Mini reisgids voor Sigiriya – Sri Lanka!

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl

Hi, wij zijn Bas en Bianca!
We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

In de ochtend zien we de zon opkomen bij de fotogenieke Lion Rock, ‘s middags zwemmen we in een zwembad met een fantastisch uitzicht en ‘s avonds zien we 35 wilde olifanten tijdens zonsondergang. Sigiriya is niet voor niets 1 van de favoriete bestemmingen op Sri Lanka! 

 

Doen

#1 Beklim de Pidurangala Rock!

Het mooiste viewpoint van heel Sri Lanka! Je kijkt vanaf de Pidurangala Rock namelijk uit op de indrukwekkende Lion Rock! Om de ervaring nog onvergetelijker te maken raden we je aan om hier de zonsopkomst te kijken. Het heeft echter ook zo zijn voordelen om juist midden op de dag te gaan. De kans is dan namelijk groot dat je deze plek helemaal voor jezelf hebt!

De route naar boven start eenvoudig met treden, maar het laatste gedeelte is een stuk avontuurlijker! Er moet dan namelijk echt geklauterd worden. De route kan het laatste stuk ook wat onduidelijker zijn, maar staat wel aangegeven met rode pijlen. Er is 1 punt waar wij bijna verkeerd liepen. Wanneer je prikkeldraad met grote gaten erin tegenkomt: hier moet je niet doorheen, je moet hier rechts omhoog klimmen. Achteraf gezien vrij logisch!

Reken op ongeveer 45 minuten naar boven lopen. Wanneer je voor de zonsopkomst vertrekt is een zaklamp erg fijn. 

De toegangsprijs voor Pidurangala Rock is slechts 3 euro! 

Sigiriya

#2 Spot olifanten tijdens een safari!

Sri Lanka is misschien wel de beste plek om olifanten in het wild te spotten! In de omgeving van Sigiriya liggen 3 nationale parken: Kaudulla, Minneriya en Eco Park. Vraag van te voren na waar de meeste olifanten op dat moment zitten. De olifanten verplaatsen zich namelijk tussen de verschillende parken.

Probeer je bezoek vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag te plannen! Zelf bezochten wij einde middag het Minneriya National Park. Wij zagen maar liefst 35 olifanten en dat terwijl de zon tegelijkertijd onderging! Een onvergetelijke ervaring.

Houd er wel rekening dat je niet de enige toerist zult zijn die een jeepsafari wilt maken. Het blijft Azië en dus kan het zelfs gebeuren dat je in een “safari-file” terecht komt. 

Sigiriya

#3 Leer meer over de geschiedenis van Sri Lanka op de Lion Rock!

De Lion Rock staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dit is niet voor niks zo! Tussen het jaar 477 en 495 na Chr. stond er op deze rots namelijk een gigantisch paleis van de toenmalige koning Kassapa. Om aan de macht te komen heeft Kassapa zijn vader vermoord en om zichzelf tegen zijn wraaklustige broer te beschermen liet hij zijn paleis op 200 meter hoogte bouwen. 

Op de rots vind je nog steeds overblijfselen van dit paleis en muurschilderingen die nog verbazingwekkend goed in tact zijn gebleven. 

Wanneer je deze plek bezoekt kan het interessant zijn om onder leiding van een gids te gaan, omdat zij je namelijk veel over de geschiedenis kunnen vertellen.

De toegangsprijs van de Lion Rock is 25 euro.

Sigiriya

Sri Lanka

Slapen in Sigiriya

Sigiriya Village Hotel

Dit is zonder twijfel de gaafste plek om te slapen in Sigiriya! Vanuit het zwembad heb je hier namelijk een fantastisch uitzicht op de Lion Rock! Het ontbijtbuffet is echt ongekend en de kamers zijn ruim en omgeven door natuur. De ideale plek om tot rust te komen. 

Budgetoptie: Lankapura Heritage Hotel

 

Eten in Sigiriya

Rasta Rant 

Hangmatten, slacklines en raggae muziek. Op deze plek zie je vooral backpackers eind middag een drankje drinken. ‘S avonds wordt ook de bbq aangestoken en kun je wat bestellen van de grill.

Rasta Rant

Geniet van je reis op Sri Lanka en je bezoek aan Sigiriya :)!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy