Logar Valley | De Mooiste Vallei in Slovenië

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Slechts 1 kronkelende weg gaat de gletsjer vallei genaamd ‘Logar Valley’ in. Een vredige plek, gecombineerd met de ruigheid van de Kamnik-Savinja Mountains. Het lijkt alsof je zo een schilderij in stapt.

Logar Valley ligt helemaal in het noorden van Slovenië net over de grens van Oostenrijk. Toch is het een plek die veel toeristen overslaan. Zonde, want het was écht 1 van de hoogtepunten van onze reis door Slovenië!

Logar Valley verkennen – tips

  • Ga met de fiets! De leukste manier om de vallei te verkennen is wat ons betreft met de fiets (gratis). Wandelend kan uiteraard ook, maar de weg is 7 km lang dus wil je helemaal naar het einde en terug is dit toch een flinke wandeltocht. Campers (8 euro) of auto’s (7 euro) zijn ook toegestaan. Kijk hier voor de actuele entree prijzen van Logar Valley!
  • Bezoek de Rinka Waterfall! Aan het einde van de vallei vind je de mooie Rinka waterval. Vanaf de weg is dit nog slechts 15-20 minuten wandelen.
  • Maak de mooiste foto’s! Gelijk aan het begin bij de vallei entree en naast Hotel Plesnik maak je de mooiste foto’s.
Logar Valley
  • Ga tijdens zonsondergang! Wij zijn in de maand juni zowel tijdens zonsopkomst als tijdens zonsondergang de vallei in gegaan. De zonsondergang vonden wij het mooiste aangezien de bergen dan mooi in het licht vallen.
  • Maak de daghike naar Kamnik Saddle! Dit is de mooiste hike die je in de omgeving van Logar Valley kunt maken!

Tips over de route naar Logar Valley

Vanuit Oostenrijk naar Logar Valley

Google Maps navigeert je via de B82 de L132 op in Oostenrijk die overgaat in de 428 in Slovenië (Pavlič pass). Deze weg is erg stijl en smal. Zorg ervoor dat je deze weg alleen overdag rijdt. Wij waren zo dom om dit in de avond te doen en dit was echt geen pretje. Overdag schijnt dit wel een hele mooie route te zijn.

Ook kom je dit laatste stuk geen tankstations meer tegen en verbruik je meer brandstof door het klimmen. Zorg dus dat je van te voren je tank even vol gooit.

Vanuit Bled naar Logar Valley

Vanuit Bled kun je 2 verschillende routes nemen. Google Maps geeft aan dat de kortste route via Oostenrijk loopt (79 km). Je wordt dan voor een groot gedeelte via de hierboven aangegeven route gestuurd. De route door Slovenië naar Bled (94 km) is een stuk makkelijker rijden en hierdoor sneller. Je rijdt dan via Luče, Stahovica en Kamnik.

Overnachten bij Logar Valley

Hotel Plesnik Logarska Dolina

Beter dan dit gaat het echt niet worden! Hotel Plesnik Logarska Dolina Lo ligt midden in de vallei en vanuit het zwembad heb je het mooiste uitzicht van heel Logar Valley. Ook heeft het hotel een heerlijk Wellness centrum. De prijs is hoger dan dat je van ons gewend bent, maar het is zeker in verhouding met de kwaliteit.

Logar Valley Hotel

Wildkampeerspot Logar Valley

Locatie: 46.4195, 14.6459

Let op, officieel is wildkamperen niet toegestaan in Slovenië. Dit is dus altijd op eigen risico.

Deze wildkampeerspot ligt op 5 minuten fietsen van de vallei entree. Het is een ruime grind parkeerplaats tussen bomen die naast een stromende rivier ligt.

Wij hebben hier 3 nachten zonder problemen gestaan in de maand juni. Er stonden toen meerdere campers.

Geschikt voor ieder formaat camper. Met de tent is vanwege de ondergrond niet ideaal.

Logar Valley

Guesthouse Planinski Dom Majerhold

Guesthouse Planinski Dom Majerhold is een fijne locatie in de natuur. Je hebt uitzicht op de bergen en een heerlijke tuin waarin je kunt ontspannen. Het is zo’n 10 minuten rijden met de auto naar de entree van Logar Valley. Supermarkt zit wel iets verder weg, maar voor €7,- heb je een heerlijk ontbijt! De eigenaren zijn heel vriendelijk! Al met al een hele mooie plek.

Guesthouse Planinski Dom Majerhold

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy