14 Handige Reisapps voor op vakantie

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

We leven in de 21e eeuw en tegenwoordig heeft iedereen standaard een telefoon op zak. Hier wordt natuurlijk op ingesprongen en zo zijn de meest handige reisapps ontstaan.

Geen geklooi met papieren kaarten en een goedkope taxi heb je binnen een handomdraai geboekt. Eerlijk is eerlijk, reisapps maken het reizen toch echt een stuk gemakkelijker én goedkoper!

In dit blog delen wij de 14 reisapps die wij zelf het meeste gebruiken!

1. Maps.me

Met Maps.me hoef je nooit meer bang te zijn om te verdwalen. Download de offline kaarten en gebruik de handige navigatie functie. Deze app is echt een life saver tijdens het hiken of om de weg terug te vinden naar het hotel!

Ook plaats ik in deze app vlaggetjes bij locaties die ik nog wil bezoeken. Zo stippel ik heel de route door een land heen uit.

Reisapps

2. Adobe Lightroom

Lightroom is de meest uitgebreide gratis foto bewerkingsapp en misschien ook wel onze meest gebruikte app.

De instellingen die je gebruikt kun je ook opslaan. Zo kun je bij soortgelijke foto’s dezelfde instellingen gebruiken. Dit worden ook wel presets genoemd. Het gebruik van presets scheelt bewerk tijd en zorgt voor een vaste stijl.

lightroom preset bundle 2

Onze foto’s zijn meestal in de natuur: 70% bestaat uit landschap en 30% uit persoon (onszelf). Hier hebben wij 9 verschillende presets voor gecreëerd. Presets die wij standaard voor onze foto’s gebruiken. Deze Lightroom Preset Bundle ‘Vrolijk op Reis’ is nu voor slechts €7,49 verkrijgbaar!

3. XE currency app

Bezoek je een land waar ze niet met de Euro betalen? De reisapp XE Currency rekent de door jou geselecteerde valuta binnen een seconde om naar de Euro. De wisselkoersen zijn altijd up to date en zo kun je je nooit meer vergissen bij het omrekenen!

4. Goedkope taxi apps: Grab/ Uber /Gojek

Reis je door Zuidoost Azië dan is Grab een onmisbare app. De lokale bevolking brengt je met hun eigen eigen auto (of scooter) naar je volgende bestemming. Voer je huidige locatie in en je wordt voor de deur opgepikt! Op bijvoorbeeld Bali was dit vaak nog goedkoper dan reizen met lokale bussen! Naast Grab begint ook Gojek steeds populairder te worden in Azië.

In Australië, Nieuw Zeeland, Europa en de USA maken wij vooral gebruik van Uber. De meest bekende en uitgebreide aanbieder op dit gebied.

5. Goedkope hotel reisapps: Booking.com, Agoda, Airbnb

Voorkomen dat je van hotel naar hotel aan het slenteren bent met je backpack, maar wil je wel last minute kunnen beslissen waar je wilt overnachten? Maak dan vooral gebruik van de handige reisapp van Booking.com. Boek je vaker een hotel via Booking.com dan zitten hier vaak ook leuke kortingen aan verbonden.

Verder gebruikten wij in Azië ook vaak de app van Agoda! En voor het boeken van appartementen vinden wij de app van Airbnb heel leuk!

6. Reisapps voor kampeerders: Park4Night / Campercontact / iOverlander

Wildkamperen, slapen op een boerderij of op een kleinschalige camping? Met deze reisapps vind je gemakkelijk de meest unieke plekken om met je camper of tent te staan. Andere (wild) kampeerders delen op deze app hun ervaringen.

Ook kun je via deze apps gemakkelijk service punten vinden waar jij bijvoorbeeld je water bij kunt vullen of je wc kunt dumpen.

Park4Night is onze favoriete kampeerapp wanneer wij door Europa heen reizen en iOverlander wanneer we door Noord-Amerika, Afrika of Zuid-Amerika reizen.

reisapps

7. Skyscanner

Vergelijk gemakkelijk verschillende vluchten met elkaar in de Skyscanner reisapp! Zoek op ‘de hele maand’ en je kunt overzichtelijk zien welke dag het goedkoopste is. Nooit meer teveel betalen dus!

8. Polarsteps app

Polarsteps is de ideale app voor het bijhouden van je reis! Klik de functie ‘Travel tracker’ aan en de app houdt automatisch de hele route bij die je aflegt. Vervolgens kun je ook zelf foto’s en tekst aan deze route toevoegen. Polarsteps houdt ook statistieken bij, zoals aantal bezochten landen en afgelegde kilometers. Ook kun je familie en/of vrienden uitnodigen om je reis te volgen.

Wil je een blijvende herinnering? Via de app kun je gemakkelijk een gaaf fotoboek af laten drukken van je route!

9. Google Translate

Met deze app heb je veel minder last van taalbarrières. Richt je camera op een tekst en de app van Google Translate vertaalt het naar de door jou gekozen taal! Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een menukaart moet vertalen in een land waar geen of gebrekkig Engels wordt gesproken!

10. Spotify

Muziek of podcasts luisteren op je hotelkamper, het strand of tijdens een lange bus- of autorit? Dit doe je natuurlijk met de nummer 1 muziekapp: Spotify! Je kunt ook afspeellijsten offline halen, een functie die natuurlijk ideaal is op reis!

11. Wikiloc

Van plan om veel te hiken tijdens je reis? Download dan vooral ook even de Wikiloc app! Op deze reisapp delen andere hike liefhebbers namelijk hun afgelegde routes + beoordeling en tips. Inmiddels staan er al miljoenen hikes online!

12. Express VPN

Op reis ben je vaak afhankelijk van (gratis) wifi. De Express VPN app zorgt ervoor dat je veilig, via een eigen VPN verbinding, kunt internetten. Zo verklein je het risico om slachtoffer te worden van internetcriminaliteit. Handig wanneer je bijvoorbeeld je bankzaken op je telefoon regelt.

Daarnaast is VPN ook echt onmisbaar wanneer je door China heen reist. In China heb je namelijk alleen toegang tot Google, Instragram en Facebook wanneer je gebruikt maakt van VPN.

13. Splitwise

Reis je met vrienden? Met Splitwise kun je gemakkelijk bijhouden wie wat betaald heeft! Scheelt een hoop rekenwerk want de app geeft netjes aan welke bedrag nog door wie betaald moet worden.

14. Social Media Apps: Instagram / Pinterest

Eerlijk is eerlijk, Instagram mag niet ontbreken aan dit lijstje. Voor ons is dit echt de nummer 1 plek om reisinspiratie op te doen. Gaan we naar een stad toe dan zoeken we ook vaak leuke lunch- en/of koffietentjes via Pinterest. Hier vind je vaak verschillende mini reisgidsen.

Wij zijn natuurlijk ook heel erg benieuwd welke reisapps voor jou onmisbaar zijn? Laat het ons vooral weten in een reactie! Zo kunnen we van elkaar leren 🙂

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *