Hike naar de Koruldi Lakes

In het Caucasus gebergte op 2.750 meter hoogte vind je de Koruldi Lakes. Eén van de meest populaire hikes vanuit het stadje Mestia in de Svaneti regio van Georgië.

Een bezoek aan de Koruldi Lakes is voor hikers van elk niveau mogelijk en interessant. Je kunt deze hike namelijk op verschillende manieren inkorten en/of juist uitbreiden. Al deze opties (en meer) bespreken we in dit blog.

Omschrijving van de hike

Afstand (return): 19 km
Niveau: middel
Tijd: 8 – 9 uur
Positief hoogteverschil (totaal): 1.340 meter
Maximale hoogte: 2.750 meter

Van Mestia naar het kruis

Coördinaten startpunt: 43.043952, 42.724089

De hike naar de Koruldi Lakes start vanuit het centrum van Mestia vlakbij het politiebureau. Mestia ligt op een hoogte van 1.400 meter.

Op de plattegrond hieronder laat ik zien hoe je de eerste 10 minuten moet lopen. Je komt langs verschillende Guesthouses en hotels. Uiteindelijk kom je uit bij een klein riviertje, zie foto. Langs deze rivier en het hek loop je verder omhoog.

Startpunt hike vanuit Mestia

Het volgende deel van de route loopt tussen de bomen en stijgt in totaal zo’n 800 meter. Dit vonden wij dan ook het zwaarste deel van de route. Na ongeveer 1,5- 2 uur lopen vanuit Mestia kom je aan bij het kruis op de Tskhakzasari berg. Dit is het eerste viewpoint van de hike. Vanaf hier wordt de route steeds mooier.

Optie inkorten hike! Veel mensen slaan deel 1 van deze hike over en laten zich dit stuk brengen met een 4×4 wagen. Dit is het zwaarste en saaiste stuk van de route. Eventueel kun je ook het grootste gedeelte van deel 2 van deze route met de auto afleggen.

Viewpoint over Mestia
hiken Georgië

Van het kruis naar de Koruldi Lakes

Neem een kijkje vanaf de uitkijktoren en las eventueel even een pauze in. Je bent nu ongeveer halverwege.

Vanaf het kruis is de route eigenlijk heel duidelijk en kun je eigenlijk niet meer verkeerd lopen. In de verte zie je Mount Usha, de meest opvallende berg van de Svaneti regio. Je loopt over een vrij breed pad dat gestaag stijgt.

Hike naar Koruldi lakes

Het aller laatste 1,5 kilometer van deze route is weer erg steil. Je stijgt tijdens dit stuk zo’n 350 meter. Neem rustig de tijd en las pauzes in wanneer nodig. Je bent er nu echt bijna!

Laatste deel hike naar Koruldi Lakes
Mestia hike

De Koruldi Lakes

In totaal zijn er 3 verschillende meren die samen de Koruldi Lakes vormen. Het is vooral de combinatie tussen de omliggende bergen en de meren die deze plek heel speciaal maakt. Op een heldere dag kun je prachtige foto’s maken van de weerspiegeling.

Optie uitbreiden hike! Wanneer je fit bent kun je er voor kiezen om vanaf de Koruldi Lakes nog verder te wandelen naar de Koruldi Ridge. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht op mount Ushba en kun je de Chalaadi gletsjer zien. De Koruldi Ridge ligt op 3.330 meter hoogte. Aangezien de Koruldi Lakes op 2.750 meter hoogte liggen begrijp je dat dit nog een flinke klim is.

Koruldi Lakes
Wandelen Georgië

Uitbreiden route: de Guli Pass en Koruldi Lakes hike combineren

Er is een grote overlap tussen de Koruldi Lakes hike en de Guli Pass hike. Vandaar dat je deze 2 hikes zou kunnen combineren. Dit is dan in totaal een route van 28 kilometer.

Optie 1: heel deze route lopen op 1 dag. Wij hebben deze combinatie op 1 dag gelopen, maar dit is echt een grote lichamelijke uitdaging. Dit is tevens alleen mogelijk wanneer je voor zonsopkomst begint met hiken. Kies alleen voor deze optie wanneer je fit bent en veel hike ervaring hebt.

Optie 2: leg een gedeelte van de route af met een 4×4 wagen. Laat je naar de Koruldi Lakes brengen met een 4×4 wagen en ga vanaf hier te voet verder naar de Guli Pass. Op deze manier sla je ook een groot gedeelte klimmen over.

Optie 3: maak er een 2-daagse hike van. Neem een tent mee en slaap een nacht in de bergen. Bijvoorbeeld bij de Koruldi Lakes.

De Guli Pass hike was onze favoriete hike in Georgië.

Guli Pass hike

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

Over ons bussen

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij samen de wereld over en zijn we ons eigen online bedrijfje gestart. Onze reizen zijn avontuurlijk en uitdagend, met één van onze zelfgebouwde campers of met backpack. Sindsdien zijn we ook vrolijkopreis.nl gestart in de hoop jou als bezoeker te inspireren.

Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

ELEKTRA ZELF AANLEGGEN?

Dit kun je veilig doen met één van onze elektra schema’s

GELD VERDIENEN OP REIS

Met ons GRATIS Geld Verdienen Op Reis e-book leer je exact hoe je binnen no-time op allerlei verschillende manieren geld verdient tijdens jouw reis!

CAMPER BOUW UITBESTEDEN?

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy