Mount Loser hike via bergmeer Augstsee

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

De Mount Loser hike is een gemakkelijke, maar hele afwisselende wandeltocht in de Salzkammergut regio in Oostenrijk. Je loopt gelijk aan het begin al langs bergmeer Augstsee en komt onderweg langs verschillende mooie viewpoints zoals de Loserthörl.

Een hike waar nog niet veel over bekend is en die zelfs in het hoogseizoen nog rustig aanvoelt. In dit blog nemen we de route stap voor stap met je door en delen wij onze ervaringen!

Startpunt Mount Loser hike

Coördinaten: 47.660818, 13.786604

De Mount Loser hike start vanaf de parkeerplaats bovenaan de Loser Panoramastraße ligt. Deze parkeerplaats ligt op zo’n 2 uur rijden van de stad Salzburg.

Om deze panorama weg op te mogen betaal je €18,-, kijk hier voor de actuele prijzen van de Loser Panoramastraß. Zelf vonden wij de rit naar boven mooi, maar we hadden er iets meer van verwacht.

Voor het parkeren hoef je niet te betalen en er zit een klein restaurant ‘Loser Alm’, waar je eventueel iets kunt eten en de wc kunt gebruiken.

De Mount Loser hike!

Hike tijd: 2:20 uur (exclusief stops)
Stijging: 550 meter
Niveau: makkelijk

Van de parking naar Augstsee

Langs de parkeerplaats loopt een breed grindpad omhoog, dit is het eerste gedeelte van de hike. Na slechts 5 minuten naar boven lopen kom je gelijk al op een hele mooie plek: Augstsee. Vervolgens loop je hier rechts langs de waterrand.

Voor ons komt het meest fotowaardige moment van Augstsee later tijdens deze hike. Wanneer je de route zometeen omhoog vervolgt zal je weten waarom.

parking Augstsee
Augstsee

Van Augstsee naar Loserfenster

Vanaf de rand van het water is het zo’n 40 minuten lopen naar het Loserfenster. Dit is het stijlste stuk van de route, waar je af en toe ook je handen moet gebruiken tijdens het klimmen.

Onderweg kun je Augstsee van bovenaf bewonderen, wat gelijk 1 van de mooiste uitzichten van deze hike geeft! Neem dus vooral rustig de tijd!

Wil je de hike uitbreiden en iets uitdagender maken? Dat kan, houdt dan voordat je naar het loserfenster gaat de borden Greimuth aan. Dit pad loopt dood en je moet dus dezelfde weg terug nemen. Bas vond dit pad meer dan de moeite waard, want aan de andere kant van berg Loser loopt het heel stijl af. Een uitzicht om van te smullen. Zelf vond ik het steile pad en het uitzicht vervolgens, weinig toevoeging geven aan de totale hike.

De naam verraad het al, het Loserfenster is een natuurlijke rots poort. Wij waren niet heel erg onder de indruk van het Loserfenster, maar het was een leuke tussenstop en er staat een bankje waar je even een korte pauze kunt nemen.

Augstsee
Loserfenster

Van Loserfenster naar Loserthörl

Loserthörl vinden wij hét hoogtepunt van deze hike. In ongeveer 45 minuten loop je van het Loserfenster naar deze mooie plek. Deze route bestaat uit: een stuk stijgen, dan weer een redelijk stuk dalen, om tenslotte weer te stijgen.

Loserthörl ligt aan je rechterhand, ongeveer 10 minuten voordat je de top bereikt. Veel mensen lijken er voorbij te lopen en gelijk voor de top te gaan. Super zonde!

Wanneer je bij de Loserthörl bent kom je eerst een rotspartij tegen waarbij je met handen en voeten omhoog moet klimmen om erop de komen (zie de 1e foto hieronder). Maar wanneer je hier rechts van naar beneden loopt kom je op de rotsvormige “catwalk” die deze plek zo speciaal maakt (foto 2 en 3). Hier hoef je niet voor te klimmen. De bergwanden torenen naast je omhoog en je hebt hier een ongekend uitzicht!

Mensen met hoogtevrees worden op dit punt misschien wel even op de proef gesteld. Bas heeft hier af en toe last van, maar ook hij vond het prima te doen.

Mount Loser
Mount Loser hike

Van Loserthörl naar de top van Mount Loser

Het laatste stuk naar de top van Mount Loser is aangebroken. Nog zo’n 10 minuten lopen en je bent er! De top bestaat uit een klein plateau met een panoramisch uitzicht over Salzkammergut, Grimming en Dachstein.

Van de top van Mount Loser terug naar de parking

De eerste paar minuten volgen we hetzelfde pad terug. Maar wanneer we het gele wegwijsbord tegenkomen nemen we de afslag rechts richting “Loserhütte”.

Dit is een gemakkelijkere route doordat je niet meer hoeft te stijgen en alleen maar daalt. Reken op zo’n 50 minuten naar beneden lopen.

Loser Hike

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy