Mini reisgids voor Sigiriya – Sri Lanka

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Sigiriya is onze favoriete bestemming op Sri Lanka! In de ochtend de zon op zien komen boven de fotogenieke Lion Rock, ‘s middags zwemmen we in een zwembad met fantastisch uitzicht en tijdens de zonsondergang wilde olifanten spotten. Wat wil je nog meer?

Wat te doen in Sigiriya?

1. Beklim de Pidurangala Rock

Toegangsprijs: €3,-

Het mooiste viewpoint van heel Sri Lanka! Je kijkt vanaf de Pidurangala Rock namelijk uit op de indrukwekkende Lion Rock!

Om de ervaring nog onvergetelijker te maken raden we je aan om hier de zonsopkomst te kijken. Het heeft echter ook zo zijn voordelen om juist midden op de dag te gaan. De kans is dan namelijk groot dat je deze plek helemaal voor jezelf hebt!

De route naar boven start eenvoudig met traptreden, maar het laatste gedeelte is een stuk avontuurlijker! Er moet dan namelijk echt geklauterd worden.

Ook kan de route het laatste deel wat onduidelijk zijn, blijf de rode pijlen zoeken. Wanneer je prikkeldraad met grote gaten erin tegenkomt: hier moet je niet doorheen, je moet hier rechts omhoog klimmen. Hier liepen wij bijna verkeerd.

Reken op ongeveer 45 minuten naar boven lopen. Wanneer je voor de zonsopkomst vertrekt is een zaklamp erg fijn. 

Sigiriya

2. Spot olifanten tijdens een safari

Sri Lanka is misschien wel dé beste plek om olifanten in het wild te spotten! In de omgeving van Sigiriya liggen 3 nationale parken: Kaudulla, Minneriya en Eco Park.

Vraag van te voren na waar de meeste olifanten op dat moment zitten. De olifanten verplaatsen zich namelijk tussen de verschillende parken.

Probeer je bezoek vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag te plannen.

Zelf bezochten wij einde middag het Minneriya National Park. Wij zagen maar liefst 35 olifanten en dat terwijl de zon tegelijkertijd onderging! Een onvergetelijke ervaring.

Houd er wel rekening dat je niet de enige toerist zult zijn die een jeepsafari wilt maken. Het blijft Azië en dus kan het zelfs gebeuren dat je in een “safari-file” terecht komt. 

Sigiriya

3. Leer meer over de geschiedenis van Sri Lanka op de Lion Rock

Toegangsprijs Lion Rock: €25,-

De Lion Rock staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dit is niet voor niks zo! Tussen het jaar 477 en 495 na Chr. stond er op deze rots namelijk een gigantisch paleis van de toenmalige koning Kassapa.

Om aan de macht te komen heeft Kassapa zijn vader vermoord en om zichzelf tegen zijn wraaklustige broer te beschermen liet hij zijn paleis op 200 meter hoogte bouwen. 

Op de rots vind je nog steeds overblijfselen van dit paleis en muurschilderingen die nog verbazingwekkend goed in tact zijn gebleven. 

Hoewel wij de meeste activiteiten op reis altijd zelfstandig doen, raden we je hier aan om een lokale gids te zoeken. Zij kunnen je namelijk heel veel over de geschiedenis vertellen.

Sigiriya

Slapen in Sigiriya

Sigiriya Village Hotel

Hotel Sigiriya Village is de gaafste plek waar wij geslapen hebben op Sri Lanka. Vanuit het zwembad heb je hier namelijk een fantastisch uitzicht op de Lion Rock! Het ontbijtbuffet is echt ongekend en de kamers zijn ruim en omgeven door natuur. De ideale plek om tot rust te komen. 

In onderstaande YouTube video zie je het hotel bij seconde 16 voorbij komen.

Eten in Sigiriya

Rasta Rant 

Hangmatten, slacklines en raggae muziek. Op deze plek zie je vooral backpackers eind middag een drankje drinken. ‘S avonds wordt ook de bbq aangestoken en kun je wat bestellen van de grill.

Rasta Rant

De beklimming van de Pidurangala Rock staat op nummer 1 in ons blog ‘11x bucketlist bezienswaardigheden op Sri Lanka!‘ Benieuwd welke andere plekken en activiteiten er in deze lijst staan? Bekijk dan dit blog.

Geniet van je reis op Sri Lanka en je bezoek aan Sigiriya!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy