Praia dos Três Irmãos.

Stranden Portugal

3. Praia do Camilo + Ponta da Piedade

Praia do Camilo is 1 van de bekendste stranden van Portugal. Het strand zelf is niet heel groot, maar de rotsformaties zijn hier waanzinnig! Wij zijn hier dan ook niet heen gegaan om op het strand te liggen, maar om de rootsformaties van bovenaf te bewonderen.

Op 1 van de rotsformaties naast Praia do Camilo hebben wij de zonsondergang gekeken. Kajakken of suppen langs de rotsen is hier ook een echte aanrader, mits de zee niet te wild is natuurlijk.

Klik hier voor de exacte locatie van Praia do Camilo.

Op slechts 1km van Praia do Camilo ligt Ponta da Piedade. Dit is geen strand, maar wel echt een fantastisch viewpoint. Deze 2 plekken kun je gemakkelijk op 1 dag met elkaar combineren.

stranden Portugal
Praia do Camilo
Ponta da Piedade
Ponta da Piedade

4. Praia da Marinha

Praia da Marinha wordt ook wel het strand van de liefde genoemd, omdat rotsformaties hier samen een hart vormen. Wij hebben hier tijdens zonsondergang een wandeling langs de verschillende kliffen gemaakt, maar er gaan ook veel mensen overdag naar dit strand toe om te zonnen.

Klik hier voor de exacte locatie van Praia da Marinha.

Praia da Marinha

5. Praia da Albandeira

Bij Praia da Albandeira vind je een natuurlijke poort van zo’n 18 meter hoog. Verder is het ook een aanrader om tijdens laagtij via de lage doorgang naar Praia da Estaquinha te lopen!

Klik hier voor de exacte locatie van Praia da Albandeira.

Tip: je kunt gemakkelijk van Praia da Albandeira langs de kust naar Praia da Marinha wandelen. Onderweg kom je langs verschillende mooie kliffen, rotsformaties en stranden. Wij vonden dit een fantastische wandeling.

stranden Portugal

6. Praia dos Estudantes

Dit strand bestaat uit 2 delen, verbonden met elkaar door een (gemaakte) tunnel. Wanneer je vanaf het strand waar je aankomt door de tunnel heen loopt kom je bij de bekende monumentale brug! De brug is gebouwd in Romeinse stijl en verbindt 2 rotsformaties met elkaar.

Klik hier voor de exacte locatie van Praia dos Estudantes.

7. Praia da Arrifana

Praia da Arrifana is 1 van de bekendste surf stranden van Portugal. Huur een surfplank en duik de zee in of neem plaats op dit uitgerekte strand om de surfers te bewonderen.

Het is ook de moeite waard om een kijkje te nemen bij het viewpoint!

Bij dit viewpoint is wildkamperen helaas niet toegestaan. De politie controleert hier regelmatig en stuurt campers weg. Wij zijn dan ook na zonsondergang verder gereden.

Voor mooie kampeerspots kun je ons blog wildkamperen in Portugal raadplegen.

Klik hier voor de exacte locatie van Praia da Arrifana.

Praia da Arrifana

8. Praia da Samoqueira

Zowel een prachtig strand om op te liggen, als om van bovenaf te bewonderen.

Op een onbewolkte dag is de zonsondergang hier ook echt onvergetelijk!

Klik hier voor de exacte locatie van Praia da Samoqueira.

Voor ons waren dit de meest spectaculaire stranden van Portugal. Mis jij een strand in dit rijtje? Laat het ons dan vooral weten 🙂 !

stranden Portugal

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *