5x Plezier op Siargao – Filipijnen

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

It’s more fun in Siargao! Siargao is de surfcapital van de Filipijnen. Maar naast surfen bij Cloud 9 of Pacifico Beach is er nog zoveel meer te beleven en te doen op dit heerlijke eiland! Siargao staat voor ons gelijk aan plezier en hieronder lees je waarom!

De activiteiten 3,4 en 5 kun je gemakkelijk met elkaar combineren omdat ze ongeveer op dezelfde route liggen. Huur een scooter en maak er een leuke dag van!

1. Wakeboarden tussen de palmbomen

Bij Siargao Wakepark kun je wakeboarden op Siargoa!

Ze werken in shifts van 1,5 uur en je kunt dus niet starten wanneer je zelf wilt. Je kunt starten om: 08.30u, 10.00u, 11.30u, 14.30u, 16.00u of 16.30u. Zorg dat je er een kwartier van te voren bent om je gegevens in te vullen, je wilt geen wakeboard tijd verspillen natuurlijk! Wanneer je om half 9 start betaal je €12,- i.p.v. €18,-!

De eigenaar is een belg en je kunt je sessie hier afsluiten met een heerlijk Belgisch biertje!

Wakeboarden Siargao

2. Ga suppen of spring van de fotogenieke duikplank bij de Sugba Lagoon

Te midden van mangrove bossen ligt de prachtig blauwe Sugba Lagoon! Je kunt hier een sup of kano huren om het gebied te verkennen.

Wanneer je geld wilt besparen raden wij je aan om zelf naar Del Carmen te rijden en daar je boot te regelen. Voor een tour betaal je rond de €35,- per persoon. Bij Del Carmen betaal je €28,- voor een gehele boot waar 6 personen op kunnen, waardoor je op ongeveer €4,80 per persoon uitkomt.

Toen wij hier in de ochtend waren kwamen er nog wat mensen aanlopen waar we uiteindelijk de boot mee gedeeld hebben. Ik heb het vermoeden dat dit elke ochtend het geval is, maar wil je het zekere voor het onzekere hebben dan kun je uiteraard ook van te voren al andere backpackers regelen die hetzelfde willen. Je kunt natuurlijk ook heel de boot gewoon voor jezelf nemen!

De tours vertrekken allemaal rond 08.00 uur vanuit General Luna. Wij raden je aan om om 08.00 uur al in Del Carmen te zijn, want dan gaat namelijk de ticketoffice voor de boten open. Zo ben je de drukte voor en heb je de lagoon nog even (bijna) voor jezelf! Het is ongeveer 45 minuten rijden op de scooter van General Luna naar Del Carmen en 30 minuten varen van Del Carmen naar de Lagoon.

Let op bij de tour zit een lunch inbegrepen die jij uiteraard niet krijgt wanneer je op eigen houtje gaat. Wij hadden eten gekocht om mee te nemen, maar eten en plastic flessen meenemen naar de Lagoon is verboden. Wij raden je dus aan om wat te eten voor vertrek!

Sugba Lagoon

3. Touwzwaaien bij de Maasin River

Zwaai vanuit een palmboom en land met een bommetje in het! Voor waterpret moet je naar de Maasin River. Dit kon je tot 2021 nog doen voor een paar PHP, maar tegenwoordig is de palmboom te zwak en kan het niet meer. Het blijft een hele mooie plek om even te stoppen, te zwemmen en een paar foto’s te maken. Het ligt direct naast de weg dus is het is een kleine moeite.

Klik hier voor de exacte locatie.

4. Maak foto’s tussen de palmbomen

Op Siargao staan echt miljoenen palmbomen! Wanneer je van General Luna naar de Maasin Rivier rijdt kom je langs het palmbomen viewpoint.

Ook langs alle wegen staan overal palmbomen en dit vormt een prachtig plaatje. Wil je specifiek onderstaande foto’s maken? Dit is de exacte locatie waar wij deze schoten. 

Palmtree roads Siargao
Siargao

5. Cliff jumping bij de prachtige Magpupungko Rock Pools

Dit is 1 van de meest populaire plekken om te bezoeken op Siargao. Het water is echt kristal blauw en er zijn genoeg spots waar je vette sprongen het water in kunt maken. De rotsen waar je op klimt kunnen wel scherp zijn dus als je waterschoentjes bij je hebt zou ik die zeker meenemen!

Zorg dat je hier tijdens low tide heen gaat voor de beste ervaring! Op Tideschart kun je de tijden van eb en vloed bekijken.

Met de scooter rijd je binnen 45 minuten van General Luna naar de pools toe! Je betaald 50 PHP (ongeveer 1 euro) entree.

Een hoop reizigers gaan ook op de eilandhop tour die langs Guyam, Daku en Naked Island gaat! Wij hebben dit niet gedaan, maar het is de moeite waard om hier naar te kijken!

Slapen op Siargao

Yama Apartments

Yama Apartments ligt aan het strand! De kamers beschikken over alles wat je nodig hebt: een eigen koelkast, gratis Wifi, een airco en badkamer met warme douche. Verder heb je ook een eigen patio voor de deur. Echt een hele fijne locatie!

Lees ook ons blog de leukste restaurants op Siargao & maak er een onvergetelijke tijd van op Siargao!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *