8 Unieke bucketlist activiteiten in Nieuw-Zeeland!

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Tijdens mijn verblijf in Nieuw-Zeeland was wandelen mijn nummer 1 bezigheid, maar dit land heeft nog zoveel meer toffe activiteiten te bieden!

Of je nu van outdoor sporten houdt, je een echte wildlife liefhebber bent of een adrenaline junkie. Nieuw-Zeeland is een land van uitersten en zal je versteld doen staan! 

Voor de echte wandelliefhebbers heb ik ook een blog over de 5 mooiste wandeltochten van Nieuw-Zeeland

1. Zwemmen met wilde dolfijnen bij Kaikoura

In mijn wetsuit zit ik achterop de boot, de zon komt net op en geeft de lucht prachtige kleuren, mijn voeten bungelen in het water en een groep van 20 dolfijnen zwemt rond de boot.

Wanneer de toeter gaat laat ik mij het water in glijden en beginnen de dolfijnen rondjes om mij heen te zwemmen. Ik maak zoveel mogelijk geluid door mijn snorkel, want dat vinden de dolfijnen leuk en daar reageren ze ook op. Na zo’n 15 minuten zwemmen de dolfijnen weer door en ga ik weer achterop de boot zitten. Na een half uurtje varen gaat de toeter weer, yes daar ga ik!

Kippenvel over heel mijn lichaam! Dit is 1 van de activiteiten in Nieuw-Zeeland die je nooit meer zult vergeten!

Er zijn meerdere organisaties die het zwemmen met dolfijnen in Kaikoura aanbieden, maar zelf had ik een erg fijn gevoel bij Dolphin Encounter.

Dolphin Encounter zet zich namelijk in voor het welzijn van de dolfijnen en de natuur rondom Kaikoura. Zo hebben zij een foundation opgezet en gaat er een deel van het bedrag dat je betaald daar naartoe.

Daarnaast vond ik het een fijn idee dat zij ook echt in de gaten houden hoe de dolfijnen reageren op ons. Reageren zij niet op de boot en komen zij niet nieuwsgierig kijken, dan varen ze door.

Activiteiten Nieuw-Zeeland

 

2. Heli -hiken bij Fox Glacier!

Alleen de helikoptervlucht van 30 minuten over de gletsjer maakt dit al 1 van de gaafste activiteiten van heel Nieuw-Zeeland! Wat een adembenemend mooi uitzicht!

Vervolgens landt de helikopter bovenop de gletsjer! Nog even de crampons (spikes) vastbinden en de gletsjerhike kan beginnen. We lopen langs watervallen en kruipen door ijsgrotten heen! Ik laat me zelfs zo gek maken om kopje onder te gaan in het ijswater! Wat een onvergetelijke ervaring!

Met €275,- de duurste activiteit die ik gedaan heb in Nieuw-Zeeland, maar zeker elke cent waard! Kijk op de site van Fox Glacier Guiding voor meer informatie!

Heli-hike Fox Glacier

3. Bungeejumpen op de plek waar deze sport is uitgevonden!

Je staat met je voeten op het randje en kijkt meters naar beneden wanneer de instructeur naast je begint af te tellen 3, 2, 1… Nieuw-Zeeland is het land waar deze adrenaline kick is uitgevonden en mag dan ook zeker niet ontbreken in dit lijstje van bucketlist activiteiten!

Queenstown wordt ook wel de ‘adventure capital of the world’ genoemd en is dan ook de perfecte plek om de sprong te wagen.

Kawarau Bridge Bungy is ‘s werelds 1e commerciële bungy! Dit is waar het allemaal begon! Voor ongeveer 115 euro spring je van 43 meter hoogte!

The Nevis Bungy is met 134 meter hoogte de hoogste bungy van heel Nieuw-Zeeland! Reken op ongeveer 160 euro.

4. Maak een boottocht bij Milford Sound

Milford Sound wordt door velen gezien als de mooiste plek van heel Nieuw-Zeeland en 1 van de mooiste plekken op aarde! Met deze verwachtingen ging ik naar deze plek toe en mijn hart maakte letterlijk een sprongetje van blijdschap! Ik kan niet anders zeggen dan: adembenemend mooi!

Ontdek het beroemdste fjord van Nieuw-Zeeland vanaf het water! Ga aan boort bij 1 van Milford Sound’s (boot)cruises en vaar tussen de meters hoge kliffen die verticaal uit het donkere water steken! Tijdens de rondvaart kom je ook langs de watervallen: Stirling Falls en Bowen Falls. Als de kapitein in een grappige bui is zal hij zelfs gedeeltelijk onder de watervallen door varen!

Om korting te krijgen op de boottochten: neem even een kijkje op Bookme.co.nz!

activiteiten Nieuw Zeeland

5. Walvissen spotten bij Kaikoura

De beste plek in Nieuw-Zeeland om walvissen te spotten is Kaikoura! Tijdens een 2 uur durende tocht op een catamaran van Whale Watch Kaikoura kom je oog in oog te staan met de gigantische Sperm Whales! Na een paar minuten boven water geweest te zijn duikt het dier weer onder en krijg je de kans om de perfecte staart-foto te nemen!

Verder kun je de walvissen ook spotten vanuit een vliegtuig van Wings Over Whales Kaikoura! Wij hebben dit zelf niet gedaan, maar hebben andere reizigers hier heel erg enthousiast over gehoord! Dit omdat je dan de walvis echt in zijn geheel ziet (vanaf de boot zie je namelijk alleen de bovenkant van zijn rug). Iets wat wij in de toekomst dus nog heel erg graag willen doen!

Walvissen spotten Kaikoura

6. Sterren kijken op 1 van de mooiste plekken ter wereld: Lake Tekapo

Lake Tekapo is 1 van de 10 donkerste plekken ter wereld en is onderdeel van het UNESCO Dark Sky Reserve! Het zal je dan ook niet verbazen dat dit (op een heldere dag) 1 van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken! 

Je kunt er ook voor kiezen om een tour te boeken en het hoger gelegen Mt. John Night Observatory te bezoeken. Bekijk het heelal door een telescoop en laat de enthousiaste gidsen je alles over de sterrenhemel vertellen! 

Lake Tekapo

7. Glowworms spotten in de Waitomo Caves

Waan je een sprookje tijdens een bezoek aan de Waitomo grotten! Maak een boottocht en vaar onder duizenden glimwormen door die de grot doen oplichten als een sterrenhemel! 

Graag iets meer actie? Wat dacht je van black-water raften? Laat je meedrijven op een waterband door allerlei donkere “gangen” gevuld met glimwormen! Voor meer informatie kijk op de site van Discover Waitomo.

Zelf hebben wij deze activiteit helaas niet gedaan, maar op aanraden van velen hebben wij deze activiteit toch in deze lijst geplaatst! Wij hebben hier geen foto’s van, maar om je toch een duidelijker beeld te geven vind je hieronder een foto van de site van Discover Waitomo!

Waitomo Caves

8. Kajak tussen de zeehonden

Zowel Kaikoura als het Abel Tasman National Park zijn prachtige plekken om een kajak in te stappen! Dit zijn namelijk 2 plekken waar je er vrijwel verzekerd van bent dat je zeehonden zult zien!

Wij kozen zelf voor Kaikoura! De zeehonden waren super speels en zwommen zelfs onder onze kajak door! Wat een plezier! Van andere reizigers hoorden wij dat zij zelfs dolfijnen tegen waren gekomen!

Kijk bij Kaikoura Kayaks of Seal Kayak Kaikoura voor meer informatie.

activiteiten Nieuw Zeeland

Dit vonden wij echt de gaafste activiteiten van heel Nieuw-Zeeland! Ben jij in Nieuw-Zeeland geweest en mis je een activiteit in deze lijst? Laat het ons weten! Wij zijn altijd nieuwsgierig naar jouw mening!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *