De 10 Beste Bucketlist Activiteiten in Maleisië van 2024!

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Ben je van plan om een reis door Maleisië te maken en op zoek naar geweldige activiteiten? Zorg dan in ieder geval dat je deze 10 vette bucketlist activiteiten niet mist. Stuk voor stuk speciale ervaringen die je nooit meer zult vergeten!

1. Duiken op de mooiste plek ter wereld: Sipadan!

Wanneer je bij Google “de mooiste duikplekken ter wereld” intypt komt als 1e Sipadan eruit rollen. En terecht!

Wij wisten onderwater gewoon niet waar we moesten kijken. Beeld je de drukke straten van Azië in, maar dan onderwater met vissen! Links 3 schildpadden, rechts een groep barracuda’s, onder ons een hamerhaai, vervolgens een groep Humpheads. Op deze manier ging het gewoon de hele duik door. Wat een magische plek!

Ter vergelijking: wij hebben ook bij het beroemde Great Barrier Reef gedoken, maar Sipadan is echt 10x zo mooi! Vandaar dat duiken bij Sipadan (Maleisië Borneo) veruit op 1 staat in deze top 10 lijst van activiteiten. 

Je moet er rekening mee houden dat er per dag een gelimiteerd aantal duikers toegelaten wordt. Zorg dus dat je een duik ruim van te voren boekt. Zelf hadden wij dit niet gedaan, maar na 4 dagen wachten kwam er met veel geluk een plekje voor ons vrij! 

Overnachten deden wij op Mabul eiland. Verwacht op Mabul eiland echter geen bountystranden (in tegenstelling tot Sipadan zelf)!

Sipadan

2. Loop over een glazen vloer en kijk uit over heel Kuala Lampur: Menara KL Tower

Voor het beste uitzicht over Kuala Lumpur moet je de Menara KL Tower op. Koop het 10 euro duurdere ticket waarmee je naar het Sky Deck mag. Loop hier over de glazen vloer heen en kijk 421 meter naar beneden! 

Wij raden je aan om deze toren op te gaan i.p.v. de beroemde Petronas Towers. Dit omdat de KL Tower op een heuvel staat en daardoor hoger is. Daarnaast is het juist gaaf om vanaf deze toren foto’s te maken met de Petronas Towers op de achtergrond!

Menera KL Tower Kuala Lumpur

3. Langkawi Sky Bridge

Na een rit van 2,2 km in de Panorama Langkawi Cable Car kom je aan bij de indrukwekkende Sky Bridge! Buiten het feit dat deze (gebogen) hangbrug er gewoon mega vet uitziet heb je er ook een geweldig uitzicht over het eiland Langkawi. De brug bevindt zich namelijk op de 700 meter hoge top van de Gunung Mat Chinchang mountain. 

Activiteiten Maleisië

4. Street art in Georgetown

De street art in Georgetown is ge-wel-dig! Verschillende kunstenaars hebben hier prachtige muurschilderingen gemaakt die het leven van de lokale bevolking weergeven. Dit hebben zij zoveel mogelijk 3-dimensionaal gedaan waardoor je hele leuke foto’s kunt maken.

In bijna alle winkels en hotels kun je gratis kaarten vinden met de locaties van de kunstwerken. Maak er een leuke stadswandeling van. Zeker de moeite waard, want Georgetown staat ook op de UNESCO-lijst vanwege alle indrukwekkende koloniale gebouwen.

Activiteiten Maleisië

5. Relax op de bountystranden van de Perhentian Islands

Voor de mooiste stranden van heel Maleisië moet je op de Perhentian Islands zijn. Het is bijna onwerkelijk hoe helder de zee hier is. Een echt tropisch paradijs! Je kunt er ook prachtig duiken of snorkelen. Grote kans dat je schildpadden tegenkomt.

Er zijn twee eilanden: Perhentian Kecil en Perhentian Besar. Op Besar staan luxere hotels en komen veel gezinnen. Op Kecil zijn vooral backpackers te vinden.

Zelf vonden wij Kecil een heel relaxed eiland. In de avond zijn er vuurshows op Long Beach en geniet iedereen met een biertje op het strand. Verwacht geen wilde stapclubs, maar gezellige strandbarretjes.

Let op: tijdens de moesson zijn de Perhentian Islands afgeloten. De moesson loop ongeveer van november t/m februari. 

Perhentians

6. Spot neusapen en olifanten langs de Kinabatangan rivier

Dit is dé perfecte plek in Maleisië om wilde dieren te spotten. Maak een boottocht over de rivier en zoek naar orang-oetangs, neusapen, krokodillen en olifanten. Vroeg in de ochtend komen een hoop beesten richting de rivier om water te drinken en eten te zoeken.

Tip: verblijf in het Borneo Natural Sukau Bilit Resort. Dit is een eco-resort aan de Kinabatangan rivier.

Kinabatangan rivier

7. De Canopy Walk tussen de hoge bomen van Taman Negara

Wandel over loopbruggen tussen de bomen van het oudste regenwoud ter wereld: Taman Negara! In de Taman Negara bevindt zich namelijk één van de langste Canopy Walks ter wereld. Wat een gave activiteit om dit gebied in Maleisië te ontdekken.

Tip: deze wandeltocht kun je gemakkelijk zelfstandig doen.

Taman Negara

8. Drink thee bij de Cameron Highlands

De Cameron Highlands staan bekent om de uitgestrekte groene theeplantages. De velden zijn prachtig om te zien en om foto’s tussen te schieten. Ook zijn er genoeg theewinkels waar je een kopje thee met een prachtig uitzicht over de velden kunt drinken.
Houd er rekening mee dat de temperaturen in de Cameron Highlands (door de hogere ligging) lager zijn dan in de rest van het land. Vaak rond de 20 graden. 

Tip: als je bij de Cameron Highlands bent breng dan ook gelijk een bezoekje aan Mossy Forest

Activiteiten Maleisië

9. Geniet van een 360 graden uitzicht over Kuala Lumpur bij de Heli Lounge Bar

Kuala Lumpur is een stad met veel gave rooftop-barren, maar de Heli Lounge Bar vonden wij echt de aller vetste. Overdag is het nog steeds een helikopterplatform, maar om 18.00 uur wordt het omgetoverd tot een bar. Je zit dus in de openlucht en hebt een 360° uitzicht over de stad. Fantastisch!

Wat wij ook fijn vonden was dat de Heli Lounge in tegenstelling tot andere rooftop-barren niet zo chique voelde. Tot 21.00 uur is de entree gratis en de dresscode casual (maar wij hadden voor de zekerheid wel dichte schoenen aan), daarna is de dresscode smart casual. Je betaalt ongeveer 6 euro voor een cocktail.

Heli Lounge Bar Maleisië

10. Beklim Mount Kinabalu

Helaas konden wij deze beklimming niet maken omdat er geen plekken meer vrij waren voor ons. Toch vinden wij dat deze klim echt in deze lijst met beste activiteiten in Maleisië hoort. Mount Kinabalu is namelijk met 4095 meter de hoogste berg van Maleisië en de op 2 na hoogste van heel zuidoost Azië!

Wat wij van andere reizigers hoorden: “de wandeltocht is niet ingewikkeld, maar wel pittig en duurt 2 dagen. Op dag 1 word je een stuk met een busje omhoog gebracht en slaap je ‘s nachts in een berghut. Op dag 2 sta je erg vroeg op zodat je de zonsopkomst vanaf de top kunt zien. Het uitzicht vanaf de top is echt ongekend mooi. Gewoon fantastisch! De rest van deze dag bestaat uit dalen.”

Word jij ook helemaal blij van een schitterende wandeltocht? Neem ook eens een kijkje op ”De Meest Spectaculaire Wandeltochten van Noorwegen”!

mount kinabalu

Mis jij activiteiten in deze bucketlist over Maleisië? Activiteiten die volgens jou Maleisië echt uniek maken? Deel ze met ons! Wij zijn altijd benieuwd naar jullie ervaringen.

 

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy